Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 48: Ukradené kočky, násilnický otčím a mnohem víc

23. 11. 2020 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, větší konflikty či podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i takové, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvézt na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Ukradené kočky

Na linku 158 oznamuje paní Králová, že byla okradena, a žádá si pomoc policistů. Oznamovatelka více na linku 158 nesdělí s tím, že vše vysvětlí na místě policistům, až přijedou. Působí rozrušeně. K prověření daného oznámení je vyslána autohlídka policie Delta 105. Policisté přijíždí na místo oznámení, kde na ně již před bytem čeká oznamovatelka. Žena je již v důchodovém věku a je očividně v domácím oblečení, přes které má navlečenou zástěru a na nohou domácí pantofle. Žena je nervózní a působí ustaraně. Sděluje policistům, že jí byly z bytu odcizeny její kočky, o které se stará.

Policie v akci 48: Ukradené kočky, násilnický otčím a mnohem víc Policisté se sice diví jejímu oznámení, ale začnou celou záležitost prošetřovat. Žena tvrdí, že jí kočky ukradl soused. Uvádí, že si je tím jistá, že to totiž není poprvé. Tento má mít rovněž kočku a jistě jí odcizil jejího kocoura, aby si zajistil přírůstek u své kočky. Policisté na ženu naléhají, aby jim ukázala její byt, tedy byt, ze kterého jí kočky měly být odcizeny. Dveře bytu otevírá muž, který začne křičet na oznamovatelku s tím, že je to kráva, která své kočky nechává volně pobíhat po domě, a kočky jí jistě utekly. Když uvidí policisty, trochu se zklidní, ale stále zvýšeným hlasem uvádí, že to není poprvé, kdy na něho sousedka bouchá kvůli kočkám, které ale on nemá a rozhodně jí je nekrade.

Policistům muž sděluje, že se omlouvá, ale na takové blbosti, co sděluje jeho sousedka, nemá čas. Policisté ženě sdělují, že jestli jim neukáže svůj byt, ze kterého měly být kočky odcizeny, tak se celou věcí nebudou zabývat. Oznamovatelka tedy policisty zavede do svého bytu. V bytě seniorky je její dcera, která sděluje, že se bála, když v bytě nenašla svou matku. Dále uvádí, že bydlí jedno patro nad svojí matkou a chodí se o ni starat a nosí jí obědy, jelikož její maminka není již zcela v psychické kondici. Paní Králová své dospělé dceři sděluje, že jí odcizili její kočky. Na toto dcera oznamovatelky hladí svoji maminku po vlasech a přitom sděluje, že její matka má stařeckou demenci a skutečně občas nějakou kočku vezme z ulice, ale ona tyto kočky zase pouští ven, jelikož tyto kočky jsou toulavé a zablešené.

Oznamovatelka nechápe, co se děje. Její dcera jí celou situaci několikrát popíše a snaží se jí vysvětlit, jak se věci mají. Následně se tato policistům omlouvá s tím, že její dcera má asi pravdu. Policisté nemají co dále řešit. Dcera oznamovatelky i ona samotná se policistům omlouvají a dcera vede svoji maminku do bytu, kde se o ni postará.

Otčím

Dispečink obdrží oznámení od jisté Olgy Bláhové, které dramaticky sděluje, že je u ní dcera její sousedky a pláče. Děvče dle popisu vypadá, že je potlučené, a nelze ji uklidnit. Sousedka má obavu, že došlo k nějaké potyčce s jejím novým otčímem, který chodí po domě často opilý, a požaduje okamžitý příjezd hlídky. Policisté se rozjíždí na adresu domu, kde se setkávají s Bláhovou, která ihned upozorní na to, že nechce, aby zvonili a upozornili na sebe dívku.

Otevírá byt velice tiše a ještě v předsíni policistům sděluje, že otřesené děvče neví nic o tom, že policejní hlídku povolala. Její třináctiletá sousedka Andrea Kopřivová je údajně trochu potlučená v obličeji, Olze se ještě nepodařilo z ní dostat, co se vlastně u nich doma událo. Policisté přichází do kuchyně, kde mladá Andrea vzlyká, hned je zajímá, jestli je děvče v pořádku. Andrea však reaguje velice vyděšeně, hned si sbírá své věci, dotčeně po sousedce pokukuje a nechce s hlídkou spolupracovat. Strážníci ji proto musí pracně uklidnit a slíbit, že se jim může svěřit, pokouší se získat dívčinu důvěru.

Je zjevné, že vystrašená Andrea má nějaké menší tržné rány v obličeji, roztržený ret a také potrhané oblečení, především pak vrchní část. Hlídce se podaří děvče pomalu uklidnit a za podpory sousedky ji přimějí k řeči. Andrea velice tiše a neochotně popíše, že se vrátila odpoledne ze školy a doma byl pouze druh její matky Jirka. Ten byl už toho času značně pod parou a odpočíval na gauči v obýváku. Následně se však vyškrábal na nohy, začal být na Andreu agresivní a žádal ji o jisté sexuální uspokojení. Dívka se ihned začala bránit, jenže to v muži probudilo ještě více agrese, zalehnul ji a začal ji osahávat na intimních místech. V boji jí pak potrhal i vrchní část oblečení. Andree se nakonec podařilo opilého muže nakopnout a svalit na zem. Rychle se rozutekla k sousedce, kde se ukrývá doteď.

Hlídka je v šoku a ptá se, kde se podezřelý muž právě nachází. Andrea jen s pláčem poznamená, že je asi doma, zároveň nechce, aby se o případu dozvěděla její matka. Při společné diskuzi nad tím, že si chování otčíma neměla mladá dívka nechat líbit, se ozve zuřivé bušení na dveře. Otčím Jirka se zjevně probral z mrákot a přišel si nevlastní dceru nekompromisně vyzvednout. Policisté jdou agresorovi otevřít, ten se však jejich přítomností nenechá zastrašit a velice provokativně volá do bytu, že si jde vyzvednout nevlastní dceru, aby se umyla a upravila, než přijde matka. Hlídka je překvapena jeho sebestředností a muž jim jedním dechem sdělí, že právě Andrea je nezvladatelná, neustále se ho snaží svádět a zapříčinit, aby se s její matkou rozešel. Přitom ji nazývá velice nekompromisními výrazy.

Sousedka Bláhová nemá na mužovy lži trpělivost, vyběhne z bytu s tím, ať se Jirka pakuje, údajně to není poprvé, co k ní přišla sousedka nebo dcera domlácené a bály se pak jít domů. Jirka do sousedky strčí, je na ni sprostý, chce, aby si bába šla po svém, a zase jen volá na Andreu, ať pohne. Mužova agrese se stupňuje do takové míry, že se nakonec začne přetahovat i s policisty a je na místě omezen na osobní svobodě za mohutného křiku a nadávek. Policisté muže poučují o jeho právech, když se chodbou rozezní klíčky. Přichází žena, která je vzrušeně hledá v kabelce, následně zahlédne svého druha na zemi.

Podle reakce, kdy se žena rozkřikne a ihned běží spoutanému muži na pomoc, se jedná o matku Andrey Jiřinu. Její partner Jirka na ni ihned spustí, že je to důsledek chování její rozmazlené dcery, ona na něj všechno hodila. Jiřina jen nechápavě kouká kolem sebe, když se do toho opět vloží sousedka a popisuje, jak její partner dnes dceru ošklivě napadl a pokusil se znásilnit. Matka úplně zkoprní, chvíli se nemůže ani pohnout a rozhlíží se kolem sebe. Poté se vrhne na Jirku, kterého policisté chystají k transportu na policii, a buší jej hlava nehlava, proklíná ho za to, čeho se na dceři málem dopustil. Sousedka Olga poté přivádí vystrašenou Andreu a matka jí padá kolem ramen v slzách, s nesčetnými omluvami na rtech.

Sledujte nové příběhy Policie v akci od 23.11. 2020 na Primě, každý všední den v 16.25. Jaké případy budou strážci zákona řešit tentokrát? S jakým úspěchem a jak zapeklité situace nakonec dopadnou?


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda