„Dálnice hotová, zázraky se dějí. A ani zajížďka není velká,“ přibržďuje Šéf u Letovského statku po nějakém čase. Co si objedná? Rozhodně se mu menu líbí. „Dám si drštkovou polévku, dršťky s dipem, králíka načerno…“ vyjmenovává Šéf.
Pochvalu dostanou provozovatelé i za židle. „Jak to vypadá z venku, vypadá to i zevnitř, dobrý, no,“ hodnotí Šéf. Kuchař vysvětluje: „Ta hospoda je vidět. Když budou vědět, že tu dostanou dobré jídlo, sjedou.“
Ochutnávka dopadne dobře. „Smažené dršťky jsou neobvyklé, ale super. Hezky nandané… Tady se něco muselo stát. A jehněčí kolínko se musí dobře dopéct. Fakt mi to chutná… Takového jídla u dálnice moc neseženeš. Zajíc načerno? To už dneska skoro nikdo neumí, a přitom dobrý. Super. Mňam, mňam, to je prďák…“ nešetří Šéf pochvalou.„Kamaráde, to je hostina jak prase. Kdo to vaří, musím se podívat do kuchyně.“ V kuchyni se dozví, že se tým snaží. „Mám z tebe radost, kamaráde,“ ohodnotí výkon kuchyně Šéf. Tým nakonec dostane velkou pochvalu. „Je to neuvěřitelná změna proti tomu, co tady bylo první den. Takže na jednu hvězdu to není.“
Po zklamaných obličejích Šéf dodá: „Je to totiž na dvě. Mám z vás nefalšovanou radost.“ Jak na natáčení vzpomíná Ludvík? „Po oznámení, že jdeme do tohoto pořadu, nadšený nebyl nikdo. A ani dnes by do toho nešli, já ale klidně a hned.“
Co ho na natáčení překvapilo: „Asi nic, jak sleduju pořad v televizi, věděl jsem, do čeho jdu. Chápal jsem, že kamery budu mít za zády, ale nenapadlo mě, že porty budou zapnuté neustále, takže štáb věděl vše, co se děje. Toto bylo náročné. Celkově jsem ale rád, že tu Zdeněk byl, nakopnul mě k dalšímu fungování. Někam se posouváme, jsem rád, že to vnímám nejen já, ale i hosté.“
Jak se restauraci Letovský statek daří dnes? Ludvík Friebel shrnuje: „Válčíme, co to jde. Návštěvnost se mění, někdy je plno, jindy prázdno. Jsem rád za stručnější jídelák, taky bych potřeboval jednoho kuchaře navíc. Takového, který by pomohl Michalovi, který kuchyni opravdu táhne. To by nám prospělo.“
Doporučil by dalším provozovatelům účast v pořadu? „Rozhodně ano. Hodně nám to dalo. A jak sem nám daří, můžete ohodnotit i vy.“
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Jeřabiny - nejoblíbenější recepty
Hrajte s námi SUDOKU online !
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026









