Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na výlet: Kam vyrazit v červenci?

30. 06. 2010 | Vaše tipy

31. července - 1. srpna 2010 se již posedmé koná čarodějnický kongres na hradě Kost. Vítáni jsou všichni milovníci tajemna, léčitelství a esoteriky. Setkáte se zde s léčiteli, astrology, numerology, věštci a odborníky z esoteriky. Samozřejmě budete mít i možnost si pořídit za nějakou tu kačku věci pro radost nebo se zúčastnit otevřených dílen či sledovat zábavný program pro celé rodiny. A bez problémů lze zavítat i do prostor hradu a absolvovat prohlídky s průvodci. 

 

V pondělí 5. července od 11, 14 a 16 hodin a v úterý 6. července od 11 a 14 hodin se na hradě Helfštýn bude hrát Pohádka o vodníkovi, kterou nastudovala skupina historického šermu Rego. V sobotu 17. července se těšte na 18. Hradní bál, který pořádá Muzeum Komenského v Přerově,  p.o. ve spolupráci s Obecně prospěšnou společností Hrad Helfštýn. Očekávejte hudbu, tanec, tombolu, občerstvení, ale i kostýmovaný průvod. Mládež do patnácti let sem může pouze v doprovodu rodičů. Od 27. do 31. července se na hradě Helfštýn průběžně můžete zaposlouchat do historických skladeb dětského souboru zobcových fléten Flauto Vispo z Prahy.

 

Státní zámek Hluboká v Hluboké nad Vltavou nabídne svým návštěvníkům během července, ve dnech 9., 10., 14.,  22. a 23. července divadelní hru Skapinova šibalství o dvou vdovách – Argantě a Gerontě, které nechají doma bez dozoru své syny Leandra a Oktáva, aby odjely za obchodem. Oba potkají krásné ženy a zamilují se, což se matkám vůbec nelíbí, protože s nimi mají úplně jiné plány. Sluha Skapino však vše vyřeší díky své drzosti a chytrosti. Skapinova šibalství zahraje kulturní společnost Alta Hluboká nad Vltavou v Zimní zahradě zámku.

Během července uvede Divadelní společnost Hluboká nad Vltavou na zámku Hluboká muzikál Zdeňka Bartáka Romeo a Julie. Byl napsán pro Státní Operu v Soulu na klasické shakespearovské téma v roce 2002 a stal se tak úspěšným, že získal cenu Grand Prix – 2002 za první místo jako nejlepší muzikál roku a Zdeněk Barták hlavní cenu  v kategorii hudba roku. Představení se konají ve dnech 16., 17., 21., 22., 24., 25., 28. a 30. července na druhém nádvoří zámku.

 

Státní zámek Náměšť nad Oslavou pořádá v termínu od 24. do 31. července 2010 již 25. ročník letního multižánrového kulturního festivalu Folkové prázdniny, které proběhnou na vnitřním i vnějším nádvoří, v parku a v reprezentačních prostorách zámku. Jde vlastně o několik festivalů v jednom, protože zde uvidíte a uslyšíte vlastní hudební festival, pak velký festival hudebních, tanečních, výtvarných a textových dílen Hnízdo múz, minifestival „Open scéna“ amatérských muzikantů. Připraveny jsou i noční koncerty. Letos vás přijedou pobavit Jiří Pavlica a Hradišťan, Jablkoň, Karel Plíhal,  Pacora ze Slovenska, Lupa Luna z Belgie a další hudebníci nejen od nás, ale i z JAR, USA, Anglie a Dánska.

 

Zámek Stránov najdete v kraji mezi dvěma lákavými turistickými oblastmi - Kokořínskem a Českým rájem. Na 10. července mají pro vás připraven Country zámek Stránov – country, folk a bluegrass festival od 14 hodin.

 

Zámek Velké Březno plánuje na 1. července od 14 hodin kastelánskou prohlídku zámku. Za pohádkou na zámek se vypravte 4. a 18. července – začíná od 14 hodin. 10. července zde proběhne osmý ročník soutěže v ručním sekání parkové trávy a 14. července komorní koncert v rámci 18. ročníku Hudebního festivalu Mitte Europa „Parnassi Musici“. Zámecký kinematograf navštivte 16. července od 18 hodin.

 

Petra Nachtmanová

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !