Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden

28. 12. 2020 | Televizní tipy
Prožijte konec roku zábavou a poznáváním na Prima ZOOM. Prima ZOOM vám následující dva týdny nabízí rozmanitou podívanou – od fantastického cestování přes Yettiho, bláznivé veverky, Apollo, Nacisty na drogách a dokumentární legendy až po tajemství světových muzeí. A navíc se ještě pobavíte.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden:


28. 12. 23.00 a 23.30 – Odpočítávání k Apollu (Pod dohledem kamer; Prvenství v dobývání vesmíru)

Apollo je vesmírný program americké vlády, díky kterému člověk stanul na Měsíci. Na počest mise, jež byla malým krokem pro člověka, ale velkým skokem pro lidstvo, vznikl tento osmidílný seriál. Odpočítávání k Apollu zachycuje nejúžasnější momenty neuvěřitelné ságy o dobývání Měsíce. Díky tomuto zábavnému pořadu se budou všichni gaučoví kritici cítit jako přední experti. Každá epizoda zachycuje několik krátkých příběhů, které rozebírají jeden z největších projektů historie lidstva. Vychutnejte si nejlepší audiovizuální záznamy zachycené na kameru, sledujte klíčové průlomové okamžiky a zjistěte, jak došlo k zásadním rozhodnutím a jak ovlivnila průběh i úspěch celé mise Apollo.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden29. 12. 20.00 – Leni Riefenstahlová: Ledová vášeň

Leni Riefenstahlová je jednou z nejradikálnějších a nejvíce kontroverzních umělkyní 20. století. Arnold Fanck vymyslel žánr horského filmu a je výraznou osobností avantgardy 20. let 20. století. V květnu 1932 oba nastoupili na loď a vyrazili na pětiměsíční filmařskou výpravu do Grónska. Jejich cílem byla historicky první německo-americká koprodukce: SOS Iceberg – nejriskantnější a nejdražší filmový projekt dějin. Tento historický film přibližuje životu nebezpečné natáčení, inovativní filmařské postupy i nevyhnutelný střet nacistické režisérky s Hollywoodem. Zároveň rozebírá mýtus, který obestírá Leni Riefenstahlovou, a skládá poctu dnes prakticky zapomenutému filmovému pionýru Arnoldu Fanckovi.

31. 12. 20.00 – Nacisté na drogách

V roce 1938 byla v nacistickém Německu vytvořena droga nazvaná pervitin. Stimulující pilulka na bázi metamfetaminu byla k dostání v každé lékárně a prodávala se volně, bez lékařského předpisu. Byla to ta samá drogám, kterou během druhé světové války distribuovali německým vojákům. Adolf Hitler nebyl žádnou výjimkou, drogové koktejly mu připravoval jeho osobní lékař Theodor Morell. Tento historický film odhaluje užívání drog za druhé světové války a zabývá se potenciálními účinky, které mohly mít na Hitlera, jeho vojáky i válku jako takovou.

31. 12. 22.00 – Krkavci: Okřídlení výtržníci

Jiné ptáky, kteří by dokázali natolik upoutat naši pozornost jako krkavcovití, bychom hledali jen těžko. Krkavci jsou mimořádně inteligentní, zvídaví a učenliví ptáci. Jako jediní z opeřenců dokážou využívat nástroje, a dokonce si je i sami vyrábějí. Většina krkavců žije v úzce semknutých společenstvech a po celý život zůstává věrná jedinému partnerovi. Tento snímek je novým fascinujícím pohledem do světa těchto zajímavých ptáků a přináší mnoho dosud neznámých, o to však zajímavějších informací. Těšte se na kavčata žlutozobá v zimní vysokohorské krajině, kolonie havranů zabydlené ve městech, malé inteligentní kavky, sojky, vrány šedé... Král krkavcovitých krkavec velký samozřejmě také nemůže chybět.

1. 1. 20.00 – Mistři hlubin

Hluboko pod hladinou oceánů leží nepředstavitelně nepřátelský svět. Je to ledové království, kde panuje věčná temnota a nesmírný tlak. Přesto se najdou savci, kteří stejně jako my dýchají vzduch a pečují o své mladé a tráví v tmavých hlubinách většinu svých dní. Vědci teprve teď postupně odhalují, že si tito obří obyvatelé oceánů troufají do mnohem větších hloubek, než jsme si dokázali představit. Snímek Mistři hlubin zaznamenal právě probíhající vědeckou revoluci – pomocí důmyslných sledovacích zařízení, kamer umístěných v podmořských příkopech a techniky trojrozměrného snímání obrazu. Žasněte nad záběry nesmírně vzácných zvířat a jejich tělesného uzpůsobení, díky kterému se můžou potápět do takových hloubek.

1. 1. 22.00 – Akta Tesla (Beze stopy)

Geniální vynálezce a vědec Nikola Tesla zemřel o samotě v hotelovém pokoji v New Yorku v roce 1943. Co se stalo s kufry plnými přelomových návrhů na celosvětovou síť s elektřinou zdarma, nové zbraňové systémy, vesmírná plavidla a další futuristické patenty? Byly zkonfiskovány? Výsledky nového vyšetřování založeného na odtajněných dokumentech z archivů CIA překvapivě naznačují, že osobnost tohoto výjimečně chytrého muže je obklopena tajuplnou historií.

2. 1. 20.00 – David Attenborough: Zvířecí dynastie (Šimpanz)

Sir David Attenborough se vrací s novým fascinujícím přírodovědným seriálem. Sledujte skutečné příběhy pěti nejslavnějších, a přesto nejohroženějších zvířat světa: tučňáků, šimpanzů, lvů, tygrů a psů hyenovitých. Každá z těchto zvířecích dynastií hrdinně a s obrovským nasazením bojuje o život nejen proti svým soupeřům, ale i proti samotným silám přírody. V sázce je všechno: budoucí přežití jejich vlastního druhu. Tato dokumentární legenda, britský přírodovědec a popularizátor oboru David Attenborough, si ve svých 94 letech zřídila instagramový účet. Chce ho využít k šíření poselství o ochraně životního prostředí. Během pár hodin měl Attenborough na sociální síti přes milion sledujících a za dalších pár dní se vyšplhal na 5 milionů. Je tak nejstarším a jedním z nejúspěšnějších uživatelů Instagramu. Vysvětlil, že tento krok činí proto, že „svět je v potížích“. Kontinenty jsou v plamenech. Ledovce tají. Korálové útesy umírají... Seznam se stále rozšiřuje, varoval vědec.

2. 1. 21.00 – Yorkshire: Rok v divočině (Jaro)

Zvídavý objektiv kamery sleduje jednotlivá roční období v životech divokých zvířat z národních parků Yorkshire Dale a North York Moors. Sledujte, jak nečekaná změna podmínek zaskočí srny. Nebo jak se jinak poklidná příroda mění v nebezpečnou, testosteronem napumpovanou bojovou arénu, když začne období páření.

2. 1. 22.00 – Tajemství světových muzeí III (Státní historické muzeum v Moskvě)

Další pokračování úspěšného seriálu Tajemství světových muzeí přináší nové, ale znovu stejně neuvěřitelné příběhy o pozadí největších pokladů na světě. Každý díl navštěvuje nějaké výjimečné muzeum, představuje historii místních nenahraditelných artefaktů a nahlíží pod jejich pokličku. Přitom platí, že právě o těch historických pokladech, o kterých si myslíme, že víme nejvíce, ve skutečnosti naopak máme jen to nejmenší tušení. Třetí série se zabývá hrobkou krále Heroda, spojitostmi mezi starodávným amuletem a hrdinou ze Star Treku, panem Spockem, nebo dokazuje, že kožený štít může být lepší než ocel. Zavítejte do Smithsonovy instituce, Palacio Real v Madridu, Chateau ve Versaille, Izraelského muzea, Královského muzea v Greenwich, galerie Uffizi ve Florencii, tuniského Bardo nebo Státního historického muzea v Moskvě, kde začneme naše putování.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !