Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden

13. 12. 2021 | Televizní tipy
Týden nabitý dokumenty na Prima ZOOM. Zaostřete na poznání na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden:


14. 12. 21.00 – Notre-Dame: Věčná katedrála

15. dubna 2019 má celý svět vyražený dech: pařížská katedrála Notre-Dame, jedna z hlavních francouzských památek, kterou se každoročně chodí pokochat na třináct milionů návštěvníků, je v plamenech. Podkroví, dřevěná střecha a věž vystavěná architektem Eugénem Viollet-Le-Ducem se řítí k zemi. Ale nepředstavitelnou noční můru ukončí nečekaný zázrak: toto mistrovské dílo gotického stylu o rozloze 5500 m² nakonec požár ustojí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týdenNení to poprvé, co se vyhlášená francouzská kráska Notre-Dame málem dočkala vlastního konce. Sto třicet metrů dlouhá a čtyřicet osm metrů široká katedrála dokonce málem ani nevznikla. Díky výjimečnému povolení francouzského ministerstva kultury se tvůrci tohoto filmu dostali do zákulisí právě probíhající rekonstrukce. A tak se se jim podařilo odhalit všechna současná tajemství pařížské katedrály.

Díky dosud nezveřejněným archivním materiálům, rozhovorům s předními odborníky a speciálním digitálním efektům prozrazují také to, jak byla katedrála Notre-Dame vlastně vystavěna. Jaké nové triky a postupy museli stavitelé vyvinout a využít? Jakým hrozbám katedrála čelila za posledních takřka devět století? A jaké jsou plány na její budoucí obnovu?

15. 12. 21.00 – Vánoce v říši zvířat

Zima uvalí na celou zemi velice zvláštní magické kouzlo. Je to období tradic a zvyků: sněhuláci se rodí všude po okolí a v některých částech světa se po vánočních trzích k velké radosti dětí prochází Santové. Jinde netrpělivě vyhlížejí Ježíška. Ale pro zvířata zimní radovánky lidí nic neznamenají. Pro ně je zima dobou chudoby. Veverky, divoká prasata, rysové – ti všichni mají vlastní plán a strategii na to, jak nehostinnou a chladnou část roku přežít ve zdraví. Jenže navzdory jejich úžasné schopnosti přizpůsobení je boj o přežití hodně drsný – a často se dá vybojovat jedině s lidskou pomocí.

18. 12. 20.00 – Sněžná vlčice: Zimní příběh

Vychutnejte si okouzlující intimní příběh pozoruhodného dobrodružství, které jedna vlčice prožila cestou přes celé Alpy. V srdci Alp žije divoká vlčí smečka, kterou vede alfa vlčice se svým druhem. Během posledních deseti let společně pečují o rodinu. Stali se z nich silní, schopní a obávaní lovci. Na jaře má vrhnout další mláďata.

Jenže když doje k nečekané tragické události, všechno je vzhůru nohama. Vlčice musí opustit vlastní smečku a vyrazit na těžkou a úmornou cestu přes Alpy. Musí si najít nové teritorium. Hledá nový život. Cestou vrhne šest vlčat, za která musí divoce bojovat, aby se nestala kořistí jiných dravců. Je třeba přechytračit ostatní hladové šelmy. Bude to nejtěžší úkol jejího života. Tento přírodovědný film vypráví epický příběh o souboji osamělé matky s nepříznivým osudem. Podaří se jí přežít a ochránit svá mláďata?

18. 12. 21.00 – Nečekané partnerství

„V nouzi poznáš přítele,“ řekl dytík tmavý nečekanému kamarádu krokodýlovi. A ten to viděl stejně. A tak pták i dravý plaz kladou svá vejce v bezprostřední blízkosti, aby pro ně zajistili maximální možné bezpečí. Když se krokodýl chladí v osvěžující vodě, dytík hlídá a dává pozor na hladové a mlsné vetřelce, jako je třeba varan nilský.

Pokud se ozve varovný ptačí křik, krokodýl se okamžitě vrací na pevninu a bez váhání zachrání všechna vejce, ať už plazí nebo ptačí. Takové kamarádství bez hranic mezi nejméně pravděpodobnými páry se vyvinulo ve všech možných koutech světa a funguje dokonale. Langur šedý a axis indický na Šrí Lance vždy varují jeden druhého před společným nepřítelem, kterým je levhart cejlonský.

Spolupracují, aby bylo jisté, že tato velká kočkovitá šelma znovu zůstane hladová. Pod vodní hladinou těží ze vzájemné společnosti klauni a sasanky nebo garnáti a hlaváči. V království zvířat je vždycky něco za něco. Nebo ne? Protože ještě jsou tady parazité. Mouchy se lepí na žirafy. Čím je horko větší, tím je to horší. S mouchami si poradí pták klubák. Ale co když napáchá více škody než užitku?

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!

 
Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !