Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 8. týden

22. 02. 2021 | Televizní tipy
Vydejte se za poznáním na Prima ZOOM. Je libo parádní dokumenty o všem možném? Přepněte na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 8. týden:


23. 2. 21.00 – Hitlerova tajná věda

Nejgeniálnější mozky nacistického Německa závodily během druhé světové války s časem. Snažily se vyvinout arzenál strašlivých nových zbraní hromadného ničení, včetně jaderné bomby. Než válka skončila, podařilo se jim vytvořit mnoho prototypů, které následně stály u zrodu moderního letectví a kosmonautiky – od maskovaného transatlantického bombardéru až po první balistickou řízenou střelu na světě. Hitler až do posledních dní doufal, že se mu díky „zázračným“ zbraním ještě podaří zvrátit výsledek války. Více než 70 let poté byly odhaleny tajné plány a nákresy z dříve pečlivě střežených nacistických archivů. Film Hitlerova tajná věda přibližuje nejen neuvěřitelné vynálezy, ale i to, jakým okolnostem museli čelit vědci pod Hitlerovou diktaturou.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 8. týden24. 2. 21.00 – Neprobádaná Amazonie

Hluboko v neprobádaných amazonských džunglích v Peru bojuje jeden mravenečník dvouprstý se spánkem. Samice kolibříka se mezitím snaží vychovat své mladé. Už brzy začnou sezónní lijáky a obyvatele pralesa čeká další těžká zkouška: musí se vyrovnat s velkými změnami prostředí, ve kterém žijí. Během několika miliónů let evoluce se mezi místními obyvateli vyvinuly bizarní vztahy. Vytvořili si neobvyklou strategii s cílem překonat i to nejhorší. Ale navzdory vší vynalézavosti nebyli ani zdaleka připraveni na dramatický příchod nového druhu.  

25. 2. 22.00 – Divoké chvíle (Smrtelné nebezpečí – 1. část)

Kdykoli člověk vstoupí do divočiny – ať už se jedná o vědce, kameramany nebo jen obyčejné výletníky, čekají ho nezapomenutelná setkání: třeba objev nových druhů v džunglích Nové Guineje, chvíle hrůzy, když skupina velkých bílých žraloků obklopí potápěče u pobřeží jižní Afriky, nebo i zapálená vášeň ochranářů, kteří se snaží pomoct ohroženým jaguárům a gorilám. Autoři přírodovědných dokumentárních filmů někdy dokonce riskují životy, případně končetiny. Takového Uweho Anderse překvapil na Sibiři nezvaný host – lední medvěd. Ale nebezpečné momenty se většinou vyplatí. Filmaři zažívají také mnoho dojemných chvil. Oliver Goetzl a Ivo Nurenberg se zatajeným dechem sledovali, jak se hladový vlk blíží k osamocenému novorozenému teleti bizona, když se v poslední chvíli objevila na scéně jeho matka. Přírodovědný seriál Divoké chvíle zachycuje nejveselejší, ale i nejnebezpečnější a nejdojemnější momenty ze života v divočině.

25. 2. 23.00 – Král ještěrů

Připojte se k „Ještěrčímu muži“, váženému americkému biologovi doktoru Eriku Piankovi, na expedici do rudého srdce Austrálie. Právě tam se díky miniaturním kamerám otevírají dveře do tajuplného světa varanů. Varani přežili dinosaury. Jsou to skuteční draci a zároveň největší a nejsilnější ještěři světa. A jsou nečekaně chytří. Vyzbrojeni ostrými zuby a drásajícími pařáty, platí za obávané dravce a chladnokrevné zabijáky. Vydejme se společně na Univerzitu Tennessee, kde varani dělají to samé, co lidé – plánují dopředu. Není divu, že bezbranné oběti těchto hrozivých králů ještěrů nemají sebemenší šanci!

27. 2. 20.00 – Srdcaři na severu (Diagnóza: Island)

Nový expediční projekt Srdcaři na severu volně navazuje na úspěšný seriál Srdcaři v Africe. Čeká vás cesta za srdcařskými příběhy ve všech ročních obdobích, na souši, na vodě, pod vodou, pod zemí, ve vzduchu, autem, na kole, po svých, na lyžích, na voru a lodi, v balonu či vírníku. Až na cestách zase potkali třeba šachovou velmistrni ČR i Islandu Lenku Ptáčníkovou; motonomáda a stavitele tunelů na Islandu Radka Pernicu; s veteránem Škoda 100 projeli kus Islandu s Janou a Danem Urbanovými, doslova s islandskými „fanatiky“ Majkou a Láďou Zelenkovými natáčeli příběh o jejich lásce k sopečnému ostrovu – a tím výčet příběhů nekončí.

Island svou pestrostí a atmosférou uhranul celou srdcařskou partu. Při natáčení tam prožili skoro čtyři měsíce a zemi projeli i prolétali křížem krážem. Podle statistik, je ostrov v posledních letech pro nás Čechy jednou z nejoblíbenějších turistických destinací. Ale za příběhy, které Srdcaři pro tuhle epizodu natočili, stojí také práce, láska a někdy až patologické okouzlení. Např. manželé Zelenkovi jezdí na Island každoročně přes dvacet let, šachová mezinárodní velmistrně Lenka Ptáčníková se na Island přivdala a fotograf Petr Jan Juračka se tam vydal s nápadem na hodně neobvyklý snímek…

27. 2. 21.30 – Královská rodina, britská aristokracie a nacisti

Britská královská rodina byla odjakživa symbolem boje proti nacismu. Přesto se čas od času objevují informace z různých zdrojů o tom, že Windsor s nacistickým režimem tajně sympatizoval. Nejnovější poznatky dokonce vyvolaly podezření, že v létě roku 1940 bývalý král Edward VIII. možná vynesl citlivé informace válečného charakteru. Co tím měl získat? Doufal, že Adolf Hitler podpoří jeho plány znovu se ujmout trůnu? Historický film Královská rodina, britská aristokracie a nacisti představuje video záběry a nedávno objevené fotografie, které mají být důkazem, že britská královská rodina i nejvýše postavení aristokraté sympatizovali s národním socialismem. Film se zaměřuje hlavně na rozhodující roli abdikovaného Edwarda a jeho americké manželky Wallis Simpsonové, jež byla nespokojená se svým postavením přehlížené vévodkyně, a tak seznámila Edwarda s tehdejší nacistickou scénou.

28. 2. 23.00 – Tajemství lidského těla (1. část)

Buňky jsou základními stavebními kameny lidského života. V dospělém těle je 60 biliónů buněk více než 200 různých druhů. Mají různý význam a smysl. Dohromady ovládají život. Díky nejmodernějším technologiím dokážeme stále lépe pochopit a pozorovat, jak buňky v lidském těle vypadají a jakým způsobem fungují. Z čeho se skládá lidské tělo a jak se vyvíjí osobnost? Proč vlastně stárneme a umíráme? Buňky jsou klíčovými aktéry všech důležitých momentů lidského života. V dokumentu Tajemství lidského těla uvidíte špičkové digitální animace vycházející z nejnovějších zjištění a poznatků. Vydejte se na velkolepou výpravu. Prozkoumejte neuvěřitelný mikroskopický svět hluboko v nitru. A odhalte buněčné organismy, díky kterým je člověk živ.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles