Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tasemnice

8. 02. 2012 | Vaše příběhy
Příběh, který vám budu vyprávět, se stal jednoho roku po vánočních svátcích ještě za minulého režimu. Přijela k nám čtyřčlenná návštěva. Stůl se prohýbal pod vánočním cukrovím, chlebíčky, čokoládou, vínem a jinými dobrotami. Jedli jsme, pili, hodovali. Návštěva odjela v pozdních večerních hodinách. V noci se mi udělalo nevolno. Odešla jsem na toaletu, kde ze mě šel horem dolem tmavý obsah žaludku.

Přičítala jsem to červenému vínu a čokoládě. Najednou se mi udělalo zle a víc si nepamatuji. Probudila jsem se na WC na zemi. Jak jsem tam dlouho ležela, nevím. Chtěla jsem volat manžela, ale nevydala jsem ze sebe ani hlásku. On nějak podvědomě vycítil, že se něco děje. Probudil se a když mě vedle sebe neviděl, šel mě hledat.Tehdy jsme měli společné WC se sousedy, což bylo na chodbě mimo náš byt. Když mě muž  objevil na zemi, odnesl mě do postele a šel volat pohotovost.

Okolí HoloubkovaLékař přijel asi za hodinu. Přál si, abych přišla do kuchyně. Nemohla jsem tam dojít, manžel mě tam tedy odnesl. Lékař se na mě podíval a řekl, že simuluji, dal mi prášky na nervy a odjel. Bylo mi zle, nemohla jsem vůbec dýchat. Manžel otevřel okno, i když rtuť teploměru byla hluboko pod bodem mrazu. Ráno to nebylo lepší. Nic jsem nemohla jíst, jen jsem pila.

Aby toho nebylo málo, šestiletý syn dostal vysoké teploty a hrozný kašel.
Manžel nevěděl, kam dřív skočit. Dva dny obsluhoval mě i synka. Když jsme na tom byli oba stále hůř a hůř, vzal syna k lékařce a ta ho poslala do nemocnice se zápalem plic. Pak odvezl k lékaři mě a já skončila ve stejné nemocnici.

Lékař, který mě přijímal,  řekl jen:“Bože,  vždyť vy nemáte červené krvinky!“ Okamžitě mě odvezli na pokoj a dostávala jsem jednu krevní transfuzi za druhou,  prostřídanou  kapačkami. Když jsem se trochu zotavila, absolvovala jsem rentgen žaludku. Tehdy se ještě pila sádra. Bylo to odporné. Zde nic nezjistili. Při vizitě se mě denně ptal primář, zda už mi vyšla tasemnice. Byla jsem z toho špatná.

Věděla jsem, že mi něco je a bála jsem se  tasemnice, která mi měla vyjít. Na otázku, co mi vlastně je, primář  řekl, jen abych dávala pozor, až mi tasemnice bude vycházet. Po týdnu mi lékařka sdělila, že bych potřebovala ještě dvě konzervy krve, ale oni moji krevní skupinu nemají. Buď mohu počkat  několik dní na odběr, nebo mohu jít domů. Počkala jsem!

Za pár dní jsem dostala dvě krevní konzervy a šla  domů s tím, že jsem zdravá, jen mi chybí železo. Předepsali mi tablety Fe. Tasemnice se nekonala! Zároveň se mnou přivezl manžel domů i vyléčeného synka.

Za měsíc jsem šla do práce, synek do školy. Za pět měsíců se mi vše opakovalo. Tehdy jsem prosila manžela, aby už mě nevezl do okresní nemocnice, ale  zkusil to ve vojenské. V té době byli do vojenské nemocnice přijímáni jen vojáci a jejich rodinní příslušníci, ale strýček měl v této nemocnici známého lékaře na ARU a on si mě vzal k sobě.

Zde po důkladných vyšetřeních lékaři zjistili, že mám prasklý vřed na dvanácterníku a jsem přeželezovaná. Obvodní lékař mi celých  pět měsíců předepisoval vysoké dávky železa. Operovat jsem se nenechala, ale díky lékařům ve vojenské nemocnici jsem se uzdravila.

Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ale pravdivé.Přípomíná mi to moje lapálije s těhotenstvím, kdy ještě ultrazvuky byly jen ve fakultní nemocnici a tam mi řekli, proč vás ještě trápí, plod je mrtvý, to chce kyretáž a u nás zase říkali že jim nemá krajská nemocnice co radit, že to donosím.Po měsíci došlo na slova doktorů z krajské nemocnice.
Obrázek uživatelky
profil
jsou také jenom lidi, ale na některých je vidět, jak je toto povolání unavuje. Když pekař peče chleba a spálí ho, nic moc se nestane, ale když lékař nedbalostí připraví člověka o život, to už je pak na zabití!Smajlík SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě, že to nakonec dobře dopadlo. Také mám zkušenost s jedním "doktorem". Diagnostikoval mamince chřipku a prý, to chce jen namazat a zatím to byl infarkt a ona za pár dní zemřela.
Obrázek uživatelky
profil
nemám ráda nemocnice a doktorySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já dobře vím, proč se bojím bílých plášťů jako čert kříže.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles