Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 20. týden

15. 05. 2023 | Televizní tipy
Týden nabitý skvělými dokumenty na Prima ZOOM.


Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 20. týden:


15. 5. 21.00 – Po kolejích Novým Zélandem (1. část)

Nový Zéland protínají tři hlavní vyhlídkové železniční trasy. Northern Explorer vede mezi Aucklandem a Wellingtonem, Coastal Pacific mezi Pictonem a Christchurchem a TranzAlpine mezi Christchurchem a divokým, drsným západním pobřežím. Procestujte je všechny v poutavém cestopisném seriálu Po kolejích Novým Zélandem. Na celém světě zřejmě neexistuje žádná jiná železnice, která by musela vyhovět tak náročným stavebním výzvám, jako 4 000 kilometrů dlouhá železniční síť na Novém Zélandu. Krajina tohoto malého ostrovního států je rozmanitá a různorodá. Najdeme tady pásmo subtropické, vysokohorské, deštné lesy, tropická pobřeží oceánu, dřímající sopky, zelené pastviny… a to všechno protíná železnice. Vlak jede do většiny velkých měst. Tak nastupte! Vydejte se po kolejích Novým Zélandem a poznávejte místní krásy ze země i ze vzduchu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 20. týden15. 5. 22.00 – Planeta Země z vesmíru (Nová perspektiva)

Kamery ve vesmíru zachycují příběh života na naší planetě a nahlížejí na něj z úplně jiné perspektivy. Satelity pozorují rodinu slonů sužovanou suchem, odhalují dosud neznámé kolonie tučňáků císařských jen díky barvě jejich trusu a objevují tajuplné ledové kruhy, které můžou ohrozit životy tuleních mláďat. Špičkově natočený dokument z produkce BBC využívá kamery na zemi, ve vzduchu i ve vesmíru a přibližuje největší přírodní krásy i divy, podnební jevy nebo dramatické změny ročních období. Planeta Země z vesmíru nabízí pohled na náš domov tak, jak jsme ho ještě neviděli.

18. 5. 20.00 – Zlomové okamžiky 2. světové války (Blížící se bouře)

Příběh 2. světové války, od prvního výstřelu po závěrečný atomový výbuch, je velmi spletitý i proto, že se odehrává na všech kontinentech. Tento historický seriál představuje zlomové okamžiky a milníky, které přibližují trýznivý a násilný běh dějin. Sledujte napínavé a odvážné vojenské operace, velké bitvy a ústupy před neúprosně útočícími nepřáteli, tragické porážky i triumfální vítězství. Jejich prostřednictvím odhalíme, co rozhodlo o výsledku na pozemních bojištích i ve vzduchu v Evropě, Asii, severní Africe a na vlnách světových oceánů. Seriál se zaměřuje také na politické a hospodářské dopady války. Prozrazuje, kdo získal moc a kdo ji naopak ztratil. Odhaluje, jak probíhalo její financování a jakým způsobem se řešila vzrůstající potřeba různých zdrojů. Šest epizod přibližuje všechny zlomové okamžiky 2. světové války v chronologické posloupnosti. Tvůrci využili toho, že u všech z nich byly kamery, které tyto historické momenty pečlivě zaznamenaly. Od období nebezpečné nestability způsobeného 1. světovou válkou přes podepsání Versailleské mírové smlouvy až po naděje na mírumilovnou budoucnost po 2. světové válce a založení OSN. Sledujte ucelený obraz dějin a zjistěte, proč z ní někteří vyšli jako vítězové a jiní jako poražení. 

18. 5. 21.00 – Vzdušní válečníci VI (AC-130)

Když první Mig 21 proletěl s řevem nad bojišti Korejské války, Amerika byla zděšená, co všechno dokáže nová sovětská stíhačka. Rychlé letadlo vybavené proudovými motory a schopné klesat nadzvukovou rychlostí zdaleka překonalo všechny ostatní stroje ve vzduchu. Mělo jediný úkol: překvapit a sestřelit bombardéry B-29, které decimovaly korejskou infrastrukturu. Mig 21 dokázal nemyslitelné – přebrat Američanům vzdušnou kontrolu. Proslulá sovětská stíhačka je hlavní hrdinkou jedné z epizod nového pokračování poutavého seriálu Vzdušní válečníci. Tentokrát se zaměříme ještě na stroj F22 Raptor, který měl kombinovat výjimečné manévrovací schopnosti s radarovým maskováním, ale kvůli průtahům, finančním problémům a změnám bojových podmínek se prakticky nikdy neodlepil od země. A nebude chybět ani F6F Hellcat. Toto bojové letadlo navržené a postavené na míru tak, aby se vyrovnalo špičkovým japonským zerům, pomohlo americkému námořnictvu získat převahu v Pacifiku a nakonec také vyhrát Spojencům druhou světovou válku. A čekají vás ještě tři další letadlové legendy.

20. 5. 20.00 – Rajské zahrady naší Země (Borneo: Posvátný prales)

Vydejte se do vzdálených koutů naší planety a odhalte tajemství několika posledních člověkem nedotčených koutů Země, ve kterých to doslova žije. Před nejškodlivějšími zásahy člověka je až dosud uchránilo to, že jsou naprosto izolovány od svého okolí. A tak tady existuje životy přesně v takových podobách, jak ho Matka příroda zamýšlela. Jako citlivě vyvážené, nesmírně rozmanité a naprosto jedinečné ekosystémy. Díky našemu přírodovědnému dokumentárnímu seriálu proniknete do posledních rajských zahrad naší Země.

20. 5. 21.00 – Noční lovci Afriky

Za nocí vycházejí afričtí lovci ze svých úkrytů. Většinu dne prospali, aby se vyhnuli všudypřítomnému spalujícímu horku. Ale teď nastává jejich čas. Jsou vyzbrojení „supersmysly”, díky kterým dokáží najít kořist i v naprosto neproniknutelné tmě. A přitom sami zůstávají neviditelní. Lvi, levharti a hyeny jsou svrchovanými vládci afrických nocí. Ale každý z nich používá při lovu jinou strategii. Lvi se snaží přepadnout kořist ze zálohy a spolupracují jako jeden tým. Leopard se ke své budoucí potravě plíží jako přízrak a útočí až na poslední chvíli. A hyeny jsou atletické šelmy, překonávají dlouhé vzdálenosti a nebohou oběť pronásledují až do jejího naprostého vyčerpání. Jenže. Nic z toho není normálně vidět, všechno obvykle zůstává skryto pod závojem neproniknutelné tmy. Přírodovědný film Noční lovci Afriky využívá extrémně citlivé světelné objektivy a termokamery. Díky moderní technice přináší jedinečný pohled do „zákulisí” světa nočních lovců Afriky. 

21. 5. 20.00 – Neuvěřitelné výpravy se Simonem Reevem (1. díl)

Během více než patnáctileté kariéry Simon Reeve navštívil přes stovku zemí na šesti různých kontinentech. Odhalil tam dechberoucí krajinu, ale i pohnuté příběhy a velká lidská dramata. Teď se k některým z nich vrací. Simon se znovu setkává s nezapomenutelnými osobnostmi, které na svých cestách potkal. Zároveň ukazuje momenty ze zákulisí natáčení a také se zabývá obrovskými změnami, které zpozoroval během neuvěřitelných výprav světem.  

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !