Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2024
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Střevní potíže u dětí spojené s cestováním

27. 07. 2009 | Nemoci

Probiotické přípravky můžou snížit riziko střevních potíží spojených s cestováním.


Když se řekne „rodinná dovolená“, většina lidí si představí pohodu a odpočinek, třeba na písečných plážích u moře v nějaké exotické zemi. Maminky ale ze zkušeností vědí, že aby byla dovolená opravdu odpočinková a pohodová, je potřeba se na ni důkladně připravit a do kufru přibalit kvalitní probiotický přípravek. 

Při cestování totiž čelí citlivý dětský organismus a zejména pak trávicí systém náročným podnětům, které jej oslabují. Důvodem je především změna prostředí, zpravidla výrazně teplejší klima, nezvyklé jídlo a voda s jiným minerálním složením, často dokonce z neprověřených zdrojů. Všechny tyto faktory narušují rovnováhu střevní mikroflóry, což se může projevit střevními potížemi, nejčastěji průjmem, bolestmi žaludku nebo zácpou.

HolcickaRovnováhu trávicího ústrojí a prevenci zdravotních potíží spojených s cestováním můžou snížit probiotické přípravky, pro děti třeba ve formě žvýkacích tablet s příchutí. Dětská probiotika  obsahují až dva druhy živých probiotických bakterií se synergickými účinky a vitaminy skupiny B.

Živé probiotické bakterii pomáhají dětskému organismu předejít nebo poradit si se střevními infekcemi a zažívacími problémy vyvolanými cestováním, změnou prostředí a stravovacích zvyklostí. Také vitamíny řady B jsou potřebné při střevních obtížích ale i pro růst a rozvoj organismu dítěte a jsou doplňkovým faktorem, který zabezpečuje rovnováhu normální střevní mikroflóry.

Účinnost obsažených probiotických kmenů na střevní infekce a posílení imunity dětí byla velmi důkladně prozkoumána a potvrzena. Složení dětských probiotik  odpovídá specifikům střevní mikroflóry dítěte. Inovační technologie mikrokapsulace probiotických složek chrání bakterie před kyselým prostředím žaludku a umožňuje úspěšně kolonizovat střeva bakteriemi přípravku.

Pokud vyberete probiotika, která neobsahují lepek, barviva a laktózu - můžou být podávány diabetikům a osobám alergickým na lepek. Malým dětem lze tabletu rozdrtit a přidat do nápoje nebo do jídla.

Zdroj: Bifiform Kid ®

Sixtie
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
my jsme na zahraničních dovolených (i jako děti) fasovali každé ráno panáka Becherovky a nikdy jsme tam žádný průjem neměli....
No, ale je fakt že to bylo v době, kdy sebou na takovéto dovolené uplně mrňavé děti nikdo netahal....
Obrázek uživatelky
profil
Proto bych se taky bála jet s malým dítětem někam do exotických krajin,člověk nikdy neví
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles