Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasy v chladných měsících strádají, dopřejte jim hydratační a posilující péči

4. 01. 2017 | Péče o vlasy
Podzim je v plném proudu a na dveře nám zanedlouho zaklepe zima a vánoční svátky. Zatímco si užíváme procházky ve spadaném listí, které slunce zbarvuje dozlatova, naše vlasy trpí. Chladné počasí, přechody ze zimy do klimatizovaných místností, nedostatek slunce a vitaminů, stres, únava a nošení pokrývek hlavy – ve studených měsících bývají vlasy více unavené, matné, vysušené a mají tendenci více se mastit a vypadávat. Hýčkejte je proto speciální péčí, která jim dodá zpět vitalitu, sílu a lesk.

Podzim je vůbec pro mnoho žen co se účesů a vlasových úprav týče krizovým obdobím. Často fouká studený vítr, prší a je sychravo, což takřka znemožňuje hezký a dlouhotrvající styling. Během podzimních a zimních měsíců mají vlasy tendenci ztrácet svoji hedvábnou poddajnost a rozhodně se nechtějí podřídit našim stylingovým snahám. Pokud se navíc už od podzimu máte ve zvyku zahřívat nošením čepic a šál, pravděpodobně také bojujete s neposednými vlasy, poletujícími všude kolem hlavy. Umělá textilní vlákna se třou s těmi vlasovými, což ve výsledku vytvoří statickou elektřinu. Pod čepicí se navíc vlasová pokožka více potí a mechanickým třením na vlasech ulpívá více mazu, který pokožka ve vlasech přirozeně produkuje. Jak tedy o vlasy na podzim pečovat?

Vlasy v chladných měsících strádají, dopřejte jim hydratační a posilující péčiSprávný střih

I návštěva kadeřnice pomůže vlasům přechodové období z teplého počasí do chladného lépe překonat. Pokud si necháte zastřihnout poškozené konce a vlasům dopřejete nový, odlehčený střih, dodá jim to novou sílu a lesk.

Problém s lupy a svědivou pokožkou

Nedostatek vlhkosti a tím pádem i hydratace se nepříznivě podepisuje i na samotném stavu vlasové pokožky. Zhruba 25 % vlasu je tvořeno pouze vodou, pokud tedy chybí přísun vláhy, pokožka hlavy je suchá, napnutá a produkuje méně mazu. To může vést až k tvorbě nepříjemných lupů a větší svědivosti. Pokud zpozorujete na vlasové pokožce výskyt lupů, zapojte do podzimní péče i speciální šampony proti lupům.

První pomoc pro suché a narušené kadeře

Teplo a tření výrazně ovlivňuje přirozenou strukturu vlasu a dochází tak k poškození vlasové kutikuly. Výsledkem jsou lámavé a matně vypadající vlasy. Nedostatek vitaminů, slunečního záření, výkyvy teplot a stres se negativně podepisují na kvalitě a vzhledu našich vlasů. Během studených měsíců dostávají vlivem okolních podmínek zabrat, proto je třeba věnovat jim zvýšenou péči, aby byly zdravé.
 
Je třeba umývat je šetrně bez zbytečného zatížení a dodat jim základní stavební látky a živiny, které působí přímo na narušenou strukturu vlasu a zabraňují jejímu dalšímu poškození. Na podzim jsou také vhodné bohaté pečující kúry s olejovými výtažky. Stačí jednoduše přidat pár kapek regeneračního vlasového oleje do svého šamponu a umýt jako obvykle.

Jste to, co jíte

Vlasy je také třeba vyživovat zevnitř a dodávat jim veškeré vitaminy, minerály a proteiny, které ke svému růstu a zdraví nutně potřebují. Strava na podzim by měla být bohatá na maso, ryby, mléko a mléčné výrobky, oříšky a semínka. Důležitý je hlavně vitamin A, E, D3, stejně jako zinek, železo, selen koenzym Q10.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ja mám od capillusu sérum seborea. Musím se podelit tez o pozitivni zkusenost. Je přírodní a díky němu se mi pokožka zklidnila, omezila se mi tvorba šupin proste pecka! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já se o ně taky starám,ale svědění a lupům jsem se bohužel nevyhla, jediné co mi pomohlo byl šampon capillus proti lupům , díky jeho složení a tomu že je přírodní mi pomohl a výrazně se mi vlasy i pokožka spravily.
Obrázek uživatelky
profil
starám se o své vláskySmajlíkmám krátký střih
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles