Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybrali jsme pro vás: Bylinky, které vám pomůžou zkrotit hormony

22. 02. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Vnitřní chvění, nervozita, přecitlivělost, únava, chuť tu na sladké – tu na slané, noční pocení… Hormony se ženám občas umí postarat o náročné období. Přinášíme vám tipy na bylinky, které mají regulaci hormonální aktivity v popisu práce. Od zkušené bylinkářky pak máme rady, jak si díky přírodním látkám zpříjemnit dny, kdy vás rozhodí každá maličkost, pleť má k dokonalosti daleko a vystát nemůžete ani své nejbližší.

Ať už jde o několik dní spojených s menstruací nebo o měsíce ovlivněné menopauzou, mohou vám být bylinky užitečnými pomocníky.

Bylinky pro zmírnění projevů menopauzy


Liftea Hormonální komfortPrůběh menopauzy příznivě ovlivňuje ploštičník hroznovitý, tedy přírodní antioxidant, který rovněž přispívá ke správné činnosti lymfatického systému a k normálnímu stavu kostí a kloubů. Za pozornost stojí také jetel luční, který se vyznačuje vysokým obsahem izoflavonů. Ty se prostorovou strukturou podobají estrogenu, tedy ženskému hormonu, jehož hladina s příchodem klimakteria klesá. Rolí izoflavonů v žádném případě není tyto hormony nahradit. Mají však jemný harmonizující účinek právě na projevy, které menopauzu provází.

Přírodní látky podporující hormonální rovnováhu


Udržet hormonální rovnováhu vám pomůže meduňka lékařská a také šalvěj lékařská. Ta zároveň přispívá k udržení normální míry pocení, a tak bývá oblíbená právě u žen v období přechodu. Pokud naopak řešíte, jak lépe zvládnout období před svými dny, vsaďte na pupalku dvouletou a kontryhel obecný. Tyto bylinky totiž podporují premenstruační komfort.

Výbava s komplexním složením


Přemýšlíte, jak si tyto bylinky dopřát jednoduše a rychle? Naším tipem je nový doplněk stravy české značky Liftea, která dlouhodobě spoléhá na sílu přírody. Ve složení přípravku Liftea Hormonální komfort najdete extrakty ze všech výše uvedených bylin, a navíc i kotvičník zemní, jehož plody přispívají ke správné funkci močové soustavy a reprodukčního systému. Novinka je rovněž zdrojem vitamínů. Kromě dobře známého céčka jde o vitamín B6, který přispívá k regulaci hormonální aktivity a podporuje také správnou činnost nervové soustavy. Doplněk stravy má podobu praktických tobolek a pořídíte ho ve vybraných lékárnách nebo na e-shopu www.liftea.cz.

Prověřené recepty zkušené bylinkářkyLiftea Hormonální komfort


A jak si díky bylinkám zpříjemnit všední dny? Toužíte-li po harmonii, skvělou volbou je lahodný čaj z ploštičníku hroznovitého. „K přípravě budete potřebovat jednu kávovou lžičku sušeného kořene ploštičníku, kterou zalijete 300 ml studené vody a pomalu přivedete k varu. Povařte cca 10 minut a poté nechte ještě dalších 15 minut louhovat. Pak už stačí přecedit přes jemné sítko a vychutnat si nápoj,“ radí bylinkářka Dita Oškerová. Dopřávejte si maximálně 2 hrnky denně, a to po dobu 3 týdnů. Poté si udělejte týdenní pauzu.


Domácí koupelová sůl pro dokonalý relax


Odměnou za náročný den může být koupel, kterou k dokonalosti dovede domácí koupelová sůl. Jak na ni? Připravte si 250 gramů mořské soli, 15–20 kapek 100% čistého esenciálního pomerančového oleje, 3 polévkové lžíce kokosového oleje a hrst sušeného měsíčku lékařského. „Do uzavíratelného sáčku nebo misky s víkem postupně dejte vrstvu soli, sušeného měsíčku lékařského a zase soli. Na závěr dovnitř nakapejte esenciální olej a rozpuštěný kokosový olej. Pořádně směs promíchejte a dejte ji do pěkné lahvičky. Do koupele použijte dvě polévkové lžíce soli,“ vysvětluje Dita Oškerová. Při vypouštění vany pak nezapomeňte dát do odpadu sítko, aby se vám bylinkami neucpal.

Levandulová voda pro vaši krásnou pleť


Už samotná vůně levandule zlepší mnoha lidem náladu. Blahodárně ale může tahle bylinka působit i na vaši pokožku. Je-li zapotřebí pleť zklidnit, připravte si levandulovou vodu, kterou s sebou můžete nosit v malé lahvičce v kabelce a používat kdykoli během dne. Výborně se hodí také pro péči o pleť před spaním.  Postup je jednoduchý. Do zavařovací sklenice nasypte 2 plné polévkové lžíce sušené levandule a zalijte je 250 ml jemně perlivé minerálky. Přidejte 2 polévkové lžíce jablečného octa. Sklenici uzavřete, směs protřepte a nechte za 2 týdny louhovat – nezapomeňte ji však během této doby každý den promíchat. Poté přeceďte přes plátýnko a nalijte do lahvičky s jemným rozprašovačem. Podomácku vyrobenou vodu uchovávejte v lednici, kde vydrží maximálně 10 dní ode dne výroby. Do malé lahvičky na cesty si ji přelévejte průběžně. Levandulovou vodu si nikdy nestříkejte do očí.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vybrali jsme pro vás: Bylinky, které vám pomůžou zkrotit hormony:

Vybrali jsme pro vás: Bylinky, které vám pomůžou zkrotit hormony
Vybrali jsme pro vás: Bylinky, které vám pomůžou zkrotit hormony
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
02. 04. 2023 09:27 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:22 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:17 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:14 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:09 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:04 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:01 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 08:53 Sebrán "Kraslice" za 5 bodůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak ještě jeden - celkem 9
Obrázek uživatelky
profil
5. SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík

Obrázek uživatelky
profil
čas akce
02. 04. 2023 09:27 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:21 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:16 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:11 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:07 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
02. 04. 2023 09:02 Sebrán "Kraslice" za 5 bodů
Obrázek uživatelky
profil
6Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka