8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Strava a úspěch v práci

2. 09. 2013 | Péče o tělo
Vědci odhalili, že nezdravá strava a špatný životní styl zaměstnanců velmi snižuje jejich pracovní produktivitu a taky úspěch v kariérním postupu!

Vědci z Brigham Young University udělali v roce 2012 studii, kde se zabývali vlivem stravy na pracovní produktivitu zaměstnanců. Týkalo se to jak žen, tak i mužů. Konkrétně studie zjistila, že zaměstnanci, kteří jedí nezdravou stravu, mají o 66 % nižší produktivitu během pracovní doby. Dále se zjistilo, že ti zaměstnanci, kteří pravidelně nesportují, mají o 50 % nižší produktivitu než ti, co pravidelně sportují a dělají ozdravné cvičení. Studie, která byla založena na průzkumech 19.803 zaměstnanců pracujících ve třech velkých, geograficky rozptýlených společností, byla publikována v časopise péče o zdraví obyvatelstva.
"Náš výzkum potvrzuje, že ztráta produktivity zaměstnanců je spojena s nezdravým životním stylem a přítomností chronických onemocnění," řekl Dr. James Pope, viceprezident a hlavní vědecký pracovník společnosti Healthways spolupracující na výzkumu s Brigham Young University.

strava a úspěch v práci"Tyto informace jsou významné, protože je evidentní, že stoupá počet zaměstnanců, kteří mají přebytečný tělesný tuk, špatnou stravu, diabetes a sedavé zaměstnání.“
Studie rovněž odhalila, že ztráta produktivity byla nejvyšší u zaměstnanců ve věku mezi 30 a 39 roky. U pracovníků s věkem nad 60 let byla ztráta nejméně patrná.

Nejhorší pokles produktivity

u kancelářských profesí


Zpráva zjistila, že zaměstnanci kancelářských profesí nebo pracovníků v průmyslu, služeb a dopravy mají nejvyšší pokles pracovní produktivity. Naopak u profesí jako lesnictví, rybolov, stavební a těžební průmysl byl pokles nejnižší.
"Je důležité, že se společnosti mohou hlouběji podívat na ztrátu produktivity svých zaměstnanců, měřit a pochopit dopad, který to má na celou firmu," řekl Jerry Noyce, generální ředitel organizace pro výzkum zlepšení zdraví.
"Podnikatelé mají možnost snížit faktory, které výrazně ovlivňují pokles produktivity zavedením komplexní péče o zaměstnance, nabídkou zdravé stravy na pracovišti, wellness programy, semináře a osobní koučing pomocí specialistů, což může vést k lepší spokojenosti pracovníků, produktivity a ziskovosti pro zaměstnavatele“, řekl Jerry Noyce.

Ing. Martin ŠkábaV dnešní době je na vzrůstu objednávání si výživových specialistů a koučů zdravého životního stylu u velmi vytížených lidí. Tento trend je velmi patrný hlavně u žen (vycházím ze statistik při spolupráci ve firmách). Chytrá žena, která chce skvěle a mladě vypadat, cítit se svěže, mít úspěch po pracovní stránce a mít energii na rodinu, děti a manžela, chápe, že je proto potřeba něco udělat a vše mít individuálně nastaveno. Je jen o začlenění nových návyků do života.  Jak z hlediska detoxikace, stravy, cvičení, relaxačních a energetických cvičení z řad čínského a indického cvičení, práce se stresem a bylinek.  A to nějaký čas vezme, než se to stane součástí vašeho života.  Ale vy i kouč zdravého životního stylu jste jeden tým, takže to jde mnohem lépe. Společná práce na zavedení nových návyků většinou bývá v místě zaměstnání, takže je to efektivní i z hlediska času.


Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !