Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé akce na hradech v první půlce července

1. 07. 2012 | Česká republika
Prázdniny a hlavní návštěvnická sezóna na hradech a zámcích právě začínají. Podniknout můžete výlet po historických památkách po celé naší zemi, téměř v každém koutě naší vlasti je nějaký hrad nebo zámek. O prázdninách mají historické objekty připravený zábavný program pro celou rodinu. Nevšední zážitky, například noční prohlídky hradů a zámků, šermířské turnaje a divadelní představení.

Hrad Helfštýn v obci Týn nad Bečvou

5. a 6. července se můžete těšit na humorný příběh „Dva loupežníci“ v nastudování skupiny historického šermu. 14. července na vás čeká hradní bál, kostýmový průvod, divadelní představení, hudební průvod a náhled do doby Petra Voka z Rožmberka.

Historický šerm na hradě Landštejn

- Staré Město pod Landštejnem
Nenechte si ujít divadelní a šermířské vystoupení, které bude probíhat na nádvoří hradu od 3. do 7. července. 7. července vystoupí také skupina historického tance. 10. července se můžete těšit na vystoupení kejklíře Jonáše a 14. července na středověké závody ve střelbě z kuše, které se konají v příkopu hradu. Na nádvoří hradu bude zábavný program, historický šerm a středověká hudba.

hrad KostStrašidelná prohlídka hradu Lukov

Při prohlídce hradu s průvodcem poznáte celou řadu hradních strašidel a seznámíte se s několika lukovskými pověstmi. Na všechny se těší rytíř Arnošt. Strašidelná prohlídka, která se uskuteční 7. července, potěší všechny návštěvníky.

Historické dny na hradě Kost - Libošovice

Milí příznivci historie a památek, v těchto dnech máte možnost shlédnout v prostorách gotického hradu Kost šermířské souboje, ukázky dobových tanců, potěšit se vystoupením provazochodců, poučit se o dravcích přímo od sokolníka i s ukázkami a nadýchat se historie středověkého domu. Historické dny na hradě probíhají od 6. do 7. července.

Hradní slavnosti na hradě Bezděz

V rámci tradičních Hradních slavností se Vám opět představí oblíbená šermířská skupina ASKALON. Budete se nejen bavit, ale můžete se i historicky poučit. Hradní slavnosti probíhají od 5. do 8. července. Šermířské rozvernosti budou na hradě 14. a 15. července. Na hradě vystoupí skupina historického šermu, zábavné historické putování vás provede několika staletími ve středověku.

Zámek Buchlovice

Buchlovské kování na hradě Buchlov - Buchlovice

Tradiční velmi populární akce, kováři z různých zemí, celodenní kování a jiné kejkle na vás čekají 7. a 8. července. K vidění bude po oba dny černé řemeslo, výstavy a jarmark. Zábava pro celou rodinu.

Pohádky pro děti na hradě Rabí

Zpříjemněte si léto a vezměte děti na pohádky, konané v krásném prostředí hradu Rabí. Můžete se podívat na představení „Tři medvědi a drzá Máša“. Výtvarnou kreativní dílnu pro děti. Čeká na vás zajímavý program, plný soutěží a divadelních představení.

Výlety do historie - Grad Grabštejn

Výlet lze dnes udělat prakticky kamkoliv a na Grabštejně zjistíte, že tak můžete udělat i do minulosti, protože se zde setkáte se šermíři, kejklíři a hudebníky. Vedle toho se ale přenesete i do pohádky. Výlet do historie se koná 5. až 8. července.

Bitva a dobové slavnosti - Hrad Točník

Bitvu v hradním příkopu a oživený hrad si nenechte ujít od 5. do 8. července. Šermířské a divadelní sdružení vás provede zajímavým dobovým programem. 13. a 14. července se koná na hradě Letní kulturní festival pro celou rodinu,
přehlídku nejúspěšnějších tuzemských skupin s dalším kulturním programem.

Slavnosti Pernštejnského panství - Hrad Pernštejn - Nedvědice

Nenechte si ujít slavnosti Pernštejnského panství od 5. do 8. července.
K vidění budou historické slavnosti, zpřístupnění kostelů, bohatý program na hradě Pernštejně a v Nedvědici. Dále budou k vidění oživená hradní nádvoří - středověké tržiště, dobová hudba, vojenská ležení, šermířská představení, turnaje na koních a jiné.

hrad KarlštejnScénické noční prohlídky hradu Karlštejn

Nenechte si ujít Scénické noční prohlídky s tématikou šlechtických kratochvílí na hradě Karlštejně, ve dnech 13. a 14. července. 14. července se můžete těšit také na jazzový večer v předhradí, ve kterém vystoupí saxofonista Štěpán Markovič a jeho hosté.

Středověké ležení - Hrad Bítov

Hradní dvorek u Břitové věže ožije středověkým ležením dvou rodin potulných rytířů. Představení zbraní, zbroje, mučicích nástrojů s možností vyzkoušení a fotografování. Středověké ležení bude probíhat od 10. do 15. července.

Hrad  Bouzov

Letní milostná ladění - Víkend s princeznou Šahrazád
Bohatý program s orientální tématikou můžete shlédnout ve dnech 14. a 15. července na nejkrásnějším hradě u nás - Bouzově. Zhlédnete vystoupení břišních tanečnic i orientální pohádku o lásce.

Autorka: Marta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jedna akcia lepšia ako druhá a láka ma to všade, ale ... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vkládejte too sem celé prázdniny prosím a děkujíííí
Obrázek uživatelky
profil
je akcí,prima tipySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles