Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 15.06. 2024
Dnes má svátek Vít
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Syrovátka patří do zdravého životního stylu

21. 01. 2011 | Diety

Syrovátka se stále častěji objevuje v našem jídelníčku a pro naše tělo tím získáváme řadu vitamínů a minerálů důležitých pro zdraví. Syrovátku můžeme jinak pojmenovat jako mléčné sérum, vznikající po srážení mléka. Jde o žlutozelenou tekutinu bez tuků a solí, s bohatým obsahem látek prospěšných celému tělu.

Obsahuje především bílkoviny, vitamíny C, E, B1, B2, B12, B6 a spoustu důležitých minerálů jako vápník, hořčík, draslík, zinek, fosfor, sodík, biotin, niacin, panthotelovou a listovou kyselinu.

Syrovátka v naší stravě

Sušenou syrovátku snadno seženete v lékárnách, obchodech i přes internet. Připravit si můžete různé lahodné koktejly jednoduchým rozmícháním bílého prášku v teplé i studené vodě. Ochucení proveďte podle chuti a fantazie – přidejte si do pití ovoce, med, šťávy, zeleninu... Mohou si ji dopřávat i těhotné ženy.

Postačí dvě sklenky za den a zajistíte tělu dostatečný přísun minerálů a vitamínů.

Syrovátku nemusíte pouze pít, zkuste ji vyzkoušet k vyhlazení pokožky nebo jako pleťovou masku. Můžete ji přidat přímo do koupele a tak se postarat o ochranu povrchu těla. Pomůže i při ekzémech, lupénce, akné a snese ji citlivá kůže.

 

Využití syrovátky

Syrovátka zlepšuje trávení a pročišťuje střeva. Ocení ji všichni, kdo drží redukční diety, protože odbourává tuk a potlačuje chuť k jídlu. Jako hodnotný nápoj ji pijí sportovci. Syrovátka působí detoxikačně a odvádí tedy z organismu toxické látky. Pomáhá snižovat cholesterol, posiluje imunitu a pozitivně působí na stavbu zubů a kostí. Podporuje činnost ledvin, ale nedoporučuje se konzumovat lidem s ledvinovými potížemi. Rovněž ji lze používat jako prevenci proti osteoporóze.

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ja ju nepoužívam
Obrázek uživatelky
profil
si kupuji už dlouho,piji ji každé ráno a večer před spaním .....dokonce si ji přidávam i do kávy místo mléka,moc mi to chutná.....
Obrázek uživatelky
profil
Koupila jsem si sýr ze syrovátky a je moc dobrý.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles