8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vím co chci a nejsem jediná

30. 07. 2009 | Vaše příběhy
Slyšela jsem to tisíckrát: „Ta ženská NEVÍ, CO CHCE.“ Od kamarádů, od hlavních postav knih a seriálů. Nebo se podívejte na seznamovací inzeráty a v každé pátém najdete: „Hledám ženu, která ví, co chce.“ A snad neexistuje nikdo, kdo by neznal vtip o tom, jak my ženy nevíme, co chceme, a otravujeme, dokud…no vždyť to říkám, znáte ho.  

Tak nezlobte se, pánové, ale tomuhle také nerozumím. Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli by bylo skutečně tak dobré, kdybychom vždycky pünktlich a nekompromisně věděly, co chceme?  

(A navíc si kladu otázku: V kolika případech by šlo přeložit to chlapské „ta moje fakt neví, co chce“ do „moje žena, moje partnerka, přítelkyně by něco ráda, ale já nevím co, nerozumím jí, nechápu ji, neumím se naladit na její způsob myšlení a vnímání, Vím co chci a nejsem jediná nechce se mi ztrácet čas a energii snahou proniknout do jejích klikatých duševních pochodů a do jejích složitých pocitů, stejně by to asi nešlo, nestojí mi to za tu námahu, takhle je to jednodušší.“ )

Ne, milí moji příslušníci svalnatějšího, pragmatičtějšího, přímočařejšího pohlaví, nechci vám teď začít dávat lekce empatie, nechci vás nabádat, abyste tři až pět hodin denně věnovali trpělivé analýze duší svých žen.

Minimálně sama za sebe mohu říct, že by se mi nelíbilo mít po boku zaníceného laického psychoanalytika, který by při každé mé větě hloubal, co přesně jsem jí chtěla říct a proč. Mám ráda mužskou přímočarost a logickou zkratku, pevnost a jasnost cílů našich kompenzatorních poloviček. A jistě nejsem jediná.  

Jenom si říkám, že by bylo možná na místě malinko tuhle věc promyslet. Klasicky mužsky pragmaticky, definovaná příčina a jasný následek. Pak možná přijdete na to, že bude rozumnější nechtít po nás, abychom úplně přesně věděly, co chceme.

Protože pokud to budeme skutečně vždycky a za všech okolností vědět, tak se vám může stát, že vy budete chtít jít na fotbal a my budeme neomylně vědět, že vás chceme mít doma u dětí, protože našim nekompromisním cílem je strávit odpoledne v salonu krásy s kamarádkami. Nebo že až se bude doma probírat plán na léto, budeme úplně přesně vědět, co chceme, a neuhneme ani o píď. Maledivy  nebo nic, miláčku! Nebo že vám naservírujeme k večeři kalamáry se sezamovou pastou tahini, i když vy budete mít chuť na guláš, protože jsme si na tento týden naplánovaly domácí dny orientální kuchyně. Nebo že budeme trvat na bydlení v domě našich rodičů, i když vy dostanete lukrativní práci za mořem. Nebo že půjdeme na potrat vašeho dítěte, protože si jako nadějné mladé podnikatelky půjdeme tvrdě za vytyčeným cílem.  

Tak co? Už si to představujete?

Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Každá z nás ví, co chce, čeho by chtěla dosáhnout. Ovšem většina z nás ežije jen sama peo sebe a musíme brát ohledy na všechny kolem sebe, tedy děti, manžel, rodiče či prarodiče, kteří nás potřebují a tak ta většina zodpovědných, musí své "chci" zasunout někam do koutečku své dušičky a pouze doufat, že třeba jednou udu moci mít a dělat, to co chci, aniž bych šla přes mrtvoly. Třeba se to podaří, ale normální ženy se smíří s možným a žijí spokojeně s tím, co mají. Je hezké chtít a uskutečnit to, ale je třeba zvážit za jakou cenu toho dokážeme. Sama jsem střelec, střelci bývají dost problematičtí jako partneři, ale nejsou nezodpovědní a záměrně nubližují druhým. Takže se chovejme jako toleratní lidé a nepalme mosty, neničme své okolí, pro vlastní touhy a představy.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Taky jsem Váha. Naštěstí můj manžel taky, takže u nás se prostě žádná rychlá rozhodnutí nedělají Smajlík .
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem Váha a opravdu nevím co chci ,ale za to nemůžu.Vždy potřebuji čas na rozmyšlenou a někdy se rozmýšlím ,tak dlouho až to přestane být aktuální a nebo musí rozhodnout někdo druhý.Samozřejmě v určitých věcech mám jasno.Ale různé nečekané zprávy musím zpracovat.Manžel je úplně jiný ten se zase rozhoduje impulzivně a rychle.Takže mi když jdeme něco kupovat ,tak to není moc lehké.
Obrázek uživatelky
profil
jedna věc je vědět co člověk chce a druhá jak sobecky si to prosadí. Ovšem obávám se, že žena stejně poté co si prosadí např. zmiňované partnerovo hlídání dětí místo fotbalu, bude před kamarádkami chlapa kritizovat, že je buď sprosťák (pokud kladl odpor) nebo naopak měkýš se kterým lze orat (pokud se snadno podvolil)....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles