8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Za prsa krásnější

23. 10. 2009 | Péče o tělo

Která z žen někdy netouží po plném a pevném poprsí? Ženská prsa však mají velmi slabou podpůrnou svalovou tkáň, a proto v podstatě neexistuje způsob, jak je cvičením zpevnit a formovat. Některé bojovnice za krásnější prsa si proto pomáhají prostředky s obsahem fytoestrogenů.

Fytoestrogeny jsou přírodní rostlinné látky, které mají obdobný účinek jako ženské hormony estrogeny. Přítomnost těchto hormonů ovlivňuje formování poprsí a zvětšuje jejich objem. Díky fytoestrogenům dochází také ke zpevňování poprsí.

Jak fungují fytoestrogeny?

Fytoestrogeny mohou v lidském organismu nahrazovat vazebná místa pro přirozené estrogeny a tím přímo suplovat jejich funkci. A to zvlášť tehdy, když u ženy dochází ke kolísání hladin vlastních hormonů (v mateřství, během kojení, menstruačního cyklu) nebo v průběhu přirozeného poklesu hormonů během stárnutí (menopauza).

V menopauze dochází k útlumu činnosti vaječníků, a tím k poklesu hladiny estrogenů. Tyto změny zastaví rozvoj prsní tkáně. Bez vlivu estrogenů dochází k dehydrataci a ztrátě pružnosti pojivové tkáně prsou, prsní tkáň se zmenšuje a ztrácí tvar. Navenek se tento proces projevuje ochabováním poprsí.

Nejen na zvětšení poprsí

Důležitost fytoestrogenů pro ženy spočívá především v jejich komplexní ochranné funkci. Snižují například riziko vzniku rakoviny, chrání před cévními chorobami a mají vliv na úpravu hladiny cholesterolu.

Kde hledat fytoestrogeny?

Dnes je známo více než 300 rostlin, které obsahují fytoestrogeny. Nejznámější jsou izoflavony, lignany, kumestany a stilbeny. Dobrou zprávou je, že téměř všechny druhy ovoce a zeleniny v naší běžné stravě obsahují malá množství těchto účinných látek. Vyšší koncentrace se nachází v sójových bobech, červeném jeteli, vojtěšce, lněném semínku nebo ve slupkách hroznů červené vinné révy. V koncentrované formě jsou fytoestrogeny dostupné v řadě potravinových doplňků.


Zdroj: Léčba-rakoviny.cz


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jak je vidět,d budu si muset někde sehnat sóju, když je tak výborná. Ještě jsem ji nezkusila.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem spokojená
Obrázek uživatelky
profil
já to říkám pořád,že člověk se nemá plést do práce přírodě Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přesně tak, Sarinnka. Je to jedno jaká prsa kdo má.
Moje kamarádka jedla jakési prášky, údajně na zpevnění poprsí. Před 14 dny jí zjistili rakovinu prsu. Když ukazovala lékaři prášky, které brala, tak prý to byl zřejmě spouštěč té její rakoviny...Smajlík
Tak teď já a její dvě děti držíme palce, aby to všechno dobře zvládla...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
myslím že je to jedno jestli má žena velká nebo malá prsa, já osobně mám malá a nemyslí si že by jsem byla s většímy šťastnější.Komu se to nelíbí ať se na mě nekouká
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles