Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.05. 2024
Dnes má svátek Emil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden

27. 12. 2021 | Televizní tipy
Přelom roku na Prima ZOOM. Když už nevíte co, na Prima ZOOM si určitě vyberete.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden:


28. 12. 20.00 – Druidové: Záhada keltských kněží

Druidové jsou tajuplnou záhadou, která se ještě nepodařila rozluštit. Ale nové archeologické nálezy a poznatky naznačují, jaká tito mysteriózní keltští čarodějové ukrývali tajemství. Druidové, tajuplní keltští čarodějové, odjakživa fascinovali celý svět. Jsou nepřehlédnutelnou součástí starověkých literárních pramenů. Stali se hrdiny irských legend i hvězdami moderních fantastických světů. Ale kým byli doopravdy? Jejich odkaz a dědictví nám dlouho unikaly, protože druidové předávali veškeré své posvátné znalosti výhradně ústní cestou. Ale nové archeologické nálezy nyní konečně odhalují detailní obraz jejich životů a pozoruhodného díla.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden29. 12. 20.00 – Magický Island

Přírodovědný film Magický Island zachycuje, jak si nejpozoruhodnější místní zvířata dokážou poradit s překážkami. Díky tomuto dokumentu odhalíte, jak vypadají životy zvířat v islandských extrémech z úplně nové, mnohem intimnější perspektivy, a budete sledovat jejich celoroční zápolení s živly. Kromě toho získáte jedinečný přístup na mnoho míst z místní bizarní krajiny a uvidíte, jak postupně mění barvy – stejně, jako se mění roční období. Jak se zvířatům daří přežít v takovém nehostinném terénu? Co je zapotřebí k životu mezi ledovci, pouštěmi a sopkami? A jak se vypořádat s vodou, která je takřka zmrzlá, a zároveň vařící?

29. 12. 21.00 – Severské lesy

Severské lesy jsou zábavnou cestou do minulosti. Začíná na jaře a končí v zimě. Je to láskyplná pocta lesům chladného severu a přibližuje, jak se z pravěkého pralesa staly kultivovaným porostem. Podívejte se, jak Keltové a Germáni postupně kolonizovali původně temné hvozdy hustě obydlené vlky, medvědy, orly, jeleny a pižmoně. Později lesům mnohokrát uškodila degradace životního prostředí a nadměrné využívání zdrojů. Proto vzniklo několik opatření na ochranu jejich divoké krásy. Severské lesy jsou půvabný dřevěný svět. Mění se stejně jako roční období a jsou známé a obdivované po celém světě. Vychutnejte si dechberoucí letecké nebo uhrančivé časosběrné záběry severských lesů v celé kráse.

31. 12. 20.00 – Tajemství lesního potoka

Nedotčené ekosystémy jsou nejlepší obranou proti klimatickým změnám. Ekosystém malého lesního potoka je stejně složitý jako různorodý. Jenže v celé střední Evropě zůstal nedotčený už jen jeden z tisíce takových potoků. Co se stalo s našimi potoky? A co to znamená pro naši budoucnost? Přírodovědný film Tajemství lesního potoka zachycuje pestrobarevný život pod hladinou i v okolí bystrého potůčku. Přibližuje důležitost tohoto typu životního prostředí a vysvětluje, jaké jsou důvody jeho možné zkázy. Vyhrňte si nohavice a odhalte tajemství světa s důležitým poselstvím.
31. 12. 21.00 – Potápění se žraloky
V tomto dechberoucím filmu se lidé setkávají se žraloky na dotek ruky. Jaké si z toho můžeme vzít ponaučení? A co žraloci? Filmařský pár Emma a Andy Casagrandeovi se odvážili potopit pod hladinu oceánu s největšími žraloky světa. Navštěvují velkého bílého žraloka nechvalně proslulého z krvavého filmového trháku Čelisti, ale i uhlazené žraloky tygří v jejich přirozeném prostředí ve vlnách Karibského moře a Pacifiku nebo u břehů Havaje a Galapág.

1. 1. 21.00 – Bláznivý svět veverek

Veverky patří k nejznámějším savcům. Všude na světě se s chutí přidávají k našim piknikům v parku, oslňují nás svými akrobatickými kousky a baví naše děti jako postavičky v kreslených seriálech. Veverky se vyskytují v podivuhodně různorodých typech prostředí. Některé umí létat, jiné plavat. Některé žijí v dutinách stromů, jiné pod zemí, další dávají přednost ledovým pustinám nebo spalujícím pouštím. Ale nenechte se zmýlit tím, jak jsou roztomilé. Sice jsou malé, ale veverky jsou zároveň jedním z nejrozšířenějších druhů na světě. A mají velkou rodinu. Tento přírodovědný film představuje nejbláznivější druhy veverek a ukazuje, jak dobře si umí poradit s extrémním životním prostředím i zvědavými (lidskými) sousedy. Odhalte okouzlující svět jednoho z „nejsledovanějších“ savců na Zemi.

2. 1. 22.00 – Einstein a Hawking: Vesmírní vizionáři (1. část)

Díky geniálním myšlenkám Alberta Einsteina a Stephena Hawkinga jsme dosáhli největších vědeckých pokroků v chápání vesmíru. Tito vizionáři inspirovali celou novou generaci, která pracuje a bádá v předních liniích experimentální fyziky. Tento film naverboval největší vědecké mozky dneška – včetně amerických fyziků Raie Weisse a Kipa Thorna, kteří získali Nobelovu cenu za fyziku. Vesmírní vizionáři odhalují, jakým způsobem se vědci už takřka celé století snaží skloubit relativitu s kvantovou mechanikou. Připravte se na přelomové myšlenky tak velkých a významných mozků současnosti, jako jsou kosmoložka Jana Levinová z univerzity Columbia, profesor fyziky Jim Gates z univerzity Brown, teoretický fyzik a matematik Brian Greene nebo ředitel Institutu rozšířených studií a matematický fyzik Robert Dijkgraaf.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !