Gastrofestival tradičně nabízí návštěvníkům ochutnávky nejrůznějších krajových specialit v místních hotelech a penzionech a právě frgály a klobásy jsou na Valašsku „jako doma“.
Soutěž o nejlepší klobásu se uskuteční v sobotu 3. října. Mohou se jí zúčastnit profesionální řezníci i ti, co si je vyrábí sami doma. Podmínkou je dodat čtyři kusy klobás do 1. října do karlovického Penzionu Pod Pralesem, který klání pořádá. Vzorky posoudí porota a ochutnávat budou moci během odpoledne i návštěvníci.

Karlovský gastrofestival se za dobu své existence zařadil mezi nejnavštěvovanější gastro akce v České republice. Přijeďte letos i vy ochutnat krajové speciality kuchařů místních hotelů, penzionů a restaurací, rozesetých na 3,5 kilometrech v místním údolí Léskové. Mezi těmito 14 gastro zastávkami se můžete projít krásnou přírodou Beskyd po cyklostezce Bečva nebo se svézt vláčkem či koňským povozem a prožít tak pestrý den na čerstvém horském vzduchu.

Velkým lákadlem jsou i galavečeře pro náročné gurmány s kuchaři hotelů Lanterna a Horal a pravidelně i s hostujícím „michelinským“ kuchařem. Letos přijede Pavel Pospíšil, historicky první český držitel michelinské hvězdy, který trvale žije v Německu. Ve Spa hotelu Lanterna připraví Michelinskou galavečeři a Michelinský oběd. Zatímco galavečeře je již vyprodaná, na Michelinský oběd ještě zbývají poslední volná místa.
Přijeďte si o prvním říjnovém víkendu užít 3,5 kilometrů chutí a vůní na Valašsko!
Více na www.karlovskygastrofestival.cz