8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohotové nehtové království

29. 12. 2007 | Krása
Bylo jednou jedno nehtové království, ve kterém bylo tolik pokladů, že by splnily nejtajnější sny mladé slečny. Našli byste zde tolik pilníčků, dřívek a „udělátek“, že by z nich nehtoví mistři dokázali vykouzlit ty nejkrásnější nehty na světě. Nelétají tu ale „pečení holubi do úst“, jak tomu v podobných královstvích bývá, místní specialitou je trochu jiné a netradiční kouzlo. Manikúra tu může „přiletět“ až k Vám domů nebo si k ní můžete ve studiu třeba i lehnout.

V čem se naše péče liší?

Při manikúře vycházíme z faktu, že všechny nehty nejsou stejné, mají vlastní přednosti i nedokonalosti, stejně jako pleť nebo vlasy. Typy nehtů rozlišujeme pomocí analýzy, na základě které vybíráme nejvhodnější druh ošetření.

první nehtová pohotovost Klademe velký důraz především na preciznost a schopnost věnovat se do nejmenších detailů specifickým problémům a potřebám nehtů. Proto pro nás není problém vyřešit i takové „nepříjemnosti“, jakými jsou zlomené a roztřepené nehty nebo i ty, které jsou poškozené umělými hmotami. Třešničkou na dortu je například manikúra vleže anebo péče „doma“ – tedy Nehtová pohotovost, která může přijet k vám domů anebo funguje v pražském kr studiu.


Zajímavosti o nehtech:


Co zajistí správná manikúra?
Samotná manikúra spočívá především ve správném pilování, ošetření kůžičky kolem nehtu, nalakování a regeneračnímu ošetření pokožky. Technologické postupy můžete „okouknout“ při samotném ošetření. Jsou ale důležité maličkosti, o kterých se moc nemluví.

první nehtová pohotovost

Víte třeba, že…

….… nehty jsou zrcadlem zdraví?
Opravdu! Všechny změny v těle se projeví často nejprve na nehtech. I špatný pitný režim nebo nedostatečná hladina některých vitamínů mohou ovlivnit podobu nehtů, které právě rostou. S jakoukoli změnou je vhodné poradit se s manikérkou, protože z nehtů se dají vyčíst i příznaky některých vážnějších onemocnění.

……pilování je docela dřina!
Pro manikérku je pilník důležitý asi tak jako štětec pro mistra malíře. Nehty se smí pilovat jen jedním směrem a pilník musí být k nehtu kolmo, to aby nedošlo k jejich poškození. Tvar a délka nehtu by měly prsty opticky protahovat, proto tak moderní rovné nehty nesluší každému. Dobře pilovaný nehet se odmění svou kvalitou a výdrží. Správně pilované nehty se totiž netřepí a lak na nich vydrží mnohem déle.

první nehtová pohotovost ….… nehty musíte „nakrmit“!
Samozřejmě mám na mysli nehty a kůžičku kolem nich. Vyživují se speciálními oleji a krémy, u nás používáme k manikúře produktovou paletu kultivační manikúry Jessica. Z její řady doporučujeme především krém na kutikuly (nehtové kůžičky) Nourish a olejíček Phenomen. Při jejich nanášení se kůžička okolo nehtu jemně masíruje, což příznivě stimuluje kořínek nehtu, ve kterém pak rychleji rostou buňky a nový nehet je nejen zdravější ale mnohem lépe a rychleji roste. Jejich výjimečné složení navíc napomáhá k omezení tvorby záděrek a hojí drobné oděrky. Kůžička by neměla být nikdy ostříhána, pouze se speciálním pomerančovým dřívkem zastrkává.

……i lakování je věda
Aby se lak nesloupnul, musí být nehty před lakováním vždy odmaštěné. Při kompletní péči přichází na řadu nejdříve podkladový lak, který proniká hluboko do nehtu, kde jej vyživuje a zajišťuje mu ochranu před pigmenty z barevných laků, které způsobují jeho nepříjemné zažloutnutí. Na výživnou bázi patří dvě vrstvy barevného laku a nakonec ochranný nadlak, který vše zafixuje, dodá nehtům brilantní lesk a ochrání je. Nalakováním i spodní části nehtu a jeho přední hrany, se vytvoří jakési celistvé pouzdro, díky kterému lak vydrží i 2 týdny. Nalakované ruce jsou pro běžný provoz připraveny asi po 15 minutách, úplné vytvrzení všech vrstev vyžaduje ale nejméně 6 hodin. Do té doby by nehty neměly přijít do kontaktu s vodou, aby se lak od nehtu neoddělil.

první nehtová pohotovost

Co s nehty doma?

Platí zde stejná pravidla jako u vlasů. Kompletní úprava v kadeřnictví a minimální údržby doma. Jednou za tři týdny je vhodné dopřávat si odbornou manikúru ve studiu. Základní „nádobíčko“ pro domácí ošetření je pak výborným doplňkem salónní péče. Doma si nehty musíte jednou za 3 dny přelakovat ochranným nadlakem (pro udržení barevného laku), každý den vyživit kůžičku olejem a celé ruce namazat speciálním krémem. Mějte však na paměti, abyste doma používala vždy jen ty přípravky, které používá i vaše manikérka. Taková kombinace totiž přináší ovoce.

Autorka: Veronika Kremzová
Zdroj: www.nehtovapohotovost.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Líbí se mi když jsou nehty hezky upravené a nalakované. Já je mementálně neproferuji.
Obrázek uživatelky
profil
Když má žena upravené a udržované ruce i nehty,je to moc pěkné a o mnohém to svědčí.
Né každá z nás má ale štěstí a má krásné a pevné nehtíky.Mně se po porodu docela hodně lámali a tak jsem si nechala udělat akrylové a i když vím,že to škodí,budu je nosit radši,než schovávat ruce v kapsách Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásné nehty se mi líbí.Ale mám tak nekvalitní a nejde s nimi nic udělat.
Obrázek uživatelky
profil
každá žena by měla o své ruce dbát!!
je to nádherné
Obrázek uživatelky
profil
Co zkusit Zinek, vápník, B komplex ?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles