Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden

2. 01. 2023 | Televizní tipy
Odstartujte rok s Prima ZOOM!. Nejširší nabídku dokumentů najdete na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden:


3. 1. 20.00 – Evropské hrobky: Nejnovější objevy (Sakkára a zapomenuté mumie)

Ikonické pyramidy a další stavby ze starého Egypta ukrývají mnoho nevyřešených záhad, neodhalených tajemství a dávno pohřbených pozůstatků, které se dosud nepodařilo objevit. Zahi Hawass, který neustále vyhledává něco nového, se vydal na vzrušující tříměsíční expedici na sever Afriky. Přímo v Sakkáře se pokusí vykopat aspoň některé ze zatím neznámých objevů. To, co se Zahimu podařilo najít, ostatním vyrazilo dech.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týdenObjevil zcela neporušený pohřební komplex pohřbený hluboko pod pískem u paty pyramidy krále Tetiho. Toto místo plné pokladů a výjimečných artefaktů je naprosto neocenitelné nejen pro zkušené egyptology. Fascinující dobrodružný dvoudílný snímek naplno těží z exkluzivního přístupu, který se jeho tvůrcům podařilo získat k cenným nálezům. Natočené záběry, rentgenové analýzy, rozhovory s odborníky, digitální rekonstrukce, dvoj i trojrozměrné mapy prozrazují, jak Zahiho tým otevřel jednotlivé sarkofágy, prozkoumal tajemství egyptské nekropole a zjistil, kdo sem byl pohřben před více než 3 000 lety.

4. 1. 20.00 – Zac Efron: Nohama na Zemi (Portoriko)

Zac Efron vyráží do světa, aby odhalil tajemství pevného zdraví, dlouhého života i ochrany přírody a jde na to (eko)logicky! Přitom zažívá pořádnou dávku vzrušení a extrémního dobrodružství. Vzrušující seriál Zac Efron: Nohama na Zemi je zčásti cestopis a částečně příběh o boji za ekologii. Je to zároveň pořad o poznávání vlastního nitra a kulturního dědictví s hollywoodskou hvězdou v hlavní roli.

Zas Efron zjišťuje, jak se žije, pije, hraje, modlí a miluje v různých koutech světa, a v některých extrémních případech dokonce i to, jak se bojuje o přežití. Díky napínavému a objevnému osmidílnému seriálu Nohama na Zemi se podíváme na Kostariku, kde se dá naprosto luxusním způsobem žít mimo systém, na Island 100% poháněný obnovitelnými energiemi nebo třeba na do peruánské Limy, kde se Zac dozví, co je to bio pirátství.

4. 1. 21.00 – Nezdary predátorů (Na lovu)

Množná vás překvapí, že lev čtyřikrát selže, než se mu konečně podaří úspěšně ulovit kořist! Nebo že kosatky jsou nejúspěšnější, když loví společně, a černá mamba není vždy tak dokonalým zabijákem, jak si asi myslíte! Tento přírodovědný seriál představuje obávané dravce v méně nebezpečné podobě. A ukazuje, že velikost, výzbroj, agrese, týmová spolupráce, strategie a rychlost rozhodují o tom, kdo přežije a kdo zůstane o hladu.

5. 1. 22.00 – Krásy divoké Kolumbie (Příběh malé malpy)

Přírodovědná série Krásy divoké Kolumbie přináší strhující příběhy pěti různých zvířat, která se snaží překonat různé útrapy. Ať už jde o jejich pelíšky, sousedy a někdy dokonce jejich vlastní příbuzné… Nenechte si ujít tuto podívanou a odhalte nejen Krásy divoké Kolumbie.

5. 1. 23.00 – Pohotovost pro exotická zvířata (Zkažená želví vejce)

Doktorka Susan Kelleherová a její tým z pohotovosti pro exotická zvířata poskytují první pomoc vylekaným majitelům exotických zvířat, která potřebují zvláštní péči. Sympatická veterinářka, přezdívaná „Doktorka K.“, vlastní a vede jednu z nejvytíženějších pohotovostí pro exotická zvířata v celé oblasti jižní Floridy. Její motto zní: Budu pečovat o všechno, co projde dveřmi, kromě psů a koček! Podívejte se na její neuvěřitelné příběhy v poutavém dokumentárním seriálu.

6. 1. 20.00 – Manty v ohrožení

Manty patří k nejpozoruhodnějším a nejzajímavějším obyvatelům oceánu. Jenže se ocitají tváří v tvář nejisté budoucnosti. Obchod s jejich žábrami v posledních letech raketově vzrůstá. Poptávka jde strmě nahoru především v Číně, kde jsou žábry manty některými lidmi považovány za vysoce ceněnou přísadu velkého množství pochybných léčebných přípravků. Proč jsou Manty v ohrožení, zjistíte v šokujícím dokumentárním filmu.

6. 1. 21.00 – Komu patří oceány?

Komu patří oceány? Jsou dědictvím celého lidstva. Jenže to by se mohlo brzy změnit. Pobřežní státy si už teď nárokují rozsáhlé oblasti na moři. Zatím jde asi o 10 procent a vše je naprosto legální. Ale to je teprve začátek. Právě tyto země zaměstnávají geology, kteří mají potvrdit jejich nároky. Fantastický vědecký závod už dávno začal. Dokumentární film Komu patří oceány? je ve skutečnosti kriminálním thrillerem s malou skupinkou geologů v hlavní roli, díky kterým odhalíme pozadí celosvětového boje o teritoria.

7. 1. 20.00 – Lungau: V srdci alpské přírody

Vysokohorské vrcholy a strmé hřebeny rakouské „Malé Sibiře” svádějí mrazivý vzduch ze zasněžených vrcholů do obrovské prohlubně – náhorní plošiny ve výšce 1000 metrů, odkud nemá kam uniknout: tím pádem je Lungau nejchladnější rakouskou oblastí. Potůčky a říčky tady začínají ve větších výškách a vytvářejí bažiny, rašeliniště a nespočet alpských jezer. Léto je krátké, ale velice živé – orli láskyplně vychovávají svá ptáčata a početní svišti se snaží dosyta najíst předtím, než se zase vrátí krutá zima. Nechybí ani černí alpští salamandři, kterým se pod korunami stromu rodí miniaturní živé „kopie”. Podívejte se do srdce alpské přírody v tomto překrásném přírodovědném filmu.

7. 1. 21.00 – Záhadná planeta (Ostrovy krále draků)

Přírodovědný seriál Záhadná planeta kombinuje veselé a vtipné scénky s živou krásou naší přírody. Vydejte se na velkolepou výpravu do všech končin světa a odhalte největší tajemství nejúžasnějších zvířat. V pěti dechberoucích dílech se podíváme na pět jedinečných přírodních záhad a seznámíme se s velkým množstvím zajímavých zvířat. Od bujných pralesů Indonésie po vyprahlé pouště And, od Karibiku po Etiopskou vysočinu – každý díl nás zavede na dobrodružnou cestu časem a prostorem. Zjistíme, jak tato zvláštní a podivuhodná zvířata vznikla a proč existují pouze na těchto výjimečných místech naší planety. Nenechte si ujít dobrodružnou výpravu na nejdivočejší místa světa. Odhalíme jejich největší tajemství a uvidíme krásnější a podivuhodnější tvář naší planety, než jsme si kdy dokázali představit.

7. 1. 23.00 – Zapomenutá čínská císařovna

Vražedkyně, krutovládkyně, zvrhlice… Císařovna Wu byla monstrem, které se snížilo k ďábelským zločinům. Historici ji zavrhli jako ženu, jež přivedla Čínu na pokraj zkázy. Jejich verdikt se nezměnil více než tisíc let. Ale nynější rychlý ekonomický rozvoj země odhaluje úplně jiný příběh. Archeologové odkrývají hrobky, paláce, pevnosti a dílny z éry Říše Tang a dozvídají se jejich dávná tajemství. Díky nejmodernějším vědeckým metodám se archeologům daří poskládat fascinující nový příběh jediné ženy v dějinách Číny, která se odvážila nazvat císařovnou.

A vychází najevo, že když se Evropa zmítala v době temna, Čína císařovny Wu byla obchodní, technologickou a vojenskou supervelmocí a také kulturním centrem přitahujícím lidi z celého světa od Japonska přes Persii, dokonce až po Řecko. Film Zapomenutá čínská císařovna kombinuje digitální a letecké záběry s dramatickými hereckými rekonstrukcemi a odhaluje, jak se vědcům podařilo zjistit nové poznatky o „Zlé císařovně“. Nebo to, že císařovna Wu byla ve skutečnosti ženou, jež udělala ze zaostalé Číny jednu z nejmocnějších říší dějin.

8. 1. 20.00 a 20.30 – Ledová království: Zkouška odvahy (Antarktida; Jižní Georgie)

Připojte se k extrémní sportovcům, průzkumníkům a horolezcům na objevnou výpravu do zamrzlé říše divů. Odhalte, co tyto lidi žene až na vrchol světa, od věčným ledem pokryté Antarktidy přes vysoké hory Aljašky až po Severní ledový oceán. V dobrodružném přírodovědném seriálu nechybí olympijská snowboardistka Torah Bright, legenda big mountainu Jeremy Jones, freeskier Sammy Carlson, průzkumník Tim Jarvis, ale ani lední medvědi, tučňáci a mnoho dalších obyvatel ledových království, kteří vyzkoušejí jejich odvahu.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !