Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Talentmánií proslavené Milotice

16. 12. 2010 | Česká republika

Obec Milotice se nachází v národopisné oblasti Slovácka, na trase mezi Kyjovem a Hodonínem. Žijí zde necelé 2 000 obyvatel, zájem o tuto lokalitu je veliký. Historie počátku obce sahá do přelomu 11. a 12. století. Písemné zprávy jsou však až z roku 1341. Milotice byly pojmenovány po dávném vlastníku - Milotovi.

V roce 1648 koupil zadlužené a zpustošené panství hrabě Gabriel Serényi z Malého Serénu. V roce 1888 získala Milotice hraběcí rodina Seilern Aspang, která působila na zámku až do vystěhování v r.1945.
Milotice se pyšní jak barokním zámkem /původně renesančním z druhé poloviny 16. století postaveným na místě vodní tvrze, v letech 1720 - 1725 barokně přestavěným/ s parkem a bažantnicí, tak i barokní stavbou kostela Všech svatých z roku 1703 a farou z počátku 18. století. Na jižní hranici katastru se nachází nejvyšší bod Ratíškovické pahorkatiny Náklo /265 m/, kde byl postaven Cyrilometodějský kříž o výšce 7 m, vyřezaný z jednoho dubového kmene.

Dalšími zajímavými objekty k návštěvě jsou zcela jistě dvě přírodní rezervace - Písečný rybník se třemi ostrůvky a zachovalou flórou /lekníny, stulíky/ a faunou,  a Horky s chráněným hlaváčkem jarním.

K bohatství obce patří krásné vyšívané kroje a folklor. Je zde zachována tradice hodů a proslulých koštů vín. Nedaleko od obce se nachází vinné sklepy Šidleny, kde se koná v srpnu Národopisný festival kyjovského Dolňácka, v říjnu  Pochod slováckými vinohrady aj.

V loňském roce nás svou návštěvou poctil samotný pan prezident, který diskutoval v parku s milockými i přespolními občany.
Mnoho z nás "miločáků" si zahrálo v různých filmech a pohádkách, které zde byly na zámku natáčeny, např. Za humny je drak, Nebojsa...
V posledních letech se zde také pravidelně koná v září Trh místních produktů, v prosinci Vánoce na zámku a novou tradicí se stal i Živý betlém na návsi u kostela.

Rozhodně nebudete návštěvou Milotic zklamáni /maximálně tím,  že bude zámek z důvodu natáčení televize uzavřen/. Pro ty, kteří zde budou chtít strávit více dní, je zde několik penzionů, stravovacích zařízení a vinařství.
Jste srdečně zváni k návštěvě!  
 

Heleko - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Talentmánií proslavené Milotice:

Talentmánií proslavené Milotice
Talentmánií proslavené Milotice
Talentmánií proslavené Milotice
Talentmánií proslavené Milotice
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
trochu slávi neuškodí
Obrázek uživatelky
profil
....další z filmů, které se zde na zámku natáčely....
Obrázek uživatelky
profil
V neděli 26.12.2010 se koná na návsi u kostela Živý Betlém....jste srdečně zváni SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zítra 19.12. 2010 se na zámku koná KONCERT spojený s vánočními prohlídkami interiéru Státního zámku Milotice a koledováním na nádvoří od 13.00 do 15.00 hodin. V 16.00 hodin ve freskovém sále Koncert sboru Carmina vocum, ZUŠ Kyjov a Komorního orchestru města Kyjova....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles