Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet z Harrachova

8. 06. 2013 | Vaše tipy

V Harrachově zaparkujeme na jednom z parkovišť u silnice, zaplatíme stání na 8 hodin a míříme středem města k autobusovému nádraží, u kterého stojí Šindelka – Krkonošské muzeum.

Od začátku 19. stol. do 30. let 20. stol. se zde vyráběla šindelová střešní krytina. Posledních 60000 šindelů se vyrobilo v roce 1934 a byly použity na Labskou boudu.

Dnes je v muzeu lesnická a myslivecká expozice. V přízemí je k vidění model plavení dřeva s klauzou na zadržování vody, teodolit, celá lesnická problematika od vytěžení dřeva po zpracování a obnovu lesa. Ze schodů do prvního patra vidíme ukázku myslivce na posedu. Celé patro je zaměřeno na mysliveckou expozici od historie po současnost. Seznámíme se s myslivostí v umění a běžném životě, mysliveckou mluvou, lovem zvěře, střelectvím. Najdeme zde i promítací kout se záběry přírody. Největší část patra zabírá přezimovací obůrka s krmelcem a spoustou zvířat. Děti můžou tak pojmenovat všechna zvířátka.

výlet do HarrachovaOd Šindelky pokračujeme po modré značce na okraj Mumlavského dolu k Mumlavskému vodopádu. Cestou do kopečka přes most mineme odbočku na Liščí stezku, pokračujeme kolem dětského hřiště po levé straně, kolem boudy U Mumlavského vodopádu, kde scházíme k Mumlavě. Pod vodopádem se nalézají Čertova oka, která vytvořila točící se voda. Samotný vodopád je nejmohutnější při jarním tání, v zimě se z něj stává ledopád. Přes Mumlavu vede lávka, ze které je krásný výhled na nejznámější vodopád o výšce cca 10 metrů. Nenechali jsme si ujít možnost podívat se přímo pod vodopád. U lávky jsme poté odpočívali a kochali se krajinou a naslouchali tekoucí vodě.

Přejdeme lávku na druhou stranu a pokračujeme lesní cestou na konec Liščí stezky. Liščí stezka je zábavná trasa pro děti od 3 let dlouhá 500 m, na které děti plní spoustu liščích úkolů. My dojdeme k jejímu konci, kde se děti mohou vyfotit s dřevěnou liščí hlavou. Naše dvě malá „liščata“ plnila úkoly opravdu svědomitě. Musela např. znázornit, jak liška leze z nory, přechází po kládě přes potok, jak překonává spadlé kmeny v hustém lese.

Při zpáteční cestě k autu jsme došli ke skokanským můstkům a lanovce na Čertovu horu už s novými trekovými holemi.

Piskotik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet z Harrachova:

Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
Výlet z Harrachova
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsem si tu zavzpomínala. V Harachově jsme byli před 4 lety, a byl to moc hezký výlet. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles