Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavosti ze světa amuletů pro zdraví – vyberte si ten svůj

3. 09. 2022 | Péče o tělo
Lidé v ochranné předměty věří už po staletí. Často se samotné symboly odvíjí od kultury, nicméně existuje několik možností, mezi kterými můžete volit. Dávejte si však pozor na rozdíl mezi amuletem a talismanem. Amulety z velké části chrání před vším negativním a zpravidla jde o přírodní materiály nebo šperky. Talisman je spíš zaměřený na přivolávání pozitivních vlivů do života a může se jednat prakticky o jakýkoli objekt.

Z historie po současnost


První zmínky pochází už z nejstarší čínské literatury. Tam se amulety vyráběly z různých materiálů a většinou na nich stála prosba adresovaná zlým duchům, aby majiteli neubližovali. Pro tyto texty používali zvláštní znakové písmo duchů, které má určitou podobnost s čínským. Původně se jednalo zejména o kameny, bylinky, rostliny a zuby či drápy zvířat. V současnosti jsou to převážně minerály a přívěsky.

Je libo avanturín na migrény nebo ametyst pro lepší imunitu?


Síla drahých kamenů a minerálů údajně dokáže ochránit před nejrůznějšími faktory, záleží však na vybraném druhu a záměru, který do něj vkládáte. Noste je klidně po kapsách, na sobě nebo je rozmístěte kdekoli po domě. Možností je spousta.

Co se týče konkrétních minerálů, které budou chránit zdraví, patří mezi ně například onyx. Ten má pozitivní účinky na zuby, kosti a krevní poruchy. Dále můžete sáhnout po avanturínu se širokým využitím na štítnou žlázu, alergie, migrény, srdce, dutiny, rovnováhu krevního tlaku a podporu metabolismu. Ametystem vyzrajete na žaludeční a dýchací obtíže, kožní problémy a slabý imunitní systém. Jako přírodní antibiotikum u sebe noste obsidián. Tenhle černý krasavec kromě toho také posílí zažívací orgány a sníží bolest při artritidě a kloubních potížích. Nakonec je dobrou volbou i samotný univerzální křišťál, který se dá použít úplně na všechno.

Ozdobte se a spojte příjemné s užitečným


Všechny minerály můžete nosit v podobě šperků, ať už půjde o náhrdelník, náušnice, náramek nebo třeba prsten. Ostatně je to nejlepší způsob, jak je mít stále u sebe. Takovým přívěsek s krásným čirým křišťálem zaženete psychické, ale i zdravotní problémy. Svou pozornost zaměřte také na mandaly, které v sobě uchovávají velkou moc. Jde o kruhové obrazce představující nekonečno, dokonalost a jednotu. Do jeho středu směřují symetricky uspořádané tvary, ty symbolizují mužskou energii. Barvy, které dodávají mandalám šmrnc, představují energii ženskou.

Noste u sebe minci a čekají vás zázraky

Jestli u sebe nosíte jakoukoli minci, která pro vás má hlubší význam a věříte, že přináší nejen finanční hojnost, ale i štěstí či zdraví, děláte dobře. Ve stříbro totiž věřili už starověcí Řekové, kteří si všimli, že ve stříbrné nádobě zůstává voda déle čerstvá. Egypťané zase používali stříbrné stehy, aby zabránili infekci. Je to jednoduše vysvětleno tím, že stříbro zpomaluje množení bakterií. Proto je kombinace stříbra a mandaly zdraví naprosto dokonalá souhra.

Zdroj, foto: Česká mincovna


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles