8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak dopadl Český lev 2009?

7. 03. 2010 | Novinky

Velký úspěch přineslo České televizi slavnostní vyhlašování výročních filmových cen České filmové a televizní akademie v sobotu 6. března 2010 v pražské Lucerně. Filmy, na kterých se televize veřejné služby podílela, získaly 10 udělovaných sošek. Největší úspěch zaznamenal film režiséra Marka Najbrta Protektor. Show moderátorské dvojice Bolek Polívka a Pavel Liška sledovalo 902 tisíc diváků.


Letošní udílení prestižních cen Český lev ovládl film Protektor, který získal celkem šest nižborských sošek za nejlepší film, režii, scénář, hlavní ženskou roli, hudbu a střih. Televize veřejné služby je trvalým partnerem soskadomácí filmové tvorby, rok od roku se podílí na vyšším počtu hraných i dokumentárních filmů vynikající umělecké kvality, které jsou oceňovány doma i v zahraničí.


Český lev 2009 – přehled oceněných koprodukčních filmů České televize


Nejlepší film – Protektor
Nejlepší režie – Marek Najbrt (Protektor)
Nejlepší scénář – Robert Geisler, Benjamin Tuček, Marek Najbrt (Protektor)
Nejlepší kamera –  Karl Oskarsson (3 sezóny v pekle)
Nejlepší střih – Pavel Hrdlička (Protektor)
Nejlepší zvuk – Pavel Rejholec, Jakub Čech (3 sezóny v pekle)
Nejlepší hudba – Midi Lidi (Protektor)
Nejlepší výtvarný počin – Jiří Barta – výtvarník (Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?)
Hlavní ženský herecký výkon – Jana Plodková (Protektor)
Hlavní mužský herecký výkon – Kryštof Hádek (3 sezóny v pekle)


Přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen Český lev 2009 z pražského Paláce Lucerna uvedla Česká televize v sobotu 6. března 2010 na ČT1 od 20.00 hod. Vyhlašování prestižních cen sledovalo 902 tisíc diváků. 17. ročník proběhl v duchu slavných filmových dvojic, moderátory večera byli Boleslav Polívka a Pavel Liška.


Na webovém speciálu ČT se dozvíte podrobnosti o titulech, které měly premiéru v kinech. Seznámíte se i s filmy, jež ČT připravuje v nejbližší době do kin, nebo jsou teprve ve fázi výroby. Připomenout si můžete koprodukční snímky ČT, které jste již měli možnost vidět i v televizi. Přečtete si informace o významných událostech ve světě filmu, prolistujete seznam úspěchů a ocenění koprodukčních filmů ČT a zapojit se můžete do pravidelné soutěže o DVD.


Zdroj: Česká televize

 

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !