8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vyzrát na letní vedra?

18. 07. 2011 | Péče o tělo
Vedra snáší každý z nás různě. Některým z nás téměř nevadí, jiní trpí již při teplotě okolo 25 °C. Abychom lépe snášeli letní vedra, předešli nemocem z horka a podpořili svojí „tělesnou klimatizaci“, zkuste se řídit následujícími radami:

- Především nezapomínejte na správný pitný režim, spotřeba tekutin v parných letních dnech by měla být 2-3 litry denně, při fyzické námaze ještě více.
- V horku, ale také po opalování, je vhodné dopřát rozpálenému tělu chladivé osvěžení. Studená sprcha nás nejen osvěží, ale navíc podporuje správnou funkci kůže a brání vzniku celulitidy.

- Také svojí tváři můžeme v parném dnu dopřávat během dne osvěžující spršku. Do flakonu s jemným rozprašovačem nalijeme minerální vodu a aplikujeme na tvář. Účinek je okamžitý a lze jej  bez obav použít několikrát denně, a to i na nalíčenou tvář. V parfumeriích seženete  flakony s hydratující vodou od světoznámých značek.

- Nejen při horečce, ale také při velkém vedru, přijdou vhod studené zábaly. Dva ručníky dáme pod proud studené vody, vyždímáme a přiložíme na lýtka. Za okamžik ucítíme, jak se naším tělem rozlévá pocit chladu a svěžesti. Zábal lze také přikládat na zátylek a dekolt.

- Jestliže máme po ruce mrazničku, můžeme se ochladit ledem. Několik kostiček ledu zabalíme do kapesníku a přiložíme na zápěstí a do podkolenní jamky.

- Znatelně osvěží i koupel předloktí. V podstatě jde o ponoření rukou po loket na 30 vteřin do studené vody.

- Určitě lépe se v horku budeme cítit ve vzdušném, splývavém oblečení z přírodních materiálů. Těsný oděv je v horku nevhodný, protože podporuje pocení a zvyšuje pocit tepla.

- Svoje opodstatnění, především v poledním vedru, má i pokrývka hlavy.  


Jarmila Mandžuková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !