8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na výlet - Perníková chaloupka pod Kunětickou horou

7. 07. 2013 | Vaše tipy

Ráda bych Vás pozvala na výlet do kouzelné Perníkové chaloupky, která je schovaná v lesích poblíž hradu Kunětická Hora na Pardubicku. Doopravdy se jedná o originálně pojaté muzeum perníku, které ale stojí za to navštívit.

Tato malebná chaloupka, která je otevřena všem, není na rozdíl od své pohádkové předlohy ani trochu strašidelná. Tento výlet je tedy určený i pro malé děti, které se mohou podívat do světa Jeníčka a Mařenky. Jejich očima prožijí na vlastní kůži dobrodružství, na které jen tak nezapomenou!

Nejdříve totiž musí v hustém kouzelném lese plném pohádkových bytostí perníkovou chaloupku najít. Jejich cesta povede kolem malého rybníčku vodníka Divouse Hudryvouse nebo třeba zakleté princezny, která čeká na vysvobození od svého prince. Teprve, když se jim podaří nesejít z cestičky, naleznou perníkovou chaloupku.

V té je pro děti připravené k nahlédnutí vězení pro zloděje perníku, kde si samy mohou zkusit, jestli už jsou dostatečně vykrmení. Prstíčky si totiž mohou změřit v prstovém tlustomětru, který jim poví, zda-li jsou hubení nebo zralí akorát do pece.

Perníková chaloupkaPozor, tím jejich cesta ale nekončí! Pod perníkovou chaloupkou se totiž zabydleli čertí manželé Furdovi. Do jejich příbytku se můžete dostat jedině Pekelnou sešupovačkou. A co tady uvidíte? Seznam hříšníků, kteří kradli perníček Ježibabě z domečku, pekelnou knihu, do které se můžete podepsat, a potom pekelný seznam trestů, který je tu pro všechny zlobivce.

Jako další je tu pro návštěvníky připraveno městečko Perníkov, které je, jak jistě správné tušíte, celé z perníku. Děti tu získají nový pohled na tradiční pohádku o perníkové chaloupce, kde Jeníček a Mařenka o perník Ježibabu ani nepoprosili ani nezaklepali na její dveře. Pro dospělé je tu připraveno spoustu zajímavých informací o dnes již skoro zapomenutém řemesle perníkářů. Každý si tu tedy něco najde. Tato expozice pak plynule přejde v další, kde ti hodní Jeníčkové a Mařenky dostanou od Ježibaby perníček a zároveň se mohou podívat, jak se takové perníčky podle tradiční receptury vykrajují a pečou. Ty nejlepší perníčky je potom možnost vidět v Medovém ráji, kde dokonce najdete i kouzelný strom tzv. perníkovník či barvený marcipán. A z tohoto ráje se můžete dostat až do nebe a to Ježíškova nebe, kde děti uvidí, jak se dělá počasí a jak Ježíšek stíhá plnit všechna dětská přání.

A kdyby snad někdo dostal z té spousty perníku hlad, může si vybrat dokonce ze tří občerstvení, přičemž všechny nabízejí další kousek pohádek. Jmenují se totiž Červená karkulka, Otesánkova mlsárna a U všech čertů.

Dá se tu toto mnoho nalézt, mezi další zajímavosti, které stojí za to navštívit, určitě patří informační centrum Děda Vševěda, kde můžete vidět realitní kancelář zaměřenou na perníkové nemovitosti či tu můžete získat výpis z katastru perníkových domů či perníková matrika, kde jsou zapsaní všichni správní Jeníčkové a Mařenky.

Aknela11 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Tip na výlet - Perníková chaloupka pod Kunětickou horou:

Tip na výlet - Perníková chaloupka pod Kunětickou horou
Tip na výlet - Perníková chaloupka pod Kunětickou horou
Tip na výlet - Perníková chaloupka pod Kunětickou horou
Tip na výlet - Perníková chaloupka pod Kunětickou horou
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
s vnučkami minulé léto a mohu jen doporučit. Na Kunětickou horu jsme vyjeli od pernikové chaloupky kočarem taženým koňmi a to byl teprve zážitek!
Obrázek uživatelky
profil
Udělejte si výlet , je tu i krásný hrad, koukám na něj z okna.
Obrázek uživatelky
profil
tím častěji zjišťuji, jak krásnou máme zemičku a v ní spousty šikovných lidiček. Nikdy jsem o této Perníkové chaloupce neslyšela. Hlavně pro děcka musí být návštěva této chaloupky něčím úžasným.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tam nás ještě vítr nezaválSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles