8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikněte před zimou do romantické Barcelony, Londýna, Paříže či Vídně

11. 02. 2014 | Evropa
Přivítejte jaro i s partnerem či kamarádkou dobrým jídlem a bujarými oslavami. Naučte se v Barceloně tančit flamenco, v Londýně oslavte Den lívanců,ve Vídni spojte nákup lahůdek s unikátní výstavou.

Barcelona láká na flamenco

Pokud se chcete vydat někam v Evropě, kde je příjemně teplo, vydejte se do Barcelony. Odvažujeme si tvrdit, že tady vám bude přímo vedro. Budou za to moct smyslné pohyby doprovázené hrou na kytaru a hlasité tleskání. To vše je flamenco, které Španělé považují za neodmyslitelnou část své kultury. Pokud se chcete nechat unášet jeho rytmem, vezměte svou partnerku či partnera s sebou a vydejte se do barcelonského legendárního Tablao Cordobes, kde vystupují ty největší hvězdy flamenca. Nejen, že zde objevíte tajemství, proč je tento tanec ve světě tak populární, ale také ochutnáte katalánské a španělské lahůdky!

Unikněte před zimou do romantické Barcelony, Londýna, Paříže či VídněDen plný lívanců

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. I v Londýně vědí, že bez pořádného přísunu energie, se nemůžete správně nastartovat na celý den. A proto v úterý 4. března určitě nesmíte chybět na Lívancovém dnu. Ovšem tato dobrota se nebude jen pojídat, bude se s ní i soutěžit. Pokud si chcete trochu zasportovat, a zároveň se pobavit, pak se zapojte do závodu, při němž musíte rychle utíkat a zároveň připravovat lívance. Jestliže si na to netroufáte, pak alespoň přijďte povzbuzovat. O zábavu zde nouze rozhodně nebude.

Zelený Londýn

Den svatého Patrika připadá na 17. března, ale zábava začíná již o den dřív, kdy se koná velkolepý festival. Londýnský Trafalgar Square ovládne irská kultura s tradiční hudbou, tancem, ale také filmy. V případě, že se hodláte zapojit do těchto bujarých oslav, očekávejte záplavu lidí v zeleném oblečení s tradičním irským pitím v jedné ruce a irskou vlajkou v druhé. Pokud zamíříte do některé z hospůdek, nezapomeňte, že i zde v tento den platí zelený „dresscode“!

Není vejce jako vejce

Vajíčka natvrdo či míchaná zná snad každý. Věděli byste ale, jaká jsou Fabergého carská vejce? Domníváte-li se, že jde o klasická vajíčka, které si připravíte ke snídani, pak hádáte špatně. Jedná se o mistrovské výtvory klenotníka Petera Carla Fabergého, které jsou od 18. února do 18. května k vidění v Uměleckohistorickém muzeu ve Vídni. Přes 160 exponátů bylo posbíráno v moskevských muzeích a převezeno do rakouské metropole. Avšak opravdovým unikátem, kterým se výstava pyšní, jsou čtyři carská velikonoční vejce, která byla vyrobena na zakázku rodiny Romanovců.

Zdroj, foto: Eurolines


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikněte před zimou do romantické Barcelony, Londýna, Paříže či Vídně:

Unikněte před zimou do romantické Barcelony, Londýna, Paříže či Vídně
Unikněte před zimou do romantické Barcelony, Londýna, Paříže či Vídně
Unikněte před zimou do romantické Barcelony, Londýna, Paříže či Vídně
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Barcelona je můj sen už od několik let, snad se poštěstí a podíváme se tam jednouSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vždy jsem chtěla do Londýna...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
lákavééééééééééSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles