Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sledujte slavné rodiny na Prima ZOOM od 5. 12. 2020

5. 12. 2020 | Televizní tipy
Fascinující čtyřdílná mini série Dynastie vám otevře oči. Odhaluje zákulisí nejmocnějších a nejzajímavějších rodin světa. Každá epizoda se zabývá šesti až osmi různými rodinami. Každý příběh je uzavřený a samostatný, ale všemi se postupně proplétá hlavní spojující linka, jež vede od konce 19. století až do současnosti.

Komentáře odborníků se proplétají s archivními zprávami a odhalují lesk i bídu slavných a významných rodin žijících v záři reflektorů. Ponoříme se do minulosti i přítomnosti těchto pozoruhodných dynastií od jejich, někdy skromných, začátků až po úspěch a moc, kterých se dočkaly nejen na poli celosvětové politiky (Bhutto, Gándhí), filmu a hudby (Chaplin, Coppola, Iglesias, Kardashian) nebo byznysu (Rockefeller, Murdoch, Rothschild). Prima ZOOM vám pomůže odhalit zákulisí pozlátka.

Sledujte slavné rodiny na Prima ZOOM od 5. 12. 2020Významné rodinné klany poznáte na Prima ZOOM:


Dynastie: Rodiny, které změnily svět (4 díly, repríza každé úterý 13.30)

5. 12. – Bohatství

Trump, Murdoch, Ralph Lauren nebo třeba Toyota – jména, která zná celý svět. Magnáti vyznačující se neskutečným bohatstvím a také mocí. Jak se tyto rodiny staly slavnými a jak se jim podařilo vybudovat natolik silnou značku, aby přežila i ty největší skandály? Jejich existence je založena na rodové tradici a jménu, které zachovává jejich odkaz. V dokumentu se vydáme po stopách slavných podnikatelských dynastií – od samotných zakladatelů až po současné reprezentanty těchto rodin.

12. 12. – Sláva

Rodiny, které změnily svět, bývají nejen bohaté, ale také slavné. Právě sláva má velkou moc. Umí nejen bavit, ale i měnit, ovlivňovat a překonávat hranice mezi kulturami a národnostmi. Zvláště to platí o umělecké sféře a showbyznysu. Jména jako Michael Jackson, Disney, Warner, Fonda nebo Kardashian – ti všichni ve větší či ještě větší míře ovlivnili náš svět a zapsali se do historie.

19. 12. – Moc

Mezi nejmocnější rodiny světa patří bezesporu politické dynastie, stojící v popředí svých zemí v dobách války, míru, revolucí nebo změn. Ne všichni jejich členové však dosáhli svého postavení demokratickou cestou, svou moc mnohdy uchvátili silou a výsadní pozici si zajišťují skrze dědictví a nepotismus. Kennedy, Kim nebo třeba Gándhí Néhrú, ti všichni ovlivnili vývoj svých zemí, a tím pádem i celého světa.

26. 12. – Královské rodiny

Královské dynastie dosud přežily vše – korunovace, převraty i abdikace. Každá z generací zanechala svou stopu, přičemž budoucnost je v rukou té nejmladší. Příkladem jsou Windsorové, současný vládnoucí rod ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska a v některých zemích Commonwealthu, ale také třeba absolutistické monarchie Kuvajt, Saúdská Arábie nebo evropské monarchie s rodokmenem zakotveným v historii.

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !