8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Více než polovina Čechů má nadváhu, bez odborné pomoci se jim hubnout nedaří

12. 10. 2013 | Diety
Více než polovina Čechů se potýká s nadváhou nebo obezitou. Příčinou přebytečných kil jsou obvykle nezdravé stravovací návyky. Ve srovnání se západní Evropou Češi daleko více vynechávají obědy, konzumují velké porce jídla, slazené nápoje a pivo.

Z nadváhy Čechů těží společnosti nabízející diety a hubnoucí přípravky. Většina lidí se však pokouší dopracovat k lepší postavě zcela bezhlavě a bez odborné pomoci. Řada diet tak končí neúspěšně.

Snáze se hubne mužům, kterým pomáhá vyšší produkce testosteronu a schopnost tvořit svalovou hmotu. Ženy se pokoušejí shodit přebytečná kila častěji a velmi často také bohužel neúspěšně. Průměrná žena podle některých studií drží dietu třikrát do roka. Jen desetina z nich si však dokáže udržet štíhlou postavu i po jejím skončení. Dalším, mnohem nebezpečnějším rizikem redukčních diet je, že mohou vyústit v poruchu příjmu potravy.

Více než polovina Čechů má nadváhu, bez odborné pomoci se jim hubnout nedaříNejvětšími překážkami v cestě za lepší postavou jsou netrpělivost, nedůvěra, podceňování obdržených doporučení a jejich nedodržování, nedostatečná znalost správného sortimentu potravin a absence pohybové aktivity. Tyto nástrahy se lépe překonávají pod dozorem odborníka. Při vyhledání pomoci výživového poradce je sice zapotřebí počítat s vyššími náklady než v případě zakoupení přípravků na hubnutí nebo kurzu hubnutí přes internet, ale z dlouhodobého hlediska se investice pohybující se průměrně v řádu 4 až 7 tisíc korun jeví mnohem výhodněji. Kdo se skutečně drží rad výživového poradce, má mnohem větší šanci zhubnout natrvalo. Oproti tomu jiné metody končí častěji neúspěšnými pokusy a tím pádem i opakovanými útratami.

V případě, že se lidé odhodlají zhubnout na vlastní pěst, je hledání nejvhodnějšího způsobu velmi složité. „Přečíst si na internetu zaručeně účinné rady, jak zhubnout, může být ošidné. Každý člověk je jedinečný a dieta, která u někoho zafungovala, může někomu jinému i uškodit. Kvalitní výživový poradce by měl zohlednit životní styl klienta i jeho fyzické a psychické dispozice. Důležité také samozřejmě je, aby mezi poradcem a klientem panovala důvěra,“ říká Michal Hardyn.

U výživových poradců navíc neplatí, že by se na ně obraceli pouze lidé s nadváhou. Pro rady si k nim chodí i lidé, kteří se chtějí zbavit únavy, zlepšit si zdraví nebo se dostat do lepší kondice. Často mezi ně patří manažeři, lidé ze showbyznysu nebo aktivní sportovci.

Obvyklé stravovací návyky Čechů
Ideální stravovací návyky
velké porce
menší porce 5x denně
kaloricky příliš vydatný oběd (polévka s pečivem + hlavní jídlo)
polévka bez pečiva nebo polévka s pečivem místo hlavního jídla
nadměrně velké přílohy s velkým množstvím sacharidů
porce masa doplnit zeleninou a příloha pouze v rozsahu čtvrtiny porce na talíři
slazené limonády
neslazené nápoje
vysoká spotřeba piva
spotřebu alkoholu omezit, místo půllitru piva raději dvě deci vína, které mají méně kalorií
nezájem o nutriční hodnotu jídla
více se zajímat o nutriční hodnotu jídla



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !