Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vysočina, poklad v samém středu Česka

29. 09. 2021 | Česká republika
Letním dovoleným v zahraničí pomalu odzvonilo, nyní je čas na podzimní poznávání krásných míst u nás. Vysočina, region ležící na pomezí Čech a Moravy, v samém středu České republiky, si návštěvníky získává městy s bohatou historií, čistou a nedotčenou přírodou v přírodních rezervacích a také bohatým kulturním vyžitím. Kraj Vysočina je tedy, i díky skvělé dopravní dostupnosti dálnice D1, dokonalým místem pro váš další víkendový výlet.

Návrat do historie v Telči


Vydejte se do oblíbeného města českých umělců, které je již od roku 1992 zapsáno v Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Kromě překrásného renesančního zámku s proslulým Rytířským a Zlatým sálem můžete navštívit i Telčský dům, oblíbené místo rodin s dětmi, kde se vrátíte do historie.

TelčZábava i kultura v Jihlavě


Hlavní město Vysočiny, Jihlava, toho může nabídnout opravdu mnoho. A na své si zde přijde každý. Pokud se do Jihlavy vydáte poslední týden v říjnu, můžete kromě oblíbené ZOO Jihlava a Aquaparku Vodní Ráj zažít i atmosféru jedinečného Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů, který se zde každoročně koná.

Židovské město v Třebíči


Město s velmi bohatou historií, kterou není na škodu si připomínat. V Třebíči se můžete vrátit zpět v čase a projít se židovskou čtvrtí, jejíž součástí je expozice Antonína Kaliny, zachránce židovských dětí z koncentračního tábora, Zadní synagoga s Domem Seligmanna Bauera a židovský hřbitov.

Tajemné poutní místo ve Žďáře nad Sázavou - Zelená hora


Další národní kulturní památkou zapsanou na Seznamu světového dědictví UNESCO je poutní kostel sv. Jana Nepomuckého ve Žďáře nad Sázavou. Vystavěn byl v 18. století a patří mezi vrcholná díla barokní gotiky v Evropě. Zelená hora je opravdu nevšedním místem obestřeným legendami o smrti Jana Nepomuckého, které rozhodně stojí za to navštívit.

Naučná stezka v údolí řeky Doubravy


Údolí řeky Doubravy najdete severovýchodně od Chotěboře, v chráněné krajinné oblasti Železné hory. Jedná se o přírodní rezervaci, jíž prochází Naučná stezka Údolím Doubravy dlouhá necelých 5km. Tato stezka prochází úzkým lesnatým údolím a její součástí je 11 zastávek, kde se návštěvník může seznámit s vzácnými rostlinami a živočichy, které zde díky čistotě řeky žijí. Vrcholem stezky je mohutný vodopád.

Zdroj: ZON



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezká pozvánka
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles