Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léčivé rybičky Garra Rufa

22. 03. 2012 | Péče o tělo
Toužíte-li po příjemné relaxaci a chvilce odpočinku v klidném prostředí, dopřejte si časově nenáročnou koupel s rybičkami Garra Rufa. Rybičky vám vyhladí a ozdraví pokožku a pomohou s různými kožními onemocněními. Koupele jsou vhodné pro všechny bez rozdílu věku. Velice oblíbenou se stala zejména rybí pedikúra, na kterou někteří nedají dopustit.

Netradiční procedura, která pomáhá

Během procedury, kdy máte nohy ponořené ve vodě, vám malé rybičky bezbolestně okusují kůži a zbavují ji tak nemocných a odumřelých buněk. Enzym, který rybky vypouštějí z tlamiček, podporuje hojení a obnovu vrchní vrstvy kůže. Koupel zároveň podporuje krevní oběh a stimuluje reflexní body, čímž přispívá k celkovému relaxačnímu účinku. Tyto rybičky nejsou dravé a jejich čelist je bezzubá, nemůže tudíž dojít k poškození kůže. Odstraňování nemocných částí pokožky působí jako peeling. Lidé, kteří tuto proceduru vyzkoušeli, hovoří o práci rybiček jako o jemné masáži.

Léčivé rybičky Garra rufa – zázračné rybičky

Kaprovité rybičky Garra Rufa rodu Ciprinidae, pocházejí z termálních pramenů v tureckém Anatolu poblíž města Kangal, dokáží přežívat ve vodě teplé až 36° C. Teplé prameny odedávna lákaly ke koupelím a místní obyvatelé si brzy povšimli blahodárného vlivu koupelí na různé kožní neduhy včetně lupénky. Značný podíl na léčivých účincích byl přisuzován právě rybám Garra Rufa, které údajně z tlamiček vylučují hojivé látky. Extrémně teplé prostředí, ve kterém tyto ryby žijí, je charakteristické výrazným nedostatkem vhodné potravy. Traduje se, že právě proto si ryby našly jako zdroj potravy odumřelé a poškozené kožní buňky lidí, kteří se v těchto pramenech koupali, čímž jim pomáhaly zbavit se mnoha kožních problémů. Tyto poznatky posléze stály na počátku založení pověstných horských lázní na léčbu kožních chorob.

Doktor Ryba

Rybička Garra rufa se v poslední době začíná prosazovat i jako jedna z možností léčby lupénky a dalších kožních nemocí. Proto je někdy nazývána „doktor Ryba“. Rybičky Garra Rufa totiž milují nemocné části pokožky a pomáhají zmírňovat příznaky kožních onemocnění. Shluknou se kolem postiženého místa na těle a pomaličku ho „oďobávají“. Nemusíte se jich bát, jejich způsob léčby kožních onemocnění nemá žádné vedlejší účinky.

Rybky Garra Rufa pomáhají při:

•    léčbě lupénky
•    pocitu těžkých nohou
•    odstranění suché kůže
•    ekzémech
•    bradavicích
•    zlepšení krevního oběhu (odstranění překážek z pórů)
•    prevenci vzniku kožních onemocnění.
Donedávna lidé za touto přírodní kosmetikou a léčbou cestovali do zahraniční, nyní je tuto službu možno využít i v Čechách. Rybí terapie dosáhla značné obliby po celém světě.


Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kdo četl a napsal komentík se svým názorem moc děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já jsem slyšela, že procedura je to super,, ale taky, že voda se á po každém zakazníkovi vyměnit a to že u nás v česku nedělají, takže je to dost nehygienické. Ale jinak bych do toho rozhodně šla!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak na téhle proceduře jsem byla na dovolené vloni v Řecku.Rybičky mě "okusovaly" nohy a bylo to hooodně příjemné. Tady jsem to viděla v Praze na Václavském náměstí. Jsou to taková akvária a tam se dají nohy a rybičky okamžitě připlují a dají se do práce.Trošku to šimrá,ale je to velice příjemné.Dokonce jsem někde slyšela,že existuje taková "půjčovna" rybek.Si je objednáte domů,přivezou vám je,vy si je dáte do vany a můžou vám okusovat celé tělo.Pak si je zase odvezou.Bude to ale asi dost drahé.Ale kdo má třeba nějaké problémy,tak věřím,že mu to pomůže.
Obrázek uživatelky
profil
Už som o takej procedúre počula (alebo čítala), hoci nie tak podrobne. Ale vôbec netuším, či aj niekde v našom meste existuje zariadenie, kde túto procedúru robia. Skúsim hľadať na webe.
Obrázek uživatelky
profil
článek,o tom jsem ještě nikdy neslyšela,ale může to být příjemnéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles