8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Reiki - 1. díl

31. 10. 2011 | Péče o tělo
Mnozí z nás se s tímto slovem pravděpodobně ještě nesetkali, nebo ho někde zaslechli, ale nevědí přesně, co znamená. Stejně jako já sama. A protože jsem před časem poznala člověka, který reiki provozuje, chtěla jsem také poznat, o co jde.

Ráda bych předznamenala, že jsem reálně myslící člověk, nevěřím ani v Boha, i když připouštím, že kolem nás je spousta věcí, které si nedokážeme uspokojivě vysvětlit. Uctívám zásady fyziky, protože hmatatelno je hmatatelno. Přesto ráda relaxuji.

A konečně se dostávám k tomu, co reiki vlastně je. Každý z nás si může najít v encyklopedii, že se jedná o léčitelskou metodu vycházející z východních filozofií. Za zemi původu Reiki se uvádí Japonsko a jako zakladatel/objevitel je uváděn dr. Mikao Usui. Skutečný počátek Reiki vysledovat patrně nelze, a to z toho důvodu, že jsou zde podobnosti s ještě staršími metodami.

Reiki předpokládá existenci vitální energie Reiki v těle zejména člověka, existenci příslušných energetických center (čaker) a drah (meridiánů), kterými může tato energie proudit. Pokud jsou čakry vyrovnané a v meridiánech proudí energie bez překážek, člověk je zdravý a vitální. Reiki předpokládá také existenci aury jako duchovního pole lidského těla, které s tímto energetickým prouděním souvisí.

Tak to je stručně z encyklopedie. Reiki nás ale učí především poznat sami sebe, svou vnitřní energii, a naučit se ji ovládat. Když se začnete věnovat této metodě, uvědomíte si své potřeby, naučíte se odpočívat, správně dýchat a uvědomíte si, že energii Země lze soustředit na ostatní. Reikovat se dají rostliny, zvířata, věci i lidé.

Tato metoda nám nedodává nadpozemskou sílu, jak by se mohlo zdát, ale naučí nás využívat energii, která je všude kolem nás. Jednoduchými metodami nám pomůže tuto energii soustředit, uvolnit se díky ní. A, jak jistě víme, psychično přímo souvisí s fyzičnem. Není proto divu, že po setkání s reiky dochází ke zlepšení našeho zdraví, k lepšímu vnímání vlastního života i k lepší náladě.  Tato energie působí pozitivně i na naše myšlení. V žádném případě se ale nejedná o náboženství, či sektu.

První stupeň: 
zaškolení do učení reiki může být kdokoliv. Čistí se čakry daného jedince a uvolňuje se kanál (cesta kudy energie proudí), energie od zaškolení proudí dlaněmi ven. Očista člověka však trvá až čtyři týdny.
Druhý stupeň: na druhý stupeň dochází lidé, již zasvěceni do učení. Používají reiki k léčení sebe, rodiny a svých blízkých. Při předávání druhého stupně jsou předány také tři symboly (kresby), které můžou být použity k rychlejšímu proudění energie, nebo k vytvoření ochrany. Symboly mají i více podob, ale záleží, s jakou myšlenkou je používáme. Učí se také posílat energii na dálku.

Třetí stupeň: často nazýván mistrovský. Student je učen intenzivněji předávat energii na dálku. Je také zasvěcen do čtvrtého symbolu a pociťuje jeho sílu a význam. Stává se mistrem reiki a může toto umění učit další jedince.

Toto je ve stručnosti úvod do metody, kterou nazýváme reiki. Příště přinesu rozhovor přímo s Martinem, který tuto metodu provádí. Pomáhá mu a cítí se díky ní lépe…
 

pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Bydlím v Plzni a ráda bych se nechala zasvětit do I. stupně. Nevíte tu některá,na koho se obrátit?
Jen spolehlivého a skutečného mistra reiki. Děkuju
Obrázek uživatelky
profil
Kamarádka mi jednou aj se svojí mamkou posílala energii, obě se o to dost zajímají, který mají stupeň, to fakt nevím, ale tehdy mi to moc pomohlo...Pokud máte někdo tady přehled o tom, jestli to někdo učí na Blanensku....dejte vědět, dík...
Obrázek uživatelky
profil
Zajimavy clanek, uz se tesim na dalsi dil Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám zasvěcení 1.stupně.Ale reiki neprovádím.Uvítala bych i dotazy při přístích pokračováních článků.
Sama jsem se nechala už dvakrát ošetřit reiki a zbavila jsem se polovičky strachu, který na mě přišel v přechodu.Strach ze všeho.Hodně mi to pomohlo.
Obrázek uživatelky
profil
mám zkušennost - jen pozitivní, ale poprvé se mi udělalo špatně, ale pomohlo mi to od bolesti zad.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles