Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět tipů, jak udržet děti ve školce či škole

18. 11. 2021 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.

Dbejte na mytí rukou


Bez dodržování základních hygienických pravidel se úspěch nedostaví. Dohlédněte na to, aby si vaše děti poctivě myly ruce ihned po příchodu domů, po použití toalety, před jídlem a samozřejmě při jakémkoliv zašpinění. Opakujte jim to tak dlouho, dokud si tuto činnost nezautomatizují.

Naturevia Vitamin D3-Efekt kids



„Nadopujte“ je vitaminy


Základními vitaminy, které byste měli dětem naordinovat, jsou céčko a déčko. Právě vitamin D je pro správné fungování imunitního systému nepostradatelný. Pokud bude vašemu potomkovi dlouhodobě chybět, projeví se to tím, že bude mnohem náchylnější k respiračním virovým infekcím. Navíc déčko je důležité u dětí pro správný růst a vývoji kostí i zubů. Proto byste jim ho měli pravidelně dávat. Vhodný je například doplněk stravy Naturevia Vitamin D3-Efekt kids, který má podobu cucavých pastilek s pomerančovou příchutí. Postačí jen jedna pastilka denně a budou mít zajištěnou potřebnou dávku supervitaminu.





Naturevia Laktobacílky



Nezapomínejte na probiotika


Ovšem samotné vitaminy k opětovnému vybudování silné přirozené obranyschopnosti stačit nebudou. Myslet totiž musíte i na jejich zažívání. Právě střeva a v nich sídlící mikrobiom jsou totiž nejdůležitějšími orgány imunity. K tomu, aby byly ve formě a dokázaly čelit každodennímu náporu, vám nejlépe pomohou probiotika. K dostání jsou i speciální přípravky pro děti. Pro malé žáčky jsou určeny Naturevia Laktobacílky, které mají podobu cucavých pastilek s ovocnou příchutí, takže vašim ratolestem zachutnají a nemusíte řešit, jak je do nich „dostanete“.



„Vyžeňte“ je na čerstvý vzduch


Další rada je možná prostá, ale osvědčená. Místo toho, aby děti trávily čas zavřené doma u počítače, vezměte je na výlet, hřiště či aspoň procházku. Právě pohyb na čerstvém vzduchu jim prospěje a také budou moci volně dýchat bez jakéhokoliv omezení v podobě roušek či respirátorů.


Vyhýbejte se místům s velkou koncentrací lidí

Pět tipů, jak udržet děti ve školce či škole


Pokud je to jen trochu možné, vyhýbejte se místům, kde je hodně lidí. Zvláště obchodní centra začínají před blížícími se Vánocemi praskat ve švech. Když už tam musíte, zdržte se tam co nejkratší dobu. To se týká i dětí a pokud je nemusíte brát s sebou, nechte je doma. V tomto případě totiž platí pravidlo, čím víc lidí, tím větší je šance, že někdo z nich bude infekční a nemoc rozšíří. Proto buďte opatrní, ale také ohleduplní. Pokud vám či vašem dětem není dobře, zůstaňte doma a obraťte se na svého lékaře. Nechoďte do práce a děti neposílejte do školy či školky, jinak se z bludného kruhu nedostanete.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pět tipů, jak udržet děti ve školce či škole:

Pět tipů, jak udržet děti ve školce či škole
Pět tipů, jak udržet děti ve školce či škole
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já u dětí posiluji imunitu sirupem. Začali jsme v červenci, aby to stihlo fungovat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles