Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden

4. 01. 2021 | Televizní tipy
Vrhněte se do nového roku s Prima ZOOM. Poznávejte svět díky nepřebernému množství dokumentů na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden:


5. 1. 20.00 – Nefertiti: Osamělá královna (Spory a dohody)

Dokumentární film Nefertiti: Osamělá královna odhaluje současný stav kulturních památek odvezených z jejich zemí původu. Hlasy, které požadují jejich navrácení, jsou čím dál silnější, ale odpor původních koloniálních mocností, které je zadržují, také roste. Ředitelé muzeí vysvětlují, proč jsou jejich instituce právoplatnými majiteli a opatrovníky odvezených pokladů. Lidé požadující repatriaci vysvětlují, že je nezbytné opatrovat kulturní dědictví na přístupných místech v zemi původu. Ale to celé je jenom část mnohem většího a složitějšího problému. Dokument nahlíží kromě jiného také na současnou situaci na Středním východě a odhaluje, jakým způsobem ovlivňuje kulturní dědictví určitých oblastí. Invaze do Iráku a revoluce v Egyptě a Libyi způsobily chaos. Jeho výsledkem je mnoho vypleněných muzeí a archeologických nalezišť. A ještě to ani zdaleka neskončilo. Stali jsme se svědky toho, jak tzv. Islámský stát prodává kradené artefakty podnikatelům a profesionálním zlodějům umění. Plenění kulturního dědictví se nyní odehrává organizovaně a ve velkém.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden6. 1. 20.00 – Země: Základy naší planety (Vzduch)

Pohled na Zemi z vesmíru všichni dobře známe – tak dobře, že už jsme zapomněli, jak moc je naše drahá planeta výjimečná. Pokud víme, náš svět nemá ve vesmíru obdoby. Definují ho tři základní živly: vzduch, země a voda. Každý z nich má vlastní zvláštní schopnosti a vlastnosti. A stal se domovem nespočtu životních forem, které pronikly do všech možných typů prostředí, od nejhlubších oceánů až po nejmenší skuliny a nejužší trhliny. Tento strhující seriál se zabývá tajemstvími zvířecí i rostlinné říše, klimatickými a geologickými fenomény i zázraky přírody z perspektivy živlů. Vzduch, země a voda poskytly jeviště dramatické hře života. Ale navíc jsou také samy dramatickými sférami, které jsou překvapivými způsoby vzájemně propletené jedna s druhou.

6. 1. 21.00 – Do divočiny: Indický ráj (Křehká divočina)

Indie je exotickou zemí plnou rozporů a pestrobarevných tajemství. Po celém světě je známá hlavně díky hinduistickým chrámům a divokým tygrům. Ale snímek Do divočiny: Indický ráj odhaluje tajuplná zvířata a nedotčená místa, o kterých slyšel jen málokdo z nás, kdo jsme se v Indii nenarodili. A ještě méně z nás je vidělo. Vydejme se společně do hlubokých indických pralesů a na širé větrné pláně. Pronikneme do srdce národa a odhalíme vzrušující poklady skutečné země s pověstí mytického moderního ráje.

6. 1. 22.00 – Ross Kemp: Ozbrojené složky (1. část)

Získejte úplný, exkluzivní a absolutně neomezený přístup k několika ozbrojeným policejním složkám z celé Velké Británie. Dobře známý, neohrožený dokumentarista Ross Kemp zjistí z první ruky, co je zapotřebí, aby policisté zvládli zacházet s palebnou zbraní ve vysoce rizikových, nebezpečných a nepředvídatelných situacích. Bude u toho, když ozbrojené složky dorazí na místo činu, a postupně si udělá nový úsudek o změně vlastního přístupu ke střelným zbraním a roli, jakou má policie v našich ulicích. Zatímco všichni ostatní utíkají před nebezpečím, tato napínavá podívaná se mu vrhá vstříc.

7. 1. 20.00 – Válečné továrny (Německé letectví)

Série Válečné továrny změní způsob, jakým nahlížíte na druhou světovou válku. A přitom je to příběh, který se překvapivě nikdy předtím nedostal na televizní obrazovky. Příběh o válečných továrnách – skutečný příběh o tom, jak byla válka opravdu vybojována, vyhrána a prohrána. Ať už máte vojáků, kolik chcete, ať jsou vaši generálové sebegeniálnější, ať je vaše strategie sebeodvážnější, v žádné válce nezvítězíte, když nebudete mít dost nábojů, oceli, letadel, jídla a tanků. Druhá světová válka byla velkým střetem továren. Tento strhující a neuvěřitelný historický seriál je víc než jen velkolepým příběhem o válečné mašinérii. Ve skutečnosti je neznámým a utajeným příběhem o skutečné podobě druhé světové války.

7. 1. 21.00 – Tajné nacistické základny (Guernsey: Opevněný ostrov)

Pád Třetí říše po sobě zanechal stejné množství neproniknutelných tajemství jako záhadných relikvií. Pozůstatky nacistických plánů a projektů se dodnes ukrývají ve stavbách roztroušených po celém světě. Tyto holé kostry nacistických projektů jsou opředené nejrůznějšími záhadami. Vznikají tak konspirační teorie, které si v ničem nezadají s nejšílenějšími sci-fi nápady. Pravdou je, že nacisté postupovali v prvé řadě systematicky a podrobnější pohled odhalí, že jejich plány byly ještě temnější, než si představujeme. Ať už jsou ukryté v tunelech nebo na věžích, uvnitř dělostřeleckých postavení nebo komunikačních center, pozůstatky nacistických plánů čekají, až odhalíme pravdu o Vůdcově taktice a šílených snech. A jak se vám přitom budou fakta o tajných nacistických základnách zhmotňovat před očima, do mysli se vám vetře neodbytná otázka: kolik chybělo, aby se události druhé světové války odehrály jinak, než je známe?

7. 1. 22.00 – Fantastická pětka: Příběh geparda

Gepard je vysokorychlostním lovcem savany. Jen málokdy si troufne na větší kořist, než jsou gazely a antilopy. Přesto se čas od času najdou divoké dravé kočky, které nám odhalí své nečekané stránky. V severní části Serengeti se objevila skupinka samců, která obrátila vzhůru nohama všechno, co o gepardech víme. Samci jsou většinou samotáři nebo žijí v menších společenstvích. Ale těchto pět mláďat geparda loví společně jako jeden. Pravdou je, že se jedná o největší skupinu těchto šelem, jakou se nám dosud podařilo zaznamenat. A přírodovědný film Fantastická pětka: Příběh geparda je plný zajímavých příběhů ze života elegantních lovců.

7. 1. 23.00 – Africké šelmy III (Kimbův vzestup)

Lví smečka z Mwamby je největší smečkou v zambijské přírodní rezervaci Luangwa Valley: tři dominantní samci, několik zkušených lvic a k tomu jejich jednoletá mláďata, dospívající lvi na prahu dospělosti. Budoucnost smečky závisí na tom, jestli se mladí naučí rychle lovit, ale situace se komplikuje, když lvy přepadne místní gang hyen. Aby mladí lvi přežili, musí si nabrousit drápy, vybrousit schopnosti a pustit se do práce. Nenechte si ujít třetí řadu přírodovědného seriálu Africké šelmy o soubojích nejdivočejších predátorů tohoto kontinentu. Díky nejmodernějším termokamerám můžeme sledovat ve dne v noci všechny čtyři druhy velkých afrických šelem, a tím pádem odhalit i ty nejmenší detaily z jejich vzrušujících životů.

8. 1. 20.00 – Tuleni: Cesta za přežitím

Tuleně má každý rád díky jejich dobré povaze a kamarádskému vzhledu. Ale během několika posledních let se vědcům podařilo odhalit jinou, mnohem temnější stránku těchto oblíbených zvířat. Tuleni byli spatřeni, jak zuřivě útočí na sviňuchy, a dokonce požírají jejich mláďata. Tento film zachycuje osudy šesti tuleních bratrů a sester. Vypráví neuvěřitelný příběh o zvířatech, která se naučila přizpůsobit proměnlivému životu v oceánu. Tento intimní přírodovědný portrét se natáčel kamerami s vysokým rozlišením a vznikal více než dva roky v několika různých oblastech severního Atlantského oceánu: v Bretani, Švédsku, Walesu, Skotsku a na nespočtu britských ostrovů. Nenechte si ujít neuvěřitelné záběry z úžasného světa tuleňů, díky kterým se dostanete do jejich bezprostřední blízkosti. Šestici roztomilých tuleních mláďat si zaručeně zamilujete, a jak postupně porostou a budou se střetávat s hladovými velrybami nebo po zuby ozbrojenými lovci, budete jim zapáleně fandit.

10. 1. 20.00 – Pěšky po Střední Americe (1. díl)

Levison Wood, který prošel pěšky podél Nilu a přes Himálaje, se vydává na úplně novou dobrodružnou expedici v této čtyřdílné mini sérii. Rozhodl se, že projde pešky celou délku Střední Ameriky z Mexika do Kolumbie. Cesta dlouhá čtyři milióny kroků a takřka 2897 kilometrů trvá čtyři měsíce, vede po osmi státech, dvou světových kontinentech a nevyhne se některým z nejpůvabnějších končin světa. Levison se dokonce pokusí překonat legendární široký pás neproniknutelného tropického deštného pralesa, na kterém si za posledních několik století vylámalo zuby mnoho průzkumníků a objevitelů. Nenechte si ujít výpravu po odlehlých, nepředvídatelných a překrásných krajích od starověkých trosek mayských chrámů Mexika a Guatemaly, přes vulkanické písky Nikaraguy, až na tropické karibské pobřeží. Podívejte se, jak se Levison setká a seznámí s potomky afrických otroků, kteří tady ztroskotali před 400 lety, honduraskými gangstery, panamskými škorpiónovými válečníky nebo polokočovným kmenem Embera. Levison natáčí většinu cesty sám, a tak má tato mini série stejně syrovou, autentickou a jedinečnou atmosféru jako jeho samotná výprava.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !