Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejvíce biopotravin nakoupily vloni především maminky

9. 08. 2009 | Diety
Prodeje biopotravin jsou ovlivněny zvyšující se sofistikovaností spotřebitelů. Lidé dnes od biopotravin vyžadují více než dříve - stále více je zajímá etický zdroj surovin, odkud biopotravina pochází a její uhlíková stopa, trvalá udržitelnost produkce a společenská odpovědnost výrobců.

Biopotraviny nakupují nadprůměrně lidé s vysokoškolským či středoškolským vzděláním mezi 30 a 39 lety a dále domácnosti s alespoň jedním dítětem mladším 14 let. Mají měsíční čistý příjem na domácnost vyšší než 25 tisíc korun a bydlí v Praze a dalších velkých městech nebo naopak v malé obci do 5 tisíc obyvatel. Oproti celému vzorku nakupují biopotraviny více zákazníci s hlavním nákupním místem hypermarket. Počet Čechů pravidelně nakupujících biopotraviny se udržuje okolo 5 procent, 30 procent populace biopotraviny zná a kupuje občas.

Současná krize je pro biopotraviny obrovskou příležitostí

Nejvíce biopotravin nakoupili vloni především maminky
Velké procento spotřebitelů zůstává zatím biopotravinami nedotčeno. K tomu, aby začali biopotraviny zařazovat do svých nákupů, potřebují lidé více přesvědčivých informací a argumentů o tom, jaké výhody jim biopotraviny přináší.

Úspěch na trhu podnikatelům automaticky nezajistí logo BIO na etiketě. Musí dojít ke změně paradigmatu, výrobci a obchodníci musí pochopit a ve svém marketingu aplikovat principy ekologického zemědělství: principy zdraví, ekologie, spravedlnosti a péče.

Zdroj: Green marketing

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dříve se na potraviny dělaly zkoušky, dnes velice pochybuji, že by někdo u malých pěstitelů zkoušky dělal. Takže vůbec nevíme, jestli jíme jídlo ještě horší nežli dříve. Hospodář hnojí také tím co má.
Nikdo není tak bohatý, aby mohl vše kupovat. Takže
si myslím že dusíku a jiných nepotřebných věcí
v biopotravinách máme více nežli dost. Dříve se například špatné zelí muselo zkrmit kravám. Dnes ho spořádáme sami.
Obrázek uživatelky
profil
opravte si hrubku v názvu - maminky nakoupilY
Obrázek uživatelky
profil
se mi doma smáli, když jsem přinesla bio jáhly, made in china Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jak píšete.Biopotraviny jsou drahé a většina rodin v ČR si je nemůže z ekonomických důvodů zařadit do běžného jídelníčku.Ale je tu zase ale.Já i kdybych teoreticky chtěla dát ty peníze, kde mám záruku, že to není jenom napsané na obalu?Správně,co je uvedeno na obalech by mělo být pravda,ale zrovna jsem četla ,že ČOI nechala provést rozbory některé biozeleniny a výsledky byly horší než u zeleniny normální.Tak podle čeho se má zákazník řídit?
Obrázek uživatelky
profil
Biopotraviny nepatří zrovna k nejlevnějším. Kolik by stálo nakupování biopotravin pro čtyřčlennou rodinu, určitě dost. Myslím, že si to každý nemůže dovolit. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles