Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden

19. 12. 2022 | Televizní tipy
Týden dokumentárních krás na Prima ZOOM. Ponořte se do skutečného světa prostřednictvím Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden:


21. 12. 20.00 – Stát se motýlem

Na citronovníku se zrodila jedna stonožka. Měla by tam růst a růst, dokud se nezakuklí a nestane se z ní motýl. Ale náhlá bouře jí zkříží všechny plány a shodí stonožkou dolů, kde se jí zmocní déšť a vítr. Stonožka má pouhé tři dny na to, aby se vrátila zpátky na strom. Jinak se z ní nestane motýl. Tak začíná závod stonožky s časem, který vede několika miniaturními ekosystémy: přes květinový záhon, trávník, písečnou uličku nebo les. Cestou zažívá mnohá setkání, některá z nich životu nebezpečná, a potkává se se světélkujícím červem, mravencem obecným nebo kudlankou nábožnou. Sledujte cestu housenky za přežitím a odhalte neuvěřitelnou pestrost mikrosvětů. Je to malý krok pro člověka, ale celoživotní výprava pro drobounký hmyz.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden22. 12. 22.00 – Panamská zvířecí dálnice

Nikde jinde na světě neexistuje místo, jako je tento most mezi dvěma světy – Panamská šíje. Nespočet ptáků, savců i plazů ji už několik miliónů let využívá na cestě mezi Severní a Jižní Amerikou. Jenže teď se Panamská šíje dramaticky mění, takřka přímo před našima očima. Unikátní přírodní dálnici ohrožují problémy s životním prostředím. Pokud dojde k jejímu narušení, bude to mít vážné následky. Dokumentární film zachycuje práci vědců, kteří využívají nejmodernější techniku, zkoumají hrozby a sbírají důkazy, že musíme něco udělat dřív, než bude úplně pozdě.

22. 12. 23.00 – Ian Redmond a jeskynní sloni

V květnu 2016 hluboko v konžském horském pralese byl světoznámý odborník na slony Ian Redmond nečekaně napaden rozzuřeným zvířetem. Podařilo se mu přežít a ze svých zranění už se zotavil. Ale stále nezná odpověď na otázku, proč ho vůdkyně sloního stáda, kterou pojmenoval Kali, tak náhle napadla? Ian Redmond zkoumá zvláštní a kriticky ohroženou populaci slonů na úpatí vyhaslé sopky Mount Elgon už od 80. let 20. století. Tuto jedinečnou populaci tvoří sloni ze savany, kteří se přizpůsobili životu v horských pralesích. Kvůli tomu, že okolí od té doby osídlili lidé, dnes sloni žijí v úplné izolaci. Každou noc zvířata vyhledávají skryté jeskyně, kde pomocí klů odsekávají vulkanické horniny bohaté na minerály, a tak tyto unikátní podzemní solné doly donekonečna rozšiřují. Takové chování je u slonů naprosto unikátní. Jaký je důvod jejich podivuhodné těžební činnosti? Ian Redmond netouží po ničem jiném než se znovu setkat s Kali. Během pátrání po ní se přibližuje k odpovědi na to, proč ho tak náhle napadla, a odhaluje tajemství jeskynních slonů.

24. 12. 21.00 – Bláznivý svět veverek

Veverky patří k nejznámějším savcům. Všude na světě se s chutí přidávají k našim piknikům v parku, oslňují nás svými akrobatickými kousky a baví naše děti jako postavičky v kreslených seriálech. Veverky se vyskytují v podivuhodně různorodých typech prostředí. Některé umí létat, jiné plavat. Některé žijí v dutinách stromů, jiné pod zemí, další dávají přednost ledovým pustinám nebo spalujícím pouštím. Ale nenechte se zmýlit tím, jak jsou roztomilé. Sice jsou malé, ale veverky jsou zároveň jedním z nejrozšířenějších druhů na světě. A mají velkou rodinu. Tento přírodovědný film představuje nejbláznivější druhy veverek a ukazuje, jak dobře si umí poradit s extrémním životním prostředím i zvědavými (lidskými) sousedy. Odhalte okouzlující svět jednoho z „nejsledovanějších“ savců na Zemi.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !