MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nedejte hemoroidům šanci. Účinná prevence.

9. 06. 2012 | Nemoci
Nejenom, že jsou nepříjemné a bolestivé, ale velmi citelně zasahují i do naší lidské důstojnosti. Než hemoroidy, asi by si člověk radši nechal vytrhnout zub. Ve způsobu, jak jim předejít a jak se jich zbavit, může být nápomocna i tradiční čínská medicína.

Sedavé zaměstnání, jízda na kole, dlouhodobá a úporná zácpa, porod, zvedání příliš těžkých věcí, náhlé ochlazení jako například sezení rozehřátého sportovce na studeném betonu, rodinné dispozice, špatná životospráva s minimem vlákniny a tekutin… Příčin, proč hemoroidy (hemeroidy) vznikají, je celá řada.  Výsledkem je však vždy velmi nepříjemné a bolestivé onemocnění, které leckdy dokáže člověka doslova vyřadit z běžného života.

Proč hemoroidy vznikají a jak se projevují

Hemoroidy, lidově nazývané hemeroidy nebo také „zlatá žíla“ jsou naběhlé uzlovité žíly, tvořící se na stěně konečníku. Nejvíce postihují osoby starší čtyřicet let, osobní zkušenost s nimi má více než polovina obyvatel Evropy. Takže pokud jimi trpíte, vězte, že v tom zdaleka nejste sami a stud není na místě.
Hemoroidy se vyskytují na posledních 2 – 3 centimetrech tlustého střeva, kde je sliznice protkána hustou sítí cév. Ty vytvářejí malé polštářkovité útvary, které samy o sobě jsou naprosto neškodné, ostatně, každý z nás je v sobě má už od narození. Problémy nastávají ve chvíli, kdy se tyto polštářky začnou zvětšovat. Člověk poté začne pociťovat první příznaky vzniku hemoroidů, jako například svědění, krvácení a často i bolest. V souvislosti s oslabením pojivové tkáně mají lidé, trpící hemeroidy, často také potíže s křečovými žilami.

Rozlišujeme dva druhy hemoroidů:

Vnitřní hemoroidy -  vytvoří se uvnitř konečníku a naštěstí nebývají příliš „agresivní“. Nebolí, nicméně při vyprazdňování (zvláště při tuhé stolici) mohou krvácet a vylézat ven.

Nedejte hemoroidům šanci. Účinná prevence.Vnější hemoroidy – nacházejí se v okolí vchodu do konečníku a často bývají zdrojem skutečných bolestivých potíží.  Jsou vystaveny zvýšenému riziku vzniku zánětů, jelikož se nacházejí v místě bezprostředního kontaktu s řitním hlenem a stolicí. Důkladná očista nejlépe vodou po každé velké potřebě je proto naprosto nezbytná.  Opravdová muka pak postižený člověk zažívá, když dojde k ucpání vnějšího hemoroidu krevní sraženinou. Tento jev bývá nazýván trombotický hemoroid a bolest je skutečně velmi intenzivní, takže většinou donutí každého, kdo návštěvu lékaře odkládal, toto své rozhodnutí přehodnotit.

První příznaky hemoroidů aneb Kdy byste měli zbystřit

Patříte do skupiny lidí, kteří jsou hemoroidy více ohroženi vlivem permanentního sedavého zaměstnání či rodinných dispozic a nevíte, jak poznáte, že „už je to asi tady“? Zbystřit byste měli v případě, že:
  • Trpíte vleklou zácpou případně bolestivým odchodem stolice
  • Objeví se krvácení konečníku
  • Budete pociťovat svědění konečníku

Jestliže mají vaše potíže dlouhodobější charakter, či mají silnější a intenzivnější průběh, trpíte nechutenstvím, hubnutím, bolestmi, které trvají už více než dva týdny a krvácení z konečníku je hodně silné, pak rozhodně s návštěvou lékaře neotálejte. Vyšetření se bát nemusíte, jakkoli je pochopitelné, že vzhledem k tomu, že se jedná o intimní partie, patrně vyloženě příjemné nebude. Nicméně je důležité nejen z důvodu, aby vám lékař mohl naordinovat správnou léčbu, ale také proto, aby vyloučil případné jiné a závažnější onemocnění. Doktor proto vyšetří jak vnější tak vnitřní hemeroidy, tak i vzhled celé vnitřní sliznice, čímž získá dokonalý a přesný obrázek toho, co se ve vašem těle děje. Při manipulaci s hemoroidy používá znecitlivující mast a stejně tak šetrně jsou vedena a všechna vnitřní vyšetření.

Léčba hemoroidů je pak založena na úpravě životosprávy a na užívání léků, čípků a mastiček. Existuje jich celá řada a ty správné vám doporučí váš lékař. Blahodárně působí také koupele v odvaru z dubové kůry, která má stahující účinky, postižené místo zklidňuje a zmírňuje otok.

Jak hemoroidům předejít

Určitě budete souhlasit, že lepší, než odevzdaně čekat, zda se nám hemoroidy vytvoří či ne, je postarat se, aby k tomu nikdy nedošlo. A to se vám při troše snahy může podařit i v případě, že máte všechny možné předpoklady k tomu se hemoroidů dříve či později dočkat. Máte-li tedy například sedavé zaměstnání, či se ve vaší rodině vyskytly hemeroidy u všech příbuzných, na které jste schopni si vzpomenout, je to skutečný důvod, proč vyrazit do boje včas a nedat jim šanci.

Přečtení článku nestačí. Ideální je kombinace správné životosprávy s vhodnými přírodními přípravky nebo doplňky stravy, které celkově prospějí vašemu organismu, navíc bez vedlejších účinků a hlavně bez chemie. Výborné nabízí například tradiční čínská medicína, která patří v oblasti přírodní léčby a prevence ke skutečným špičkám a s bylinkami umí doslova kouzlit. Za všechny zde zmíníme alespoň dva.

Celkové příznivé účinky nejen na stav trávicího ústrojí a střev má například přípravek Carvipar, který dováží Centrum tradiční čínské medicíny Li West. Jedná se o směs výtažků různých bylin a olejů, které působí doslova jako „střevní kartáč“.  Upraví zažívání, usnadní vyměšování a srovnají i další oblasti vašeho organismu: Působí preventivně proti žlučovým kamenům, snižuje hladinu cholesterolu v krvi či množství karcinogenu ve střevech. Takže Carvipar (Karvipar) se postará o zažívání a optimální konzistencí obsahu toho, co ve finále prochází konečníkem.

Druhou část možných problémů řeší Elixír "Xin An Bao", který zase zabraňuje vytvoření krevních sraženin a otoků a velmi příznivě působí na cévy a srdce…
Skvělá týmová práce obou těchto preparátů tak zajišťuje neustálou ochranu organismu a postará se, aby hemoroidy neměly šanci. Příjemným bonusem je také skutečnost, že jsou vyrobeny zcela na bázi přírodních surovin a certifikovány jako potravinové doplňky a mají rovněž velmi příznivý vliv na celou řadu dalších zdravotních potíží bez jakýchkoli vedlejších negativních účinků. 

Různých bylinných přípravků nabízí tradiční čínská medicína opravdu hodně, přesto je potřeba zdůraznit následující: Aby byly účinné a splnily to, k čemu jsou předurčené, bez vaší pomoci se neobejdou. Skutečné zázračné účinky na sobě pocítíte, když pravidelné užívání těchto přírodních přípravků zkombinujete se správnou životosprávou.

Vyvážená strava, dostatek pohybu a hemoroidům se u vás líbit nebude

Jestliže patříte k těm, kterým se při vyslovení termínu „správná životospráva“ vyrazí kopřivka, zkuste se alespoň maličko přemoci. Opravdu jen maličko, protože víc není potřeba. Chcete-li tedy zabránit výskytu hemoroidů, případně zmírnit potíže, kterým již trpíte anebo se nechcete dočkat recidivy, stačí dodržovat tato jednoduchá pravidla:

  • Zařadit do jídelníčku dostatek vlákniny v kombinaci s dostatečným přísunem tekutin. Vláknina totiž potřebuje nabobtnat, aby mohla splnit svůj účel: zlepšit peristaltiku střev a změkčit stolici. V jakých potravinách vlákninu najdete? Jsou to například: jablka, hrušky, luštěniny, vařená listová zelenina, jahody, pomeranče, oves…


  • Vyhýbejte se kořeněným, pálivým a ostrým jídlům, která dráždí stěnu konečníku, taktéž omezte tučné a sladké


  • Hýbejte se! Nemusíte trhat žádné sportovní výkony, stačí pravidelná každodenní procházka svižnou chůzí, o víkendu badminton na louce… Příležitostí k pohybu je dost a každý kousek se počítá: místo jezdících schodů je vyběhněte po svých, výtah nechte stát a alespoň pár pater dolu sběhnete po svých…

Sami vidíte, že to nijak zvlášť složité není. A když k sobě budete opravdu upřímní, musíte uznat, že za zdravý život bez zbytečných bolestí to rozhodně stojí.

Za poskytnuté informace děkujeme:
Centru pro tradiční medicínu Li  West
Společnosti ON CLINIC, s.r.o.

Zdroj, foto: Čínská medicína


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
U nás taky berou hemostop a jsou s nim spokojení. Taťka si kolikrát ani nemohl sednout a když ho bere, tak je v pohodě.
Obrázek uživatelky
profil
U nás taky berou hemostop a jsou s nim spokojení. Taťka si kolikrát ani nemohl sednout a když ho bere, tak je v pohodě.
Obrázek uživatelky
profil
U nás tím trpí dost hlavně manžel, takže jsem už dřív načítala co se dalo. Hodně vody, zeleninu, pohyb a specielní cviky. Žádné kolo a tahání těžkých věcí, hygiena.... Taky jsem na dost místech našla doporučení na Hemostop, takže ho používáme a je to lepší. Manžel se cítí o dost lépe, takže ho pravidelně bere.
Obrázek uživatelky
profil
už nemám,před lety byla operace s nějakým americkým přístrojem a pak ještě jednou a je klidSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na hemeroidy trpím, ale ještě jsem u lékaře nebyla, protože je to choulostivé místo. Asi mívám krevní sraženiny, v noci mne budí veliká bolest a chodím do horké vody do vany. Moje sugesce je tak veliká, že mi skutečně pomáhá, takže jsem opravdu moc ráda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles