Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasy v chladných měsících strádají, dopřejte jim hydratační a posilující péči

4. 01. 2017 | Péče o vlasy
Podzim je v plném proudu a na dveře nám zanedlouho zaklepe zima a vánoční svátky. Zatímco si užíváme procházky ve spadaném listí, které slunce zbarvuje dozlatova, naše vlasy trpí. Chladné počasí, přechody ze zimy do klimatizovaných místností, nedostatek slunce a vitaminů, stres, únava a nošení pokrývek hlavy – ve studených měsících bývají vlasy více unavené, matné, vysušené a mají tendenci více se mastit a vypadávat. Hýčkejte je proto speciální péčí, která jim dodá zpět vitalitu, sílu a lesk.

Podzim je vůbec pro mnoho žen co se účesů a vlasových úprav týče krizovým obdobím. Často fouká studený vítr, prší a je sychravo, což takřka znemožňuje hezký a dlouhotrvající styling. Během podzimních a zimních měsíců mají vlasy tendenci ztrácet svoji hedvábnou poddajnost a rozhodně se nechtějí podřídit našim stylingovým snahám. Pokud se navíc už od podzimu máte ve zvyku zahřívat nošením čepic a šál, pravděpodobně také bojujete s neposednými vlasy, poletujícími všude kolem hlavy. Umělá textilní vlákna se třou s těmi vlasovými, což ve výsledku vytvoří statickou elektřinu. Pod čepicí se navíc vlasová pokožka více potí a mechanickým třením na vlasech ulpívá více mazu, který pokožka ve vlasech přirozeně produkuje. Jak tedy o vlasy na podzim pečovat?

Vlasy v chladných měsících strádají, dopřejte jim hydratační a posilující péčiSprávný střih

I návštěva kadeřnice pomůže vlasům přechodové období z teplého počasí do chladného lépe překonat. Pokud si necháte zastřihnout poškozené konce a vlasům dopřejete nový, odlehčený střih, dodá jim to novou sílu a lesk.

Problém s lupy a svědivou pokožkou

Nedostatek vlhkosti a tím pádem i hydratace se nepříznivě podepisuje i na samotném stavu vlasové pokožky. Zhruba 25 % vlasu je tvořeno pouze vodou, pokud tedy chybí přísun vláhy, pokožka hlavy je suchá, napnutá a produkuje méně mazu. To může vést až k tvorbě nepříjemných lupů a větší svědivosti. Pokud zpozorujete na vlasové pokožce výskyt lupů, zapojte do podzimní péče i speciální šampony proti lupům.

První pomoc pro suché a narušené kadeře

Teplo a tření výrazně ovlivňuje přirozenou strukturu vlasu a dochází tak k poškození vlasové kutikuly. Výsledkem jsou lámavé a matně vypadající vlasy. Nedostatek vitaminů, slunečního záření, výkyvy teplot a stres se negativně podepisují na kvalitě a vzhledu našich vlasů. Během studených měsíců dostávají vlivem okolních podmínek zabrat, proto je třeba věnovat jim zvýšenou péči, aby byly zdravé.
 
Je třeba umývat je šetrně bez zbytečného zatížení a dodat jim základní stavební látky a živiny, které působí přímo na narušenou strukturu vlasu a zabraňují jejímu dalšímu poškození. Na podzim jsou také vhodné bohaté pečující kúry s olejovými výtažky. Stačí jednoduše přidat pár kapek regeneračního vlasového oleje do svého šamponu a umýt jako obvykle.

Jste to, co jíte

Vlasy je také třeba vyživovat zevnitř a dodávat jim veškeré vitaminy, minerály a proteiny, které ke svému růstu a zdraví nutně potřebují. Strava na podzim by měla být bohatá na maso, ryby, mléko a mléčné výrobky, oříšky a semínka. Důležitý je hlavně vitamin A, E, D3, stejně jako zinek, železo, selen koenzym Q10.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ja mám od capillusu sérum seborea. Musím se podelit tez o pozitivni zkusenost. Je přírodní a díky němu se mi pokožka zklidnila, omezila se mi tvorba šupin proste pecka! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já se o ně taky starám,ale svědění a lupům jsem se bohužel nevyhla, jediné co mi pomohlo byl šampon capillus proti lupům , díky jeho složení a tomu že je přírodní mi pomohl a výrazně se mi vlasy i pokožka spravily.
Obrázek uživatelky
profil
starám se o své vláskySmajlíkmám krátký střih
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles