8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 12: Šikana ve škole, zlodějina za bílého dne – a mnohem víc příběhů

16. 03. 2020 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Šikana

Na linku 158 volá ředitel základní školy, Michal Plíšek a hlásí, že řeší problém šikany jejich žáka a obává se, že došlo i k trestnému činu. Neví, jak má celou záležitost řešit a žádá policii o pomoc ve vyšetřování případu šikany. Když dorazí na místo, po zjištění, kde se ve škole nachází ředitelna, se tam vydají. Škola je prázdná, zrovna probíhá vyučování, a tak na chodbách neběhají děti.

Policie v akci 12: Šikana ve škole, zlodějina za bílého dne – a mnohem víc příběhůV ředitelně na ně již čeká ředitel Michal Plíšek základní školy, vedle něho sedí Zdeněk Kabát, žák sedmé třídy, který by dle původního sdělení ředitele Plíška měl být šikanovaný. Chlapec má sklopenou hlavu a nedívá se policistům do očí, ani když s ním hovoří. Ředitel Plíšek vyzve Zdeňka, aby počkal na chodbě, že si nejprve s policisty promluví on sám a že už brzy přijede jeho maminka, ať se ničeho neobává, Snaží se chlapce uklidnit.

Poté, co Zdeněk opustí ředitelnu, policistům pak vyjeví, co se ve škole přihodilo. Popisuje, že se mu do rukou dostalo video, na kterém je třináctiletý žák jejich školy Zdeněk Kabát nahý a skáče přes švihadlo. Toto ponižující video zveřejnil někdo na internetu a jeden z žáků jejich školy o tom řediteli řekl. Natočený Zdeněk ale nechce říct, kdo ho donutil video natočit a tvrdí, že video natočil dobrovolně pro zábavu.

Ředitel Plíšek dále uvádí, že již zavolal i matce chlapce, která je na cestě do školy. Plíšek je z celé situace konsternovaný, nikdy dříve nic podobného na jejich škole nezažil a je v šoku, z toho, co se stalo a k čemu u nich došlo. Matka Zdeňka pak ještě uvede policistům, že synovi poradila, ať si těchto spolužáků nevšímá, upozorňuje ale na to, že netušila, že jej její syn obětí šikany. Poté se matka rozpláče a prosí syna, aby jí řekl, kdo mu to udělal. Ten ale mlčí, má slzy na krajíčku a svěšenou hlavu. Je vidět, že je z celé situace traumatizovaný. Ředitel tedy zavolá do ředitelny oba podezřelé chlapce Lukáše Vacka a Jakuba Černého.

Po výslechu policistů obou patnáctiletých mladíků Lukáše a Jakuba a znovu po rozhovoru Zdeňka vychází najevo, že Zdeňka Kabáta oba starší žáci Lukáš Vacek a Jakub Černý již několik týdnů šikanují, a nakonec ho donutili pod pohrůžkou násilí, aby s nimi natočil i ponižující video. Zdeněk stále jen smutně kouká do země. Jeho maminka má slzy na krajíčku a ředitel je na oba chlapce, Lukáše a Jakuba rozčílen a hrozí jim minimálně školním postihem, a dokonce i vyloučením.
    
Narozeniny

Je den. Na linku 158 oznamuje senior František Holub, že je právě před domem, kde má důvodné podezření, že se v jeho bytě pohybují cizí lidé. Muž se obává, že je svědkem loupeže odehrávající se přímo před jeho zrakem a požaduje příjezd policejní hlídky. Policisté vchází do domu, jdu k bytu. Hlídka chvíli vyčkává a zaslechne, jak se společnost náhle přestane se vzniklým hlukem bavit a někdo jen poznamená – „Tiše, připravte se!“ Hlídka vstoupí do společenské místnosti a všem přítomným zatuhne úsměv a zadrží zběsilý výkřik „Všechno nejlepší!“ Je zřejmé, že se policisté dostali doprostřed chystané narozeninové oslavy pro Františka Holuba. Stůl je svátečně prostřen, je zde připraveno pohoštění a dort pro oslavence.

Hlídce se hned na to představuje dcera Holuba, Sabina, která vysvětluje, že chtěli tatínka mile překvapit. Na oslavu jeho narozenin sezvala s pomocí syna Felixe, který postává opodál, celou vzdálenou rodinu a následně jej chtěli uchvátit již nachystanou oslavou. Udává také, že požádala tatínkova kamaráda Boleslava Havlíčka, který bydlí nedaleko, aby jej odlákal na pivo a oni měli čas pro něj tuto oslavu připravit. František je dojatý, že se jeho příbuzenstvo kvůli němu na místo sjelo, má radost, že vidí dceru, a především také vnuka Felixe, který se s dědou vesele vítá. Holub je sice plný radosti, ovšem zachvacují ho výčitky vůči hlídce, které se spěšně omlouvá, že se situace tolik lekl a zavolal je.

Policisté mají pro chování muže pochopení. Senior je neúnavně nabádá, aby se na oslavě občerstvili. Během jeho přemlouvání na místo přichází i kooperující kamarád Boleslav, který se na Františka vesele směje a bouchá ho do zad s tím, jak ho rodina, na kterou po dobu večera nadával, myslela. František mu zatajení celé věci trochu vyčte s tím, aby se podíval, že dokonce k případu zavolal policii. Veselý František Holub neví, komu se věnovat dřív. Pobavená hlídka se se společností i seniorem loučí.

Ztracený skútr

Delta 107 při běžné hlídce zajistí odcizený skútr, na kterém sedí dva lidé. Skútr před nimi ujíždí. V průběhu pronásledování spolujezdec vysedá, ale hlídka dál pronásleduje ujíždějící skútr. Jsou informovány všechny hlídky v okolí. Nakonec se ale setkají se spolujezdkyní, kterou na místě ztotožní. Dívka ale tvrdí, že netušila, že je skútr kradený, že ji svezl kamarád. Nakonec se ale zjistí, že to nebyl kamarád, ale manžel spolujezdkyně. Dívka nadále tvrdí, že o ničem nevěděla. Nakonec je řidič dopaden. Ten tvrdí, že skútr není jeho, že se na něj jen koukal. Rozhovor s mužem je složitý a k ničemu se nechce přiznat. Až na služebně se zjistí, že je to opravdu manžel dávky, se kterou jel a skútr byl odcizen Manželé se jistě nějakou dobu už neuvidí.

Sledujte premiérové příběhy Policie v akci od 16.3. 2020 na FTV Prima. Každý všední den v 16.50. Plus bonus: V pátek vždy to nejlepší z již natočených a vysílaných epizod.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !