Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Valentýn snů v exotické Dubaji

7. 02. 2017 | Afrika
Plánujete pro svého miláčka valentýnské cestovatelské překvapení, ale stále nevíte, kam vyrazit? Nechte se odnést na křídlech lásky až do exotické Dubaje a prožijte zde nezapomenutelné chvíle! Romantická večeře pod hvězdami s vůní orientu, alabastrové pláže, ale i bláznivá lyžovačka uprostřed horoucí pouště, přímo v srdci supermoderní světové metropole, která doslova bere dech!

Spojené arabské emiráty patří k místům, která by měl alespoň jednou za život navštívit každý. Není k tomu lepší příležitosti, než vyrazit na exotickou dovolenou s milovanou osobou a na chvíli tak společně utéct z mrazivé evropské zimy do jednoho z nejluxusnějších a nejbezpečnějších koutů planety – Dubaje.

Město, které vyrostlo z pouště, se během pár let stalo opravdovým turistickým rájem, který se pyšní několika architektonickými nej. Ohromí vás nejvyšší budovou světa Burdž Chalífa, nejdelším metrem řízeným na dálku nebo automaty na zlato, které se nachází v nákupním centru Souk Madinat v hotelovém komplexu Atlantis The Palm, jenž se rozkládá na největším uměle vybudovaném ostrově světa. Dubaj se však pyšní také nejvýše položeným výtahem, který byl, věřte, nevěřte, vyroben v České republice! A protože zde benzín stojí v přepočtu pouhých 9 Kč/litr, rozhodně se vyplatí na něm nešetřit, půjčit si automobil a vydat se za dobrodružstvím po své vlastní ose.

DubajA jaký program na den svatého Valentýna ideálně zvolit?
Romantickou večeři si lze vychutnat buď přímo na pláži s alabastrovým pískem a výhledem na šumějící moře nebo třeba v originální podmořské restauraci. Ostatně, nikdy není příliš brzy nebo pozdě na jedno nevšední gesto, které říká: „Miluji Tě.“ A pokud zbožňujete plavbu na lodi, vydejte se na romantickou vyhlídkovou cestu za prvním ranním rozbřeskem.

Milujete italskou kuchyni nebo dáváte přednost té orientální? Rádi si dopřejete šťavnatý steak, sushi nebo čínu? V síti hotelových restaurací vás a vašeho partnera čeká doslova a do písmene cesta kolem světa! Mezi místní speciality patří zejména Shawarma, nejtradičnější jídlo emirátů, asi nejpodobnější u nás známému gyrosu. Páry holdující bezmasé stravě, jistě ocení Baba Ganoush, populární pokrm z lilku v kombinaci s exotickým kořením a jako dezert vyzkoušejte například Umm Ali. Jedná se o druh pudinku plněný sladkým pečivem, servírovaný se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Za poznáním a krásami podmořského světa se vydejte do jednoho z největších akvárií s více jak 65 tisíci rozličnými živočichy. A zasteskne-li se vám po zimním počasí, vyrazte na unikátní uměle vybudovanou sjezdovku Ski Dubai přímo v srdci horoucí pouště! Zrelaxovat se poté můžete během uklidňující aromaterapie nebo nákupy v největším obchodním centru planety Dubai Mall s celkem 1200 butiky!

Zdroj, foto: Atlantis The Palm


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To je nádhera, ale já se tam asi nikdy nepodívám Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jistě zajímavé Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě je tam nádherněSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles