8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na pravidelný zánět močových cest

30. 03. 2016 | Nemoci
Přestože zánět močových cest nepatří mezi závažná onemocnění, představuje potíž, která se s oblibou opakovaně vrací. Díky včas zahájené léčbě většinou dochází během několika dnů k ústupu obtíží. Pokud však opakované záněty podceníte, hrozí, že přejdou do chronického stadia, kdy je léčba složitější. Náchylnější k zánětům močových cest jsou ženy, muži jimi trpí jen zřídka.

Správná léčba je základ

Počínající infekce se většinou projevuje pálením a řezáním při močení. Ti, kteří se již s tímto onemocněním setkali, většinou dokáží začínající infekci včas odhalit. V takových případech se často podaří zahnat příznaky bez pomoci lékaře. Naordinujte si pobyt v teple a zvýšený pitný režim, do kterého zařaďte urologické čaje. Vyplatí se mít po ruce i kapky z lichořeřišnice, která působí proti všem kmenům stafylokokových bakterií, které způsobují onemocnění močových cest a ledvin. Pokud však příznaky sílí, nebo se přidávají další, je třeba lékařskou pomoc vyhledat. Pokud se v lékařských testech ukáže, že jsou močové cesty bakteriemi napadeny, pomohou jedině antibiotika. Dochází-li k velmi častému opakování zánětu, je třeba zvolit specifickou a dlouhodobou léčbu nižšími dávkami antibiotik.

Hygiena, pitný režim a teplo na prvním místě

zánět močových cest

Základem úspěchu v boji s opakovanými infekcemi je dodržování správné hygieny, pravidelný pitný režim – alespoň 2,5 litrů tekutin denně, a ochrana intimních partií před prochladnutím. Správné očištění po vykonání potřeby je samozřejmostí. Nechráněný pohlavní styk a nedostatečné mytí riziko infekce zvyšuje. Pokud i přes dostatečnou hygienu pociťujete problémy po pohlavním styku, pomůže, když si těsně po styku dojdete na toaletu, čerstvá moč je totiž sterilní a odplaví potencionální bakterie. Významně účinkuje i používání vaginálního krému. Nesedávejte chladnější povrchy, a dbejte na dostatečně teplé oblečení. Dále je důležité pravidelné vyprazdňování. Moč, která se delší dobu v měchýři hromadí, představuje pro množení bakterií příznivé prostředí. Vhodné spodní prádlo sehraje také svou roli, mělo by být nejlépe bavlněné a ne příliš těsné. Vyhněte se i parfémovaným kosmetickým produktům, např. parfémovaným vložkám, mýdlům a pěnám do koupele.

Vsaďte na lázeňské procedury

Spojit můžete příjemné s užitečným, když se vydáte za lázeňskými procedurami, které hrají v léčbě urologických potížích významnou roli. Účinná je koupel v minerálních pramenech s léčivými účinky. Jedním z takových pramenů je pramen Alexandra, který má vysoký obsah sodíku a sulfátů. Významné jsou jeho uvolňující účinky na celé svalstvo, uvolní křečovitě stažené svalstvo v okolí napadeném infekcí. Na potíže s močovým měchýřem dále můžete vyzkoušet slatinné a rašelinové koupele a zábaly. Slatina i rašelina obsahují vysoké množství organických látek a dokáží hloubkově prohřát organismus. Prohřátí má za následek zvýšení prokrvení a urychlení látkové výměny, škodlivé látky pak opouštějí organismus rychleji. Slatina má dále protizánětlivé a antibakteriální účinky a zvyšuje obranyschopnost.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zánět močových cest,jsem ještě neprodělala,často jím brusinky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles