Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Očkování proti rakovině prsu

27. 10. 2008 | Péče o tělo

Magická vakcína proti rakovině děložního čípku je dnes velkým hitem, je otázkou budoucnosti, kdy se takovým hitem stanou i další vakcíny proti zhoubným onemocněním.  Bohužel ne všechny vakcíny proti rakovinám jsou tak mocné jako ta proti děložnímu čípku, ale doufejme, že týmy vědců je brzy dovedou ke stejné dokonalosti, která příští generace před těmito zhoubnými nemocemi ochrání.


Děložní čípek a virus

Příčinou zhoubného nádoru na děložním čípku je virus, proto je zde očkování logické. Např. očkování proti chřipce, černému kašli a dalším nemocem funguje podobně jako tato „zázračná vakcína“. Avšak je možné tuto vakcínu využít i proti rakovině prsu?  


rakovina prsu

Možná pro někoho nesmysl, vědci ale nenechali nic náhodě a už delší dobu pátrají nad tímto problémem. V současnosti víme, jak velikou roli hraje při vzniku nádorového onemocnění imunita, proto takovéto očkování rozhodně nemůže postrádat smysl.


Očkováním učíme

imunitu obraně

Odborný časopis Cancer Research (výzkum rakoviny) nedávno zveřejnil některé výsledky studie amerických vědců z Detroitu. Jejich vakcína má v sobě zabudované geny, které dokáže doručit k cílovým buňkám v organismu. Podle těchto genů pak cílové buňky vytvářejí molekuly stimulující imunitní systém k produkci protilátek a buněk specificky likvidujících tkáň zhoubného nádoru.


Samozřejmě cesta k ideální vakcíně, která by zničila každý nádor však není jednoduchá. Detroitští vědci zatím objevili vakcínu, která pomůže zničit karcinom ze skupiny tzv. HER2. Ty tvoří přibližně 20 – 30 procent příčin rakoviny prsu.


Autoři průkopnické vakcíny si zatím hlavu nelámou nad omezeností vakcíny,  momentálně je těší především fakt, že jejich vakcína prokázala svou účinnost nejen na jednotlivých buňkách, ale přímo v organismu laboratorních myší. Jak dlouhá bude cesta od těchto hlodavců k člověku, se ukáže v následujících letech. Nové léčebné metody však zřejmě nepředstavují jen slepou uličku v boji lidí proti smrtelné nemoci.



Zdroj: Léčba-rakoviny.cz


DanielkaZ
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně očkovat celoplošně.
Obrázek uživatelky
profil
uz aby to tu co nejdriv bylo Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles