Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vysoké Tatry a mé nejoblíbenější Štrbské pleso

28. 06. 2012 | Evropa
Každý rok se alespoň několik dnů snažím relaxovat ve Vysokých Tatrách. Líbí se mi tam opravdu všude, ale nejraději mám okolí Štrbského plesa a Skalnatého plesa.
Štrbské pleso je druhé největší jezero slovenské části Tater s hloubkou kolem 20 m a nachází se v nadmořské výšce 1355 m. Je ledovcového původu a víc jak třetinu roku bývá jeho hladina zamrzlá. Je zde dostatek ubytovací kapacity a tak jsem nikdy neměla žádnou potíž s ubytováním.

Přibližně před dvěmi lety otevřeli nový hotel přímo u Štrbského plesa a s krásným výhledem na něj. Kromě něj jsou, ale nedaleko i cenově dostupnější ubytovací kapacity.
Vysoké TatryPoblíž je i několik prima restaurací včetně jedné bezva Koliby s domácími specialitami. Halušky sice nepatří k mým favoritům, ale když jsem tady tak jim neodolám a hřeším. Skalnaté pleso se nachází ve výšce 1751 m v Skalnaté dolině. Na Skalnatém plese stojí známá stavba astronomické observatoře.
Nikdy nezapomenu navštívit ani Demänovskou žadovou jaskyňu, která se nachází asi 10 km jižně od Liptovského Mikuláše, ale již  v Nízkých Tatrách.
Také se těším vždy i na turistiku a pro mne snad již všechny známé trasy alespoň ty v okolí Štrbského plesa. Sice mne známí občas straší trochu s medvědy, ale zatím jsem tam naštěstí nikdy žádného nepotkala. V opačném případě si nejsem moc jistá zda by mi pomohlo vzít do zaječích. Nejraději mám tady pobyt na jaře a na podzim, kdy zde není tolik turistů jako v létě nebo v lyžařské sezóně a kvetou krásné horské květiny.

Pokud by jste chtěli obdivovat tuto nádhernou oblast  z výšky hor a nechcete se zrovna vydat po označených trasách na vysokohorskou túru např. z Lomnického sedla s horským vůdcem pak vám můžu jen doporučit i pro mne nejsnažší variantu jak se dostat na Lomnický štít a sice jízdu visutou lanovou dráhou z Tatranské Lomnice s mezistanicí na Skalnatém plese.

Vysoké TatryVůbec první zaznamenaný výstup na Lomnický štít (2634 m n. m.) uskutečnil Robert Townson v roce 1793. Kromě nádherného výhledu zde můžete strávit i noc v nejvýše položeném hotelu v Evropě. Momentální cena jízdného touto lanovkou je pro dospělé 24 ˆ, pro děti 17 ˆ a pro seniory 20 ˆ.
Vysoké Tatry svou krásou, vysokými štíty a nádhernými plesy vám jistě učarují tak jako mně a navíc - máme je z Česka blízko.

Já se odtud vracím odpočatá a alespoň s pocitem jako bych trochu omládla :)

Marie K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vysoké Tatry a mé nejoblíbenější Štrbské pleso:

Vysoké Tatry a mé nejoblíbenější Štrbské pleso
Vysoké Tatry a mé nejoblíbenější Štrbské pleso
Vysoké Tatry a mé nejoblíbenější Štrbské pleso
Vysoké Tatry a mé nejoblíbenější Štrbské pleso
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám Tatry ráda..letos taky na pár dnů pojedeme
Obrázek uživatelky
profil
že sa ti páči v Tatrách.
My sme tam chodili často, ale po tej víchrici v roku 2004 som odmietala tam ís. No tento rok sme už boli na týždňovej dovolenke a dnes mi redakcia uverejnila prvý článok z nej.

Pre Macizaj (ale aj ostatných, ktorí majú záujem) o Solisku bude druhý článok 17.7.
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem tam několikrát byla, je tam nádherně. Smajlík
Hezké fotečky.
Obrázek uživatelky
profil
Také tam moc ráda jezdívám. Moc pěkně napsaný článek.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Nᚠtip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles