Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na dovolenou v Jižní Americe. Poznejte olympijský kontinent.

24. 08. 2016 | Amerika
Jižní Amerika nadchne náročné cestovatele. Nabízí nespoutanou přírodu, památky i poznávání bájných kultur

Jižní Amerika se v srpnu ocitla v hledáčku sportovních fandů z celého světa. Brazílie totiž hostila již jednatřicáté letní olympijské hry. Kontinent na jižní polokouli toho ale může nabídnout mnohem více, a to nejen v létě. Na své si zde přijdou obzvláště milovníci přírodních zajímavostí a historie. Chile, Bolívie, Peru a další jihoamerické země totiž lákají na hory, pouště i města bájných předků. Ať už tedy vyrážíte fandit sportovcům na Olympiádu nebo hledáte ideální místo pro netradiční dovolenou, země Jižní Ameriky rozhodně stojí za prozkoumání.

Jižní Amerika je velmi rozlehlá a rozmanitá. Na rozdíl od té Severní ale není typická velkoměsty a rušným nočním životem. Země Jižní Ameriky zaujmou spíše milovníky přírody, fotografy a turisty, kteří se nezaleknou výšlapu na sopku nebo celodenního výletu po národním parku. Přesto že je Jižní Amerika poměrně vzdálená, pro české turisty není nedostupná. K cestování do místa konání letních olympijských her i do většiny ostatních zemí na kontinentu totiž nejsou potřebná víza. Postačí cestovní pas s platností, který překračuje délku pobytu alespoň o šest měsíců. Nejnákladnější položkou jsou tak letenky, ty mohou stát až desetitisíce.

Jižní AmerikaDo Jižní Ameriky můžete i v zimě

V zemích Jižní Ameriky se domluvíte většinou španělsky, v Brazílii pak převládá portugalština. Pracovníci v turisticky oblíbených místech ale většinou ovládají také základy angličtiny. Pozor si ale musíte dát při plánování samotné cesty. Na jižní polokouli se totiž roční období střídají jinak než u nás. V období největšího horka tak mají v Jižní Americe oficiálně zimu. Ve většině zemí nebývají zimy příliš chladné. V subtropické oblasti se i zimní teploty pohybují kolem 20 stupňů. I proto se zde v srpnu může konat letní olympiáda, teploty pro venkovní sporty totiž budou navzdory ročnímu období na kontinentu příjemné. Pro turisty, kteří se do Jižní Ameriky chtějí vydat v jinou roční dobu je ideální cestovat mezi prosincem a dubnem, kdy v zde panuje příjemné počasí a nehrozí velké deště.

V Chile najdete poušť, hory i kulturu

Chile je země mnoha kontrastů. Na severu země se rozprostírá ohromná poušť Atacama s dechberoucími solnými pláněmi, které připomínají měsíční krajinu. Na jihu země zase najdete členité pobřeží s nejrůznějšími jezery, fjordy a kanály. K vidění jsou zde ale i malebné hory a sopky, které nabízejí krásný výhled do kraje. Typickou faunu a flóru země pak můžete pozorovat v národním parku Torres del Paine. Ani milovníci historie ovšem nepřijdou zkrátka. Za návštěvu stojí například hlavní město Santiago de Chile. Zavítat zde můžete na návrší Santa Lucía, kde najdete Neptunovu fontánu či galerii indiánského umění, nebo se vydejte na procházku do romantických uliček a zákoutí v centru města. Zajímavý kontrast pak vytvoří moderní část města plná nejrůznějších kaváren, obchodů a restaurací.

Argentina nabízí jedny z nejkrásnějších vodopádů

Argentina je celosvětově známá smyslným tangem i vynikajícími steaky.  Jsou zde však i jiná lákadla. Navštívit můžete například největší přístavní město Buenos Aires se slavným prezidentským palácem a nejrůznějšími muzei nebo nejjižnější město světa Ushuaia, které je díky své malebnosti a poloze oblíbené u turistů. Argentina láká rovněž na vodopády Iguazú, které se skládají z 270 jednotlivých přepadů a řadí se k nejkrásnějším vodopádům světa. K přírodním úkazům země patří též hora Aconcagua nebo rozlehlá rezervace plovoucích ostrovů Esteros del Iberá, která je ideální na pozorování divoké zvěře.

Do Bolívie za horskou turistikou i zábavným festivalem

Bolívie nadchne zejména milovníky náročnější turistiky a hor. Nabízí totiž možnost zdolat některou z šestitisícovek i náročné cesty po náhorní plošině Altiplano. V Bolívii navíc stále žije velké množství původních obyvatel, dozvědět se tak můžete zajímavosti z jejich života a po vzoru legendy Inků se vydat k nejvýše položenému splavovému jezeru na světě – jezeru Titicaca, kde podle mýtů vznikl den a noc. Odpočinek a zábavu pak naleznete v městečku Copacabana, které se nachází na břehu jezera. Městečko Copacabana má totožný název jako nejslavnější Brazilská pláž. Stejně jako na ní to i tady několik dní v roce opravdu žije, pořádají se zde totiž fiesty, které navštěvují obyvatelé celé Bolívie. Ve městě najdete i množství památek a hezká místa ke koupání.
 

Po stopách Inků do Peru    

Nejvýznamnější a turisty nejvíce vyhledávanou atrakcí v Peru je jednoznačně Machu Picchu. Jeden ze sedmi divů světa rozhodně stojí za to vidět. Můžete absolvovat několika denní výlet a projít si starobylé město Inků sami, nebo si archeologickou vzácnost prohlédnout s průvodcem. Odkaz Inků si připomenete též v dalším zajímavém peruánském městě Cusco, které je označováno za jedno z nejkrásnějších v celé zemi. Odtud se můžete vydat nejen na slavné Machu Picchu, ale i do parku Manú. Ve městě si navíc užijete noční život, nakoupíte suvenýry a ochutnáte místní speciality.

Zdroj, foto: Invia


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj