Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.06. 2024
Dnes má svátek Roland
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hubnutí se šálkem čaje

18. 07. 2013 | Diety
Nalijte si do šálku čaj a shazujte kila s každým douškem! Čaje jako léčebné prostředky se těší stále větší oblibě, a to zejména díky dobré snášenlivosti a mizivým vedlejším účinkům. Sladidla, jako jsou cukr, med nebo umělá sladidla, pokud možno nepoužívejte. Raději do čaje vhoďte lístek stevie nebo aromatickou skořici, mátu či koření kardamom, které vám díky obsahu éterických olejů, pozitivně působících na naši nervovou soustavu, navíc přidají dobrou náladu. A mějte na paměti, že je vhodné jednotlivé druhy čaje pravidelně střídat!

Zelený čaj

Zelený čaj je fyziologicky aktivnější než černý čaj. Díky tomu, že není fermentován, se v něm uchovávají důležité přirozené látky včetně vitaminů a minerálních látek. Působí preventivně proti rakovině, pomáhá při trávicích problémech, chrání před srdečními nemocemi a povzbuzuje organismus. Také urychluje uvolňování zásob tuku v těle, čímž napomáhá hubnutí. Doporučuje se konzumovat několik šálků denně. Spalování tuků podporuje i čínský polozelený čaj oolong, který tvoří přechod mezi zeleným a černým čajem.

hubnutí se šálkem čajeČaj PU-ERH

Čínský červený čaj PU-ERH byl v dřívějších dobách považován za nejvytříbenější čajovou sortu, která byla podávána pouze císařům. I dnes je v Číně univerzálním lékem dodávajícím energii a prodlužujícím život. Tento čaj se lidově nazývá „vrah tuků“, neboť podporuje spalování tuků, pomáhá snižovat váhu, podporuje činnost jater, reguluje látkovou výměnu a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Čaj Vidanga

Himalájským bylinám se již po staletí připisuje léčivá moc a jsou základem tradičního ajurvédského lékařství. Čaj Vidanga se skládá z kombinace rostlin, které napomáhají redukční dietě, snižují chuť k jídlu, odbourávají tukové buňky, působí na vysokou hladinu cholesterolu v krvi a regulují proces zažívání.

Čaj Hannasaki

Japonský „král všech čajů“ hannasaki nabízí vše, co si můžeme pro své zdraví přát – odbourává tukovou tkáň, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, detoxikuje organismus, posiluje imunitní systém a je bohatý na minerální látky. Jeho velká síla je ukryta především ve schopnosti harmonizovat životní energie jin a jang.

Čaj Rooibos

Máte chuť na něco sladkého? Vypijte šálek jemně nasládlého čaje rooibos s příjemným aroma, který uspokojí váš mlsný jazýček, když máte chuť na sladké. Navíc snižuje vysoký krevní tlak a hladinu cukru v krvi a působí příznivě na trávení. Roiboos je jihoafrickým národním nápojem a je charakteristický sladkou chutí a červenohnědou sytou barvou.

Čaj Lapacho

„Nápoj Inků“, čaj lapacho, pochází z Jižní Ameriky. Je připravován z vnitřní kůry stromu lapacho. Neobsahuje kofein, proto si ho můžeme dopřát i ve večerních hodinách. Zato obsahuje celou řadu minerálních látek, odstraňuje z těla škodlivé látky, posiluje činnost vnitřních orgánů, podporuje trávení a látkovou výměnu. Říká se, že pokud budete pít šálek tohoto čaje denně, dožijete se sta let. Čaj z listů jasmíny paraguayské, známý jako maté, je oblíbeným nápojem na celém světě. Je vhodným čajem při hubnutí, potlačuje pocit hladu a upravuje trávení. Navíc pomáhá při detoxikaci organismu a má výrazné stimulační účinky.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pravidelné pití čajů pomáhá nejen ke zhubnutí ale navíc udržuje v člověku zdraví a vitalitu.
výborné čaje a jejich bohatý sortiment můžete objevit a případně objednat na internetových stránkách dobry caj.cz nebo Unitea.cz
Obrázek uživatelky
profil
Čaje seženete v prodejnách zdravé výživy nebo prostřednictvím e-shopu na portálech, které se zabývají zdravou výživou. Stačí zadat do vyhledávače název čaje. Přeji úspěšné hubnutí! autorka článku Jarmila Mandžuková
Obrázek uživatelky
profil
Kde seženu Ty čaje? Dají se koupit někde v lékárně nebo v nějakém konkrétním obchodě?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Určitě pro sypané, ty jsou mnohem kvalitnější!...v sáčkách to ani není čaj, ale jen barvivo s vůní...
Obrázek uživatelky
profil
Platí to pouze pro sypané čaje nebo i pro sáčkové?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles