MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj vztah s matkou

1. 05. 2013 | Vaše příběhy

Často se objevují v časopisech články na téma „Maminka“. Jsou různé, jednou o krásném vztahu na celý život, jindy zase naopak. Můj vztah nebyl nikterak pěkný, bohužel, naopak. Ani jako malé dítě si nepamatuji, že by mě moje matka pohladila, pochválila, nebo mi řekla vlídného slova. Již v deseti letech jsem se musela starat o domácnost, nechala mě nosit 25litrové konve s vodou, neboť v našem domě nebyla zavedena voda. Její kamarádky ji prosily, aby mě nenechala takto dřít, že bych také nemohla mít v budoucnu děti.

Odpověděla jim: „Já jsem pracovala taky těžce, tak ať ona taky tak pracuje“. Přitom jsem měla ještě tři bratry, kteří tuto těžkou práci mohli vykonávat. Jako dospívající dívku mě také na nic nepřipravila, o ničem mě nepoučila. Pamatuji si jako dítě ve škole, že jsem velice záviděla spolužačkám, když o svých maminkách vyprávěly, jak si s nimi rozumějí. Mě nic takového nepotkalo. Uvažovala jsem, jak bych odešla z domova, pokud by se mi nepřihodilo takové štěstí, že mě potkalo štěstí -  vdát se za hodného muže. Bydleli jsme na samotě a já ani jako dospělá nesměla nikam chodit.

Můj vztah s matkouDíky kamarádce z vedlejší vesnice, která moji matku moc poprosila, aby mě pustila na vesnickou zábavu, jsem se seznámila s mým manželem, s kterým jsem již 43 let. V manželství mi spíše záviděla, přitom byli rodiče na nás finančně závislí, stále si půjčovali peníze od nás, neboť neuměli s penězi hospodařit. Častokrát v životě jsem se s tím trápila a stále více si uvědomovala, že moje děti nesmí mateřskou lásku postrádat, dala jsem jim všechnu, co jsem v sobě měla.

Po svatbě jsem se z domova odstěhovala, podařilo se nám získat byt a žít si svůj život. Bylo to pro mne úžasné vysvobození. Čas plynul a s matkou jsme se přestali stýkat. Manžel jí řekl, co si o ní myslí a vždy se jenom rozbrečela a nedokázala nijak odpovědět.

Když však bylo nejhůře, vždy bratři zavolali, že je matka v nemocnici a já i přesto všechno za ní chodila. Uznávala spíše cizí lidi (kamarádky) než mě. Před několika lety za nepříjemných okolností v nemocnici zemřela a já jsem zkolabovala. Když odcházela ze života, rvalo mi to srdce. Možná v sobě tu mateřskou lásku neměla, musela jsem všechno odpustit, jinak bych nemohla v klidu žít. Dneska se vzorně starám o její hrob a kdybych ji tu měla a chtěla si s ní o všem promluvit – neuspěla bych. Přesto na ni vzpomínám, přeci jenom to byla matka, která mi dala život. 

Moje rodinné vztahy jsou zcela jiné, vzájemné porozumění, pohoda, vstřícnost a spousty lásky, nejen té mateřské.

Konatovka - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj vztah s matkou:

Můj vztah s matkou
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Je to smutné, keď dieťa nezažije materinskú lásku.
Prajem ti, aby si mala dosť aspoň tej manželskej a rodinnej, lebo bez lásky je život prázdny.
Obrázek uživatelky
profil
To je smutný příběh-připomíná mi to trochu vztah mojí maminky s babičkou, která si na mojí mamince od dětství vylévala vztek na svůj nevydařený život :-(. Moje maminka se o babičku až do smrti starala, přes všechno zlé, co jí babička udělala. Jsem ráda, že mám s mojí mamkou krásný vztah a pro mě je to nejlepší člověk na světě Smajlík Je dobře, že jste přes to všechno nezahořkla, svojí mamince jste pomáhala a teď se staráte o její hrob. přeju Vám hodně štěstí a zdraví.
Obrázek uživatelky
profil
bohužel nikdo nejsme dokonalý a máma je jen jedna ,at je jaká koliv
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem měla štěstí, měla jsem maminku moc hodnou a se sestrou jsme ji obě měly moc rády.
Pracovat jsem musela spíš já i když sestra je o tři roky starší, ale byla v dětství moc nemocná a nemohla nic dělat.
Je dobře, že se přes to všechno staráš o matčin hrob. Přeju ti hodně štěstí a milující rodinu.
Obrázek uživatelky
profil
JÁ JSEM VŽDY MĚLA POCIT, ŽE MOJE MÁMA MÁ RADĚJI MÉHO BRATRA, NEŽ MĚ. JEDNOU MI DOKONCE VYČETLA, ŽÝE JSEM PODOBNÁ NA TÁTU. MOC MĚ TO MRZELO, TENKRÁT JSEM JI ŘEKLA, ŽE SI MĚ MĚLA UDĚLAT S JINÝM. TO MI BYLO 14 LET. MĚLA JSEM POCIT, ŽE SI NEROZUMÍME, PROTOŽE JSEM PODOBNÁ NA MÉHO TÁTU, S KTERÝM SE ČASTO HÁDALA. KDYŽ UMŘELA, VZALO MĚ TO A JE MI PO NÍ SMUTNO. BYLA TO PŘECE MOJE MÁMA. HONDĚ STĚSTÍ PŘEJI.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles