Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Starejte se o pleť pod rouškou, aby netrpěla

22. 10. 2020 | Krása
Opatření kolem pandemie COVID-19 stále přitvrzují, a tak na své obličeje čím dál častěji nasazujeme roušky. Jejich dlouhé nošení však může mít neblahé následky pro pleť. Tady je proto několik praktických rad odborníků, jak o ni pečovat.


Zabraňte vzniku akné


Nejviditelněji trpí pod rouškou pleť, která je náchylná ke vzniku akné. Typický je výskyt zánětlivých pupínků, uzlin nebo puchýřků, které jsou způsobeny ucpáním vývodu mazových žláz a jejich následným zánětem. Celkový stav akné často také zhoršuje přítomnost roztočů, kvasinek a bakterií. V tkáni pokožky pak vznikají hluboké a rozsáhlé záněty, které se jen obtížně a dlouho hojí.
Doporučuje používat kosmetické přípravky zaměřené na problematickou a aknózní pleť, které dokáží ničit zánětlivé procesy v kůži již v samotném zárodku a také regulovat tvorbu kožního mazu. Stejně tak by ale měly podpořit i nezbytné regenerační procesy v kůži.
Běžné denní krémy nejsou na aknózní a problematickou pleť vhodné. Tato pleť totiž potřebuje speciální dlouhodobou péči, aby na ni mohly působit účinné aktivní látky.

Předcházejte začervenání pleti


Velké problémy s pletí zažívají v souvislosti s nošením roušek také lidé s citlivou pokožkou, náchylnou k začervenání a praskání žilek. Jejich vznik je důsledkem snížené funkce elastických vláken žilní stěny. Ta postupně ztrácí pružnost, kvůli níž dochází k trvalému rozšíření kapilár, jež jsou pak viditelné pod kůží. Pokud se vhodným způsobem o takto citlivou pleť nestaráme, dochází k rozsáhlejším projevům přecitlivělosti pleti, jež může dlouhodobě vést ke vzniku kuperózy, což je trvalé zarudnutí s rozšířením malých povrchových cév.
Pokud tedy u své pleti pozorujete sklony k začervenání nebo už dokonce červené žilky máte, je třeba o pleť soustavně pečovat a snažit se vyhnout všem situacím, které by její stav zhoršovaly. Právě nošení roušky pleť dráždí, o to více o ni potřebujeme pečovat.

Maximálně hydratujte


Pro zdravý vzhled pokožky je důležitá optimální vlhkost. Při nošení roušky ale dochází k neustálému otírání pleti o látku, pokožka zároveň trpí nedostatkem čerstvého vzduchu. Všechny tyto faktory se pak podílejí na jejím vysušování...
Při nošení roušky musí být zvláště opatrní například lidé trpící seboroickou dermatitidou, akné, růžovkou, periorální dermatitidou nebo alergií na latex (gumičky na rouškách). Negativně ale může reagovat i pokožka lidí s normální pletí, pokud pracují ve ztíženém prostředí, kde je prach, teplo, vlhko, výpary…
Jako vhodnou prevenci doporučujeme zřeknout se make-upu, používat osvědčenou kosmetiku a na noc nanést vhodný regenerační krém.


Dopřejte pleti pořádnou očistu


Naše pleť je kvůli nedostatku čerstvého vzduchu, nošení roušek i vlivem stresu, kterému podléháme, dehydrovaná a unavená. Z těchto důvodů je nutné zbavit pleť všech nečistot, zrohovatělé vrstvy i odumřelých buněk a pečlivě se postarat o její dostatečnou hydrataci.
Základem správné péče je samozřejmě důsledné čištění pleti, nejlépe speciálními mycími emulzemi, které obsahují AHA kyseliny. Ty pokožku jemně, ale důkladně očistí a připraví ji na vstřebávání účinných látek. Po večerním čištění je pak vhodné nanést regenerační krém.

Tip navíc: Oči mluví za vás


Jestliže máte roušku na obličeji, vyniknou o to více vaše oči. Důsledně proto pečujte o jejich okolí a doporučujeme i dbát na precizní úpravu obočí.


Zdroj a foto: ESSENTE


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !