Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak často se milovat, když se miminko nedaří

6. 10. 2019 | Nemoci

Také kolem sebe často slýcháte, komu všemu se podařilo dítě počít prakticky napoprvé? Pokud ano, může se zdát, že zplodit potomka je velmi jednoduché. Je pravdou, že některé ženy otěhotní velice snadno. Mnoho párů však takové štěstí nemá a k početí potřebují hodně času a trpělivosti. Měly by však také vědět, kdy a jak často se milovat, když se miminko dlouhou dobu nedaří. 

Zjistěte, kdy máte ovulaci

Každý měsíc stimulují hormony z mozku ženské vaječníky k tomu, aby uvolnily vajíčko. Doba, kdy se vajíčko uvolňuje, nastává přibližně v polovině menstruačního cyklu. V této době se mění charakter a vzhled poševního hlenu. Ten je po menstruaci hustý, lepkavý a je ho malé množství. V době ovulace se ale stává řídkým, kluzkým a téměř průhledným. Je ho také daleko více. Nezapomeňte, že ovulace nemusí nastat přesně uprostřed vašeho cyklu. To může být ovlivněno stresem, nemocí nebo i cvičením.

Kdy se milovat?

oplodneni-vajickaV období ovulace je šance na početí miminka nejvyšší. Pokud víte přesně, kdy máte ovulaci, je to jednoduché. Tato doba je pro milování nejvhodnější. Velkou šanci miminku dáte, pokud se budete milovat také pár dnů před ovulací. Spermie mohou totiž v pochvě přežít až 5 dnů, a mohou tedy "docestovat" k vajíčku i později.

Jak často?

Dříve se mužům radilo, aby pár dnů před očekávanou ovulací ženy vynechali sex. To proto, aby se spermií vytvořilo velké množství. Počet spermií je opravdu tím nižší, čím častější ejakulaci muž má. I tak ale sperma obsahuje stále dostatečné množství spermií potřebných k oplodnění. Nemusíte se tedy bát, že jich nebude dost. Pokud vás přesto trápí obavy, nenechte se jimi pohltit. I milování každý druhý den v době mezi 10. a 18. dnem menstruačního cyklu je naprosto optimální pro početí vašeho drobečka. To je období, kdy pravděpodobně dojde k ovulaci a kdy se vám může splnit váš sen.


Zdroj: Ženská neplodnost

Simbelmine
ChytráŽena.cz 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Také jsme rok čekali, ale lékař mi řekl, že to hned tak nebude, neboť jsem stále krvácela. Uklidnila jsem se tak dobře, že to bylo hned.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmáme skoro stejný příběh,s tím rozdílem,že my čekali 5 let,ale i to stačiloSmajlík a teď mi chrní 5,5měsíční Michalka a Matýsek v postýlkáchSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
se pokoušeli o miminko snad 10 let, když ona otěhotněla, následoval potrat - opakovaně a i ve vyšším stupni těhotenství.
Nevzdávali se, žili s vírou a nadějí a po letech se jim - přirozeným otěhotněním - narodili postupně dva krásní kluci - obě těhotenství v pořádku a donošená. Kluci jsou zdraví, starší už chodí do třetí třídy. Proto to nevzdávejte, přeji všem hodně štěstí a zdraví.
Obrázek uživatelky
profil
Deset let jsme byli s manželem bezdětní...až po deseti letech se nám podařilo díky umělému oplodnění otěhotnět. A pak z toho byla najednou dvojčataSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já už čekám dva a půl roku a pořád nic
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda