Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyvážený jídelníček. Jak na to?

7. 12. 2013 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Každé jídlo, dokonce i bonbóny žužu, má nějaké nutriční hodnoty. Nicméně, existují potraviny, jejichž složení je oproti těm ostatním naprosto výjimečné.  Říká se jim superpotraviny. Představují obrovskou podporu pro naše tělo. Prospívají mozku a jsou tím správným „pohonem“ lidského organismu. Dodávají nám antioxidanty, esenciální mastné kyseliny a další látky, které potřebujeme, ale naše tělo si je neumí samo vyrobit.

Jak už to ale bývá, nic není tak jednoduché, jak by se mohlo na první dojem zdát. Ačkoliv existují seznamy, podle kterých si můžeme ty správné superpotraviny nakoupit, často se od sebe odlišují obsahem i délkou. Obecně se do této skupiny potravin řadí několik druhů zeleniny, ovoce, ořechů, dále také ryby, některé druhy masa, atd. Superpotraviny se pak stávají zavádějícím pojmem – jak něco, co má tak „super“ název, může obsahovat seznam až 100 položek? (ano, některé zdroje jich uvádějí skutečně tolik). Domnívají se pak jejich konzumenti, že pokud budou jíst třeba jen zlomek z těchto potravin, budou mít záruku „super“ zdraví? Výzkumy ukazují, že ideální strava je taková, která je do značné míry založená na rostlinách. Každopádně ne na jednom či dvou druzích zeleniny. Měla by být pestrá a vyvážená, doplněná o živočišné a další produkty. Jenže, kdo má dneska čas sestavovat si vyvážený jídelníček?

produkty Puntura - plody GojiPokud chcete opravdu kvalitní superpotraviny a zároveň záruku, že jste zvolili vhodnou kombinaci, která Vašemu tělu dodá to správné množství potřebných látek, existuje jednoduché řešení. V letošním roce na český trh vstoupila nová společnost Puntura, disponující portfoliem produktů, které nabízejí komplexní péči o lidské zdraví – superpotraviny Mladý ječmen, Chlorella, Cordyceps, Goji a přírodní kosmetický přípravek Arganový olej. Nejedná se o klasické potraviny či přípravky, které naleznete v regálech obchodních domů. Naopak, některé jsou velmi vzácné, protože pocházejí z rostlin, které se pěstují jen na několika málo místech planety. Prémiové produkty Puntura jsou 100% přírodní. Splňují nejpřísnější požadavky šetrného pěstování, sklizně i výroby. Jsou pěstovány bez pesticidů, za využití tradičních zemědělských postupů, ale také nejmodernějších technik. Následné zpracování a sušení probíhá za nízkých teplot. Pokud by totiž teplota překročila 47 °C, došlo by ke ztrátě vitamínů a důležitých živin. Během skladování nedochází k nežádoucímu působení světla, protože produkty jsou balené ve farmaceutických lahvích z tmavého skla.

Výčet blahodárných účinků, kterými tyto superpotraviny a také Arganový olej disponují, je velmi široký. Vydá na několik odstavců. Uveďme si zde alespoň některé z nich. Goji je silný antioxidant, působí jako prevence rakoviny a pomáhá při její léčbě. Zmírňuje úzkostné stavy a deprese. Prospívá játrům i ledvinám. Cordyceps působí jako přírodní antibiotikum, aniž by poškozoval střevní mikroflóru. Je vhodný pro sportovce, protože zvyšuje svalovou reaktivitu. Zmírňuje příznaky astmatu a bronchitidy. Pomáhá v boji s rakovinou. Chlorella posiluje imunitní systém, zlepšuje trávení a pomáhá snížit hladinu cholesterolu a vysokého krevního tlaku. Pomáhá při léčbě cukrovky. Mladý ječmen zabraňuje překyselení organismu, které vede ke vzniku mnoha zdravotních problémů. Posiluje kardiovaskulární systém. Pomáhá odstraňovat těžké kovy a chemikálie z krve. Prospívá při léčbě aterosklerózy. Arganový olej se používá proti vráskám. Vyživuje a vypíná pleť. Je účinný v boji proti akné. Prospívá vlasům a nehtům… Veškeré účinky se dočtete na webových stránkách www.puntura.cz

Mějte na paměti, že výše uvedené superpotraviny Puntura nejsou náhradou stravy. Zeleninu ani ovoce kvůli nim nezavrhujte. Když jíst vyvážené, tak se vším všudy. Prémiové produkty Puntura Vám dodají energii, pomohou vyléčit nemoci a pozvednou náladu. Jsou zárukou, že Vám nebudou chybět látky, které jsou pro zdravý život nezbytné.
produkty Puntura


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyvážený jídelníček. Jak na to?:

Vyvážený jídelníček. Jak na to?
Vyvážený jídelníček. Jak na to?
Vyvážený jídelníček. Jak na to?
Vyvážený jídelníček. Jak na to?
Vyvážený jídelníček. Jak na to?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jo no...taky by se mi nejaka hvezda hodila Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajmalo by mě kdy pošlou nějaký hvězdy...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mně po limitu taky 1
Obrázek uživatelky
profil
13. 12. 2013 16:30 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:24 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:20 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:11 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:07 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:02 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 15:53 Sebrán "Stromeček" za 30 bodů
Obrázek uživatelky
profil
Teď mi to šlo.. mých oblíbených 9 Smajlík

13. 12. 2013 16:33 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:29 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:24 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:20 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:15 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:11 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:08 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 16:03 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
13. 12. 2013 15:58 Sebrán "Ozdobné řetězy" za 10 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles