8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie nabízí ochranu kol v Praze

8. 06. 2009 | Fitness
Městská policie hl. m. Prahy vede evidenci jízdních kol, která má jejich majitele ochránit před krádeží, případně přispět k jejich nalezení. V současné době registrují strážníci 483 bicyklů. Služba je bezplatná a dobrovolná, městská policie vede evidenci od roku 1995.

„Žádost o zanesení do evidence jízdních kol mohou zájemci podat na každém obvodním ředitelství městské policie. Své kolo by přitom měli mít s sebou. Strážníci na něj vylepí samolepku se znakem hlavního města Prahy a samolepící kovový štítek s evidenčním číslem. Majitel kola obdrží i evidenční průkaz. O tom, že se nejedná o samoúčelné opatření, svědčí fakt, že jen v posledních třech letech nahlásili Pražané odcizení nebo ztrátu více než osmnácti set kol,“ uvedl první náměstek primátora Rudolf Blažek, do jehož kompetence bezpečnost v Praze spadá.

Registrace kola v databázi Městské policie snižuje nebezpečí, že se bicykl svému majiteli ztratí. Z 39 kol zaregistrovaných v roce 2007 ukradli zloději jen tři, z pětatřiceti bicyklů evidovaných za rok 2008 zmizely čtyři.

„Kromě označení bicyklu štítkem s číslem obdrží majitel také evidenční průkaz jízdního kola a samolepku s nápisem Kolo je v evidenci Městské Policie nabízí ochrabu kol v Prazepolicie Praha,“ vysvětlil ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš a doplnil: „Údaje o kole neprodleně přejdou do centrální evidence, průkaz si majitel uschová.“

Jak postupovat v případě ztráty nebo prodeje kola?

Ztrátu nebo krádež jízdního kola je třeba ohlásit na nejbližším oddělení Policie ČR. Městské policii Praha je pak nutné předat potřebné údaje o ztraceném kole. Informace přijme kterákoliv služebna, a to i po telefonu. Policie pak po ukradeném či ztraceném kole vyhlásí pátrání.

Pokud kolo mění majitele, ať už jde o prodej nebo darování, stačí na služebně městské policie nahlásit potřebné údaje a strážníci zanesou do evidenčního průkazu změnu majitele. Stejně tak je třeba oznámit likvidaci kola, aby ho městská policie mohla vyřadit z evidence.

Odcizená a ztracená kola nahlášená v Praze Policii ČR v letech 2006 - 2008

Rok 2006    582 případů

Rok 2007    615 případů

Rok 2008    638 případů

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s paní Haninou51, že se kola kradou před zraky cizích lidí a nikou to nevadí. Ať je kolo označené, či nikoli.
Obrázek uživatelky
profil
má dcera měla před 10lety taky evidované kolo u policie v Liberci a po necelém roce jí ho ukradli, bylo označené nálepkou, že je evidováno u policie, měla ho těžkýn zámkem na motorky zamčené ke sloupu a pod kamerou, za 5-10min, když se vrátila bylo fuč a dodnes se nenašlo.
Paradox je, že mě ho taky minulý týden ukradli, měla jsem ho zamčený u stejnýho sloupu, pod kamerou a taky necelý rok starý .
Zeť se vyjádříl, že tam máme stání -čekání na zloděje předplacené.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles